Nijmegen’de hem Nevruz hem 20. Yıl kutlandı - Murat GEDİK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Nijmegen’de hem Nevruz hem 20. Yıl kutlandı - Murat GEDİK
Tarih: 07.04.2016 > Kaç kez okundu? 1855

Paylaş


Nijmegen Türk Kültür Merkezi Nevruz Bayramını ve 20. yıl kutlamasını birlikte kutladı.

Nijmegen Lindenberg Theaterzaal’da gerçekleşen kutlamaya ilginin büyüklüğü biletlerin çok kısa zamanda tükenmesine sebep olmuştu.

Her yıl geleneksel olarak Nijmegen’de çeşitli faaliyetlerle kutlanan Nevruz bu sefer 20. yıl kutlaması ile birleştirilerek çeşitli gösteriler ile kutlanmış oldu.

Kuran-ı Kerim tilaveti, şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını teşkilat başkanı Serkan Gedik yaptı. Serkan Gedik duyulan yoğun ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür edip şu ana kadar Nijmegen teşkilatında emeği geçen herkese şükranlarını sundu.

Nijmegen Türk Kültür Merkezi Hilal Vakfı Kadın Kolları Başkanı Hatice Yanbul ise Nevruz’un önemine değinerek özellikle Kadın Kollarında şu ana kadar görev almışlara teşekkürlerini iletti.

Hollanda Türk Federasyon sanatçısı Gökhan Tekin’in sahne almasından sonra katılımcılara hitap etmesi için davet edilen Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik hem katılımcıların Nevruz’unu kutladı, hem de Nijmegen teşkilatına nice 20. yıllar diledi. Nijmegen Türk Kültür Merkezi’nin kurucularından olan Murat Gedik bu teşkilatta çeşitli görevler almış ve son olarak ta başkanlığını yürutmüştü.

Nijmegen Türk Kültür Merkezi öğrencilerinden Kürşat Açış’ın İstikal Marşı’nın on kıtasını ezbere ve Gökçen Şimşek’in Arif Nihat Asya’nın “Bayrak” şiirini okumaları sonrası sahne alan Mehter Takımı yoğun tezahürat ve ilgi ile izlendi.

Nijmegen Türk Kültür Merkezi yönetimi tarafından 20. yıl münasebetiyle başkanlık yapmış olanlara birer teşekkür plaketi takdim edildi. Nijmegen Türk Kültür Merkezi’nde başkanlık yapmış olan Murat Gedik ve Sadettin Şimşek’e plaketlerini teşkilat başkanı Serkan Gedik takdim ederken, Hilal Vakfı Kadın Kolları Başkanlıklarını yapmış olan Züleyha Kocamaz, Leyla Karadaş ve Zehra Ural’a plaketlerini Hilal Vakfı Kadın Kolları Başkanı Hatice Yanbul takdim etti. Nijmegen Türk Kültür Merkezi’nin ilk başkanlığını yapan merhum Celal Duran’ın plaketi ise yakın akrabası Mesut Sarıca’ya takdim edildi. Bu arada bir vefa örneği olarak Nijmegen Türk Kültür Merkezinde “Celal Duran Kütüphanesi” faaliyete geçirilmiştir.

Kutlamalara katılan Türk Halk Sanatçısı Yudum sazı ve sözüyle katılımcılara unutulmaz bir program yaşatırken, yine Türkiye’den katılan Ülkü Ocakları Sanatçısı Ali Kınık söylemiş olduğu türküleriyle katılımcılara coşkulu anlar yaşattı.







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 75
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 2024
Toplam Tekil 4078752
IP 3.135.202.224






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.120 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu