BASIN BÜLTENİ TC Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, KKTC’ye geliyor - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ TC Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, KKTC’ye geliyor
Tarih: 22.06.2016 > Kaç kez okundu? 1160

Paylaş


Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı resmi temaslarda bulunmak amacıyla Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun davetlisi olarak bugün KKTC’ye geliyor.

Avcı ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’yı ziyaret edecek, ardından Turizm ve Çevre Bakanlığı’nda yer alacak heyetler arası toplantıya katılacak.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki heyet, temaslarını tamamlamasının ardından akşam saatlerinde KKTC’den ayrılacak.



Akıncı: “Kıbrıs Rum toplumunun acılarını paylaşırım”



Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Trodos’ta devam eden yangın ve yangında hayatını kaybeden itfaiyecilerle ilgili taziye mesajı yayımladı.

Cumhurbaşkanı Akıncı mesajında şöyle dedi:

“Büyük bir üzüntü ile yakından takip ettiğim Trodos’taki yangınların ortaya çıkardığı büyük hasarın yanı sıra, maalesef iki itfaiyecinin de yaşamlarını yitirdiğini öğrenmiş bulunuyorum. Hayatını kaybedenlerin ailelerine, sevenlerine şahsım ve toplumum adına taziyelerimi iletir, Kıbrıs Rum toplumunun acılarını paylaşırım.”

Öte yandan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide de, yangın söndürme çalışmaları esnasında yaşanan can kayıplarından dolayı taziyelerini sundu.



Rum Yönetimi’nden Türkiye’nin yardım önerisine şartlı “evet”



Rum Yönetimi’nin, Türkiye'nin yangına müdahaleye yardım konusundaki önerisine şartlı olarak “evet” dediği bildirildi. Rum haber kaynakları, TC Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Rum Yönetimi Başkan'ı Nikos Anastasiadis ile iletişime geçtiği ve Anastasidis'e, Türkiye'nin Solea bölgesindeki yangının söndürülmesi çabalarına uçuş unsurlarıyla yardım etmeye hazır olduğunu ilettiğini duyurdu. Anastasiadis'in Akıncı'ya teşekkür ederek, Türkiye’nin yardımını, şu anda gelişim halinde bulunan İsrail, Yunanistan, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya ve kurumsal olarak AB'nin katılımıyla yapılacak uluslararası yardım içerisinde, "devlet operasyon planlaması" çerçevesine dayanmasına bağlı olarak kabul ettiğini söylediği belirtildi.



Güney Kıbrıs’ta yangın söndürme çalışmaları dördüncü gününde



Güney Kıbrıs'ta yangın söndürme çalışmaları dördüncü günde de devam ediyor. Dün sabah itibariyle, Soleya bölgesindeki yangın söndürme çalışmalarının yoğunlaştırıldığı belirtildi.

Yangın söndürme çalışmalarına Güney Kıbrıs, Yunanistan’dan ve İsrail’den toplam 16 uçuş unsuru katılıyor. Bu arada, önceki gün yangın söndürme çalışmaları sırasında bir tankerin devrilmesi sonucu yaralanan itfaiyecilerden ikisinin hayatını kaybettiği de duyuruldu.

Rum haber kaynakları yangının tarihteki en kötü yangınlardan biri olduğuna da dikkati çekti.



Liderler yarın görüşecek



Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Kıbrıs’taki İyi Niyet Ofisi, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis arasında dün yapılması gereken toplantının yapılmamasının ardından, Liderlerin yarın görüşeceğini duyurdu.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Kıbrıs’taki İyi Niyet Ofisinden yapılan açıklamada, dünkü toplantının ertelenmesi talebinin, Güney Kıbrıs’ta kontrol altına alınamayan yangından dolayı Anastasiadis’den geldiği anımsatıldı.









Enformasyon Dairesi









Facebook







Twitter







Instagram













Dışişleri Bakanlığı













Facebook







Twitter







YouTube







Websitesi













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Fax: +90 (392) 228 4847

E-Mail: pio_news@kktcenf.org

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: TRNC Public Information Office / KKTC Enformasyon Dairesi

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 59
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1141
Toplam Tekil 4077869
IP 18.188.168.28






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu