DOĞU TÜRKİSTAN SÜRGÜN HÜKÜMETİ BASIN AÇIKLAMASI - İsmail CENGİZ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









DOĞU TÜRKİSTAN SÜRGÜN HÜKÜMETİ BASIN AÇIKLAMASI - İsmail CENGİZ
Tarih: 31.03.2013 > Kaç kez okundu? 3442

Paylaş






BARTIN’DA DOĞU TÜRKİSTAN RÜZGARI...



Bartın Gazeteciler Dernek Başkanı ve Kerkük’ün Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Güngör Yavuzaslan’ın girişimeriyle merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu Anma amacıyla düzenlenen etkinliklerde, Doğu Türkistan ve Irak Türkleri’nin dert ve davaları gündeme getirildi.



Yavuzaslan’ın özel davetlisi ve bir dizi etkinlik ve ziyaretlerde bulunmak üzere Bartın’a giden Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başbakan Yardımcısı Hızırbek Gayrettullah, Doğu Türkistan Sürgün Meclisi Milletvekili Sultan Savaş, Irak Türkmen Cephesi Türkiye eşli Temsilcisi Sadun Köprülü, konferans öncesi Ebu Derda Türbesi ile Bartın Gazetesi sahibi Esen Aliş’i ziyaret ederek bilgi aldılar. Esen Aliş 90 yaşına basacak olan Bartın Gazetesi arşivini, Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başbakan Yardımcısı Hızırbek Gayrettullah, Doğu Türkistan Sürgün Meclisi Milletvekili Sultan, Irak Türkmen Cephesi Türkiye eşli Temsilcisi Sadun Köprülü ile paylaştı.



Bartın Halk Eğitim Konferans Salonu’nda Bartın Muhsin Yazıcıoğlu Anma Komitesi’nin düzenlediği etkinliğe konuşmacı olarak katılan Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başbakan Yardımcısı Hızırbek Gayrettullah, merhum BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile olan ortak çalışmalarını ve anılarını anlatarak, merhum Yazıcıoğlu’nun, DTSH’nin kuruluşundan itibaren destek verdiğini, Sürgünde Doğu Türkistan Hükümeti’nin kuruluşunu bizzat gelerek tebrik ettiğini belirterek, merhumun Doğu Türkistan halkının gönüllerinde ayrı bir yere sahip olduğunu vurguladı. Merhumun “Doğu Türkistan Milli Merkezi’nin kuruluş çalışmaları için çeşitli ülkelerden Türkiye’ye gelen Doğu Türkistanlı STK temsilcilerini TBMM’de ağırladığından” bahseden Gayretullah, “...Yazıcıoğlu, diasporadaki Doğu Türkistan Milli Mücadelesi’nde bir ilki yaşatarak, Parlamento Grup Toplantı Salonu’nda özel gündemle Doğu Türkistan Toplantısı’nın gerçekleştirilmesini sağlamıştır. Doğu Türkistan halkı, merhumu şükran ve rahmetle yad etmektedir” dedi.



Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Bşk.Yrd. Gayretullah beraberindeki heyet ile birlikte Bartın Türk Eğitim-Sendikası merkezini de ziyaret ederek aynı gün akşam sendika üyelerini Doğı Türkistan hakkında bilgilendirdi.

Gayretullah, ilgi ve desteklerinden dolayı Bartın Belediye Başkanı ve Bartın Vali Yardımcısı’nı makamlarında ziyaret ederek teşekkür etti.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 80
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1733
Toplam Tekil 4078461
IP 13.59.136.170






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu