“Sınırlarımızda kurulan terör tuzakları ve ekonomimize yapılan saldırılar bizi hedeflerimize ulaşmaktan alıkoyamaz” 01.09.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Sınırlarımızda kurulan terör tuzakları ve ekonomimize yapılan saldırılar bizi hedeflerimize ulaşmaktan alıkoyamaz” 01.09.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 01.09.2019 > Kaç kez okundu? 772

Paylaş


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya’da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Ne sınırda kurulan terör tuzakları ne ekonomiye yönelik saldırılar ne de diğer engeller bizi hedeflerimize ulaşmaktan alıkoyamaz. Ülkemize ve ülkemizin nezdinden bize diş geçiremeyenler şimdi tüm güçleriyle birliğimize, beraberliğimize saldırıyorlar” dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da yapımı tamamlanan yatırım ve hizmetlerin toplu açılış törenine katıldı. Mevlana Meydanı’ndaki törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma gerçekleştirdi.



Konuşmasına vatandaşları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanından tören alanına kadar vatandaşların gösterdiği ilginin kendisine ayrı bir huzur ve coşku verdiğini ifade etti.





Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konyalılara 31 Mart seçimlerinde büyükşehir belediyesinde verdikleri yüzde 70,5 oranındaki rekor destek için şükranlarını sunarken, Konya'nın bu neticeyle büyükşehirler arasında Türkiye'de birinci sıraya yerleştiğini hatırlattı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçim öncesi buraya geldiğimde büyükşehir belediye başkan adayımızı sizlere emanet etmiştim. Rabbim hepinizden razı olsun, sizler de bu emaneti en yükseğe taşıdınız. Genç, çalışkan, azimli ve derviş gönüllü bu kardeşimizin Konya'ya çok büyük hizmetleri olacağına, sizi de bizi de mahcup etmeyeceğine inanıyorum. Yine çok yüksek oy oranlarıyla yüzümüzü ağartan Karatay, Meram ve Selçuklu başta olmak üzere ilçe belediye başkanlarımızı da tebrik ediyorum" dedi.



“TARIMDA KONYA'YI BİR DÜNYA MARKASI HÂLİNE GETİRMEZSEK YARIM İŞ YAPMIŞ OLURUZ”



Konya'nın büyük medeniyet davalarına tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de en büyük desteği verdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'nın "âlimler şehri" olduğunu vurgulayarak, şu sözlerle devam etti: "İnşallah bu âlimlerin, gönül sultanlarının mirasına en iyi şekilde sahip çıkarak çok daha büyük başarılara hep birlikte imza atacağız. Bunun yolu da kendimiz olmaktan, kendi fiziki ve manevi mirasımıza sıkı sıkıya sahip çıkmaktan geçiyor. Mevlana Hazretleri'nin emanetini her şeyiyle aslına uygun şekilde koruyamazsak ona layık olamayız, Selçuklu'dan bize kalan her bir eseri gözümüz gibi koruyamazsak tarihimize layık olamayız. Sanayide bu şehri sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın en gözde tasarım, geliştirme, üretim, ihracat merkezlerinin ilk sıralarına çıkartamazsak ecdada layık olamayız. Tarımda Konya'yı bir dünya markası hâline getirmeden gidersek yarım iş yapmış oluruz. İşte bunun için nerede, ne yapıyorsak olalım bir gözümüz hep Konya'dadır."



KONYA’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLAR



Konya'nın yatırıma ihtiyacı olduğunu bildiklerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl Mavi Tünel İçme Suyu ve Arıtma Tesisi'nin açılışını yaptıklarını, Aralık ayında da toplam yatırım bedeli 1 milyar 464 milyon lira olan 99 projenin toplu açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de toplam yatırım tutarı 645 milyon lira olan 88 eser ve hizmetin açılışını yapmak üzere bir arada olduklarını anımsatarak, bu eserler arasında çok sayıda eğitim yatırımı, sağlık tesisi, enerji alt yapı inşaatı, yol, öğrenci yurdu ve çeşitli kurumların hizmet binalarının yer aldığını anlattı.



Büyükşehir Belediyesinin şehir genelinde tamamladığı yol, köprülü kavşak, üst geçit, gölet, sulama tesisi, mezbaha, pazar yerleri, park ve çarşı gibi hizmetlerin açılışını da bugün yaptıklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karatay, Selçuklu, Akşehir, Cihanbeyli, Seydişehir belediyelerinin tamamladıkları yatırımları da bugün resmen hizmete alacaklarını söyledi.



Konya'ya kazandırdıklarının bunlardan ibaret olmadığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son 17 yılda Konya'ya ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? Eski rakamla söylüyorum, son 17 yılda Konya'ya 51 katrilyon lira yatırım yaptık" bilgisini paylaştı.



"8 binin üzerinde derslik inşa ederek, iki yeni devlet üniversitesi kazandırarak, 20 bine yakın yurt yatağı kapasitesi oluşturarak Konya'nın eğitim alt yapısını adeta yeni baştan kurduk. Hem spor karşılaşmaları hem de önemli etkinlikler için Konya'ya 42 bin kişilik stadyum, ayrıca gençlik merkezleri, yüzme havuzları, spor kompleksleri inşa ettik" sözleriyle Konya’da daha önce gerçekleştirilen yatırımları hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya Şehir Stadyumu’nda millî maçların da oynandığına işaret ederek, eski stadyumun olduğu yere millet bahçesi yapacaklarını kaydetti.



“KONYA METROSUNUN YAPIMINA BAŞLIYORUZ”



Konya'nın bölünmüş yol uzunluğunu 167 kilometreden bin 141 kilometreye çıkardıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, hızlı tren hatlarıyla Konya'yı Ankara'ya, İstanbul'a, Eskişehir'e bağladıklarını belirtti.



Konya Ovası'nın bereketini artıracak Mavi Tünel'in şehrin geleceğini şekillendirecek önemli bir yatırım olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüneli ve barajlarının önemli bir kısmını tamamladık, sulama tesisleriyle ilgili hazırlıklarımız sürüyor. Bu yatırımlarla yaklaşık 600 bin dekar araziyi sulamaya açmayı hedefliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni eserlerin, yeni hizmetlerin, yeni yatırımların müjdesini vermek istediğini belirterek, "Hepinizin merakla beklediğini bildiğim ilk müjdemi veriyorum. Konya metrosunun yapımına başlıyoruz. Bu hattın ilk etabının ihalesini Eylül ayında gerçekleştiriyoruz. Metro hattı, Konya'nın bugününden ziyade geleceğine yapılan bir yatırımdır" diye konuştu.



"ÇİFTÇİLERİMİZE 1,5 MİLYON TON İLAVE PANCAR KOTASI SAĞLADIK"



Çiftçilere pancar kotalarına ilişkin müjde de veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Pancar üretimi, Konya'nın en önemli gelir kaynaklarından biridir. Şeker kotalarını yeniden düzenleyerek nişasta bazlı şeker oranını yüzde 10'dan yüzde 5'e düşürmüştük. Bu yılın sonunda oranı yüzde 2,5'e kadar indiriyoruz. Böylece çiftçilerimize 1,5 milyon ton ilave pancar kotası sağladık. Bu yıl, pancar üretiminde yüzde 11 artış bekliyoruz. Pancar alım fiyatını da bu yıl için ton başına 235 liradan 300 liraya yükseltiyoruz.”



2021 İslami Dayanışma Oyunları'nın beşincisine ev sahibi olarak Konya'yı belirlediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'nın da her alanda daha çok üreterek daha büyük başarılar ortaya koyarak bu yatırımların karşılığını vereceğine yürekten inandığını kaydetti.



Konuşmasında ana muhalefet partisi lideri ve belediye başkanlarını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyeleri kazanmayı sadece siyasi proje olarak görenlerin seçimlerin ardından ne hâle düştüklerinin herkes tarafından görüldüğünü belirterek, "Ne sözün ne belgenin hatta ne de namus üzerine edilen yeminlerin bunların meşrebinde bir hükmü olmadığını da görmüş olduk" dedi.



“MİLLETİN YANINDA OLACAKLARINA TERÖR ÖRGÜTÜNÜN GÜDÜMÜNDEKİ PARTİNİN BORAZANLIĞINA SOYUNUYORLAR”



“15 Temmuz gecesi yaşananlara FETÖ ağzıyla 'tiyatro' diyenler, asıl tiyatroyu seçim meydanlarda kendileri sergilemişler” sözleriyle eleştirisini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: “İstanbul Belediye Başkanı Diyarbakır'da kimlerle neyi konuşuyor. Teröre bulaşmış olanlarla maalesef el ele dirsek temasında ve ne diyor, 'biz sizlerle beraberiz'. Her fırsatta bir araya geliyorlar. Kazandıkları şehirleri, özellikle de İstanbul'u nasıl birlikte yönetebileceklerinin hesabını yapıyorlar. Hatta bununla da kalmayıp, bölücü terör örgütüyle ilişkileri yüzünden görevden alınan belediye başkanlarının yanına koşup onlara destek veriyorlar. Ülkelerinin ve milletinin yanında olacaklarına terör örgütünün güdümündeki partinin borazanlığına soyunuyorlar. Terör örgütüne tavır koyamayanlardan, 15 Temmuz darbe girişiminin faillerini lanetleyemeyenden her zeminde ve her zaman ülkesinin yanında yer alamayandan belediye başkanı olmaz, siyasetçi hiç olmaz. Bunların ikiyüzlülüğü, nobranlığı, küstahlığı sadece millete karşıdır. Onun dışında herkesin, özellikle de seçimler için kol kola girdikleri tüm çevreler karşısında gayet mülayimdirler. Bugün oynadıkları rolle milleti kandırdıklarını sananlar inşallah en kısa sürede gerçek yüzleri ortaya çıktığında milletten hak ettikleri cevabı Allah'ın izniyle alacaklar."



"BİZE DİŞ GEÇİREMEYENLER TÜM GÜÇLERİYLE BİRLİĞİMİZE SALDIRIYOR"



Kendisinin ve AK Parti çatısı altında toplanmış herkesin öncelikli vazifesinin büyük ve güçlü Türkiye davasını hedefine ulaştırmak olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Bunun için kimin ne yaptığına, ne dediğine değil, kendimizin ne yaptığına, nereye gittiğine bakacağız. Biz 15 Temmuz'dan beri Cumhur İttifakı içerisinde birlikte hareket ettiğimiz Milliyetçi Hareket Partisi ve diğer partilerle tarihi bir mücadele veriyoruz. Bu süreçte Cumhurbaşkanı olarak bakanlıklarımız, kurumlarımızı, partimizi en iyi şekilde çalıştırmanın gayreti içerisindeyiz. Milletvekilleri Meclis'te ülkemizin ihtiyacı olan kanunları en ideal şekilde hazırlamaya ve çıkartmaya çalışıyor. Belediye başkanlarımız kendi şehirlerine en güzel hizmetleri kazandırmanın peşinde koşuyor. Tüm bu faaliyetleri belirli bir noktaya getirmek için önümüzde dört yıllık kesintisiz süre var. İyi bir planlamayla ve sıkı bir çalışmayla 2023 yılında Türkiye'yi iftiharla anlatabileceğimiz bir yere getirebiliriz."



Ne sınırda kurulan terör tuzaklarının ne ekonomiye yönelik saldırıların ne de diğer engellerin kendilerini hedeflere ulaşmaktan alıkoyamayacağına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemize ve ülkemizin nezdinden bize diş geçiremeyenler şimdi tüm güçleriyle birliğimize, beraberliğimize saldırıyorlar. Yaptıkları iş bu. AK Parti'den ne kopartırsak kardır anlayışıyla, birileri sürekli şişiriliyor, pohpohlanıyor. Hâlbuki biz bu oyunları geçmişte çok gürdük. Vesayetle mücadelemiz sırasında da benzer teşebbüslere maruz kalmıştık. Aynı şekilde 17/25 Aralık sürecinin ardından büyük gürültülerle birileri sahaya sürülmeye çalışılmıştır" ifadelerini kullandı.



İktidarları boyunca birçok siyaset mühendisliği oyunuyla karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hamdolsun bu siyaset mühendisliği oyunlarının hiçbiri tutmadı" ifadesini kullandı. "Millete söyleyecek sözü olmayanların içeride ve dışarıda belli mahfillerin desteğiyle gidebilecekleri tek yer, bir sonraki seçimde sandığın en dibi olacaktır" değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasetin kapalı kapılar ardında kriz bekleyerek yapılacak bir iş olmadığını söyledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, yeni yönetim sisteminin bir yıllık uygulamaları ışığında bakanlıklarla, kurumlarla iş ve işlemlere ilgili değerlendirmeler yaptıklarını ve raporlar hazırladıklarını aktararak, kısa bir süre içinde bir yıllık yeni yönetim sisteminde neler yapıldığını paylaşacaklarını da kaydetti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan ve beraberindekilerle toplu açılışı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlana Meydanı'ndaki Toplu Açılış Töreni'nin ardından İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi'ne geçerek, burada incelemelerde bulundu. Daha sonra, Panorama Konya Müzesi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, müzeyi gezdi ve yetkililerden bilgi aldı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya’daki programı kapsamında, Konya Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret etti. Belediyeye gelişinde Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ı da kabul etti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya’daki programı dâhilinde; AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen akşam yemeğine katılarak, katılımcılara hitap etti.



Başarıları için parti teşkilatlarına şükranlarını sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da elde ettikleri başarıda Cumhur İttifakı olarak güç birliği yaptıkları Milliyetçi Hareket Partisi'ne ve gönül verenlerine de teşekkür etti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 17 senedir Konya'ya mahcup olmadıklarını ve bundan sonra da mahcup olmayacaklarını belirterek "Sizin hizmetkârınız olmaya, sizin için eser üretmeye, hizmet üretmeye, Konya'yla beraber tüm Türkiye'yi büyütmeye, kalkındırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.



“SURİYE VE DOĞU AKDENİZ'DE YAŞANAN HADİSELER ÜLKEMİZ İÇİN BEKA MESELESİDİR”



Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın sancılı günler yaşadığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Terörden ekonomiye, dış politikadan iç siyasete, savunmadan enerjiye kadar tarihimizin en kritik meseleleriyle yüzleşiyoruz. Gündemimizde olan konular, milletimizin sadece bugününe değil gelecek bir asrına damga vuracak mahiyettedir. Suriye ve Doğu Akdeniz'de yaşanan hadiseler bile ülkemiz için adeta bir beka meselesidir. Türkiye'nin bu meselelerin hiçbirini tribünden seyretme lüksü yoktur. Sahada varlık gösterilmeden masada olunmayacağını bilhassa Suriye konusunda yaşayarak gördük."



Suriye'de sekiz yılı geride bırakan iç savaşta yaklaşık bir milyon masum insanın hayatını kaybettiğini, yarısı Türkiye'ye olmak üzere 7 milyon Suriyelinin başka ülkelere göç etmek zorunda kaldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Suriyeli mazlumlara kapısını açarak insanlığın vicdanı olduğunu, tüm dünyaya merhamet ve insanlık dersi verdiğini vurguladı.



“FIRAT'IN DOĞUSUNDAKİ TERÖR YUVALARINI TEMİZLEMEKTE KARARLIYIZ”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Provokasyonların arttığı bu günlerde milletimizin çok daha dikkatli olması şarttır. Aynı şekilde Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarımızı yapmasaydık güney sınırımız boyunca bir terör koridorunun oluşumunu engellemekte zorlanırdık. Biraz gecikmeyle de bu iki harekâtla karanlık emellere ağır darbeler indirdik. Böylece ülkemizin ve vatandaşlarımızın güvenliğini temin noktasında çok önemli başarılara imza attık. Şimdi gündemimizde Fırat'ın doğusu var, Fırat'ın doğusundaki terör yuvalarını da temizlemekte kararlıyız. Suriye'de bu adımları atarken diğer komşumuz Irak'ta da Pençe Harekâtı’yla teröristlerin inlerini başlarına geçiriyoruz. Hem Suriye hem de Irak sahasındaki askerî varlığımız arttıkça PKK'nın ülkemizdeki eylem kapasitesi de azalıyor. Örgütten kaçanların ve teslim olanların sayısında da çok büyük artış var. Sınırlarımız içinde güvenlik birimlerimiz 365 gün, 12 ay, 24 saat kesintisiz operasyon hâlindeler. Silahlı ve silahsız insansız hava araçlarımız teröristlere nefes aldırmıyor."



“BELEDİYE BAŞKANLIĞI TERÖR ÖRGÜTÜNE PİYONLUK DEĞİL ŞEHRE VE MİLLETE HİZMET MAKAMIDIR”



Terörün kökünü kurutmak için bölücü örgüte mali, ekonomik ve lojistik destek sağlayan siyasi uzantılarıyla da mücadele etmelerinin şart olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı: "Belediyelerin imkânları vatandaşa hizmet için vardır. Belediye başkanlığı terör örgütüne piyonluk değil şehre ve millete hizmet makamıdır. Hiç kimse sandıktan çıkan iradeyi terör baronlarına peşkeş çekemez. Demokrasi hukuk çeşmesinden beslenir, hukukun olmadığı, kanunların alenen çiğnendiği bir yerde demokrasiden de millet iradesinden de bahsedilemez. Açık söylüyorum, hiçbir medeni devlet kamu kaynaklarının teröristlere kullandırılmasına müsamaha göstermez, hiçbir devlet belediye kadrolarının militanlarla doldurulmasına sessiz kalmaz, hiçbir devlet belediyenin teröristlerin arka bahçesi hâline dönüşmesini eli kolu bağlı bir şekilde izlemez. Van, Mardin, Diyarbakır büyükşehir belediye başkanlıklarına yapılan vekil görevlendirmelerinin sebebi işte budur. Devlet kanunlar çerçevesinde milletin hakkını, hukukunu korumak, demokrasiye yönelik tehditleri bertaraf etmek için son derece meşru bir adım atmıştır."



"Hâl böyleyken atılan adım karşısında bölücü örgütün uzantılarından daha fazla CHP'nin rahatsız olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hem demokrasi diyeceksiniz hem de demokrasiye suikast düzenleyenlere destek çıkacaksınız. Hem vatanperverlik iddiasında bulunacaksınız hem de çukur eylemlerinde askere, polise kurşun sıkanların, Kürt kardeşlerimin hayatını zindana çevirenlerin yanında saf tutacaksınız” eleştirisinde bulundu.



“BİZ, SİYASETİ MİLLETİN HAYALLERİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRME VASITASI OLARAK GÖRÜYORUZ”



CHP Genel Başkanı’nın Doğu Akdeniz’le ilgili sözlerini de eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz'de tüm Kıbrıs'ın haklarının olduğunun altını çizerek "Bizim de haklarımız var, güneyin de var ama biz, Türkiye olarak garantör bir ülkeyiz orada bulunma hakkına sahibiz. Aynı şekilde Yunanistan garantör ülke, aynı şekilde İngilizler, aynı şekilde Avrupa Birliği... Ama kimse bize 'Niye oradasınız' deme hakkına sahip değildir. İşte oradayız" dedi.



"Bizim nazarımızda siyaset millete ve ülkeye hizmet yarışıdır, fitne, fesat yarışı değildir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti'nin tasavvurunda siyaset milletin değerlerini ayakta tutmak, bu değerleri daha güçlü bir şekilde geleceğe taşımak için yapılır. Biz, siyaseti ikbal kapısı olarak değil, milletin hassasiyetlerini, milletin hayallerini gerçeğe dönüştürme vasıtası olarak görüyoruz. Biz, siyaseti kendi geleceğimiz için değil, ülkemizin istikbali, aydınlık yarınları için yapıyoruz” ifadesini kullandı.



"ZAFERDEN DEĞİL, SEFERDEN SORUMLUYUZ"



Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 yıl boyunca değerlerden, ilkelerden taviz vermediklerini, millete ve memlekete hizmet aşkının zayıflamasına müsaade etmediklerini vurgulayarak, birçok kez sınandıklarını, tehdit edildiklerini, partilerinin kapatılmakla karşı karşıya kaldığını, içeriden ve dışarıdan saldırılara maruz kaldıklarını ancak "Dicle'nin, Fırat'ın doğusunda kuzuları çakallara yedirmediklerini" söyledi.



"Kardeşlerim unutmayın, biz zaferden değil, seferden sorumluyuz" diyerek davalarını bugünlere kadar getirdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Elbette 18 yıllık bu uzun, ince ve meşakkatli yolculukta nefesi yetmeyenler, nefesi kesilenler çıktı. Bu yolculukta hırslarının ve kibirlerinin kurbanı olanlar çıktı. Bu yolculukta böbürlenenler, gururlananlar, başarıyı kendinden menkul görenler oldu, dava adamı olmanın gerektirdiği sabrı ve adanmışlığı gösteremeyenler, sahada çalışmak varken bir kenara çekilip fildişi kulelerinde ahkâm kesenler oldu. Bu yolculukta makamlarını kaybedince nefislerine yenik düşenler çıktı. Biz, zaferin ve kaderin tek sahibinin Allah olduğuna inanarak yolumuza sizlerle beraber devam ettik, devam ediyoruz."



Yerel seçimlerinde sandıktan çıkan tablonun kendileri için en önemli referans kaynağı olacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimiz bize hem 24 Haziran 2018'de hem de 31 Mart'ta gerçekten önemli mesajlar vermiştir. Şahsım başta olmak üzere hiçbirimizin bu mesajlara kulaklarını tıkama hakkı yoktur. Bizler ilçelerimizde, beldelerimizde, illerimizde, oraların Ömer'lerini bulacak ve onlarla beraber yola devam edeceğiz, kanaat önderlerini bulacak ve onlarla yola devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu. AK Parti'ye gönül veren herkesin omuzlarında tarihî bir mesuliyet olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu alandaki dava arkadaşları başta olmak üzere her bir parti mensubunun meseleye bu bilinçle yaklaşacağına inandığını söyledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerek il, ilçe, belde yönetimlerinden, gerekse kadın ve gençlik kollarından bu hassasiyetle gece gündüz çalışmalarını beklediğinin altını çizerek, "Unutmayın, birbirimizi sadece Allah için seveceğiz, makam, mevki, para, pul için değil. Bu düşüncelerle hep 'Rabia' dedik. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bunun için de bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” ifadelerini kullandı.



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/109455/-sinirlarimizda-kurulan-teror-tuzaklari-ve-ekonomimize-yapilan-saldirilar-bizi-hedeflerimize-ulasmaktan-alikoyamaz-





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 31
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 1715
Toplam Tekil 4065923
IP 3.15.202.129






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu