Hartum ve Kuzey Kurdufan'da rejim karşıtı gösteriler - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Hartum ve Kuzey Kurdufan'da rejim karşıtı gösteriler
Tarih: 12.01.2019 > Kaç kez okundu? 562

Paylaş


AA - Sudan - 11 Oca 2019 08:49





Kategori: Genel





Hartum ve Kuzey Kurdufan'da rejim karşıtı gösteriler





Sudan'ın başkenti Hartum'daki bazı mahalleler ve Kuzey Kurdufan eyaletinin Bara kentinde cuma namazının ardından gösteriler düzenlendi.





HARTUM (AA) - Sudan'ın başkenti Hartum'daki bazı mahalleler ve Kuzey Kurdufan eyaletinin Bara kentinde rejim karşıtı gösteriler düzenlendi. 

Başkent Hartum'un Beytulmal, El-Ceyli, Vad Nubavi ve Cebra mahalleleri cuma namazının ardından rejim karşıtı gösterilere sahne oldu.

Muhalif Ümmet Partisi destekçilerinin kalesi sayılan Vad Nubavi Mahallesi ile yüzlerce kişinin katıldığı Ceyli Mahallesindeki gösterilere, polis göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Muhalif Sudan Kongre Partisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Beytulmal Mahallesinde cuma namazının ardından göstericilerin sokaklara çıkarak, ana yolu kapattığı aktarıldı.

Açıklamada ayrıca Hartum'un kuzeyindeki El-Ceyli, Vad Nubavi ve Cebra mahalleleri ile Kuzey Kurdufan eyaletinin Bara kentinde de rejim karşıtı gösteriler düzenlendiği kaydedildi.

Göstericilerin cami içerisinde ve dışında rejim karşıtı sloganlar attığı videolar sosyal medyada yer aldı.

Sudan Meslek Örgütleri Birliği, Nida Sudan İttifakı, Ulusal Birlik Partileri Konseyi, Ulusal Uzlaşı Güçleri Koalisyonu tarafından yayımlanan ortak yazılı açıklamada, ülke genelinde "Kent, Köy ve Mahalle İntifadası (ayaklanma)" başlattığını bildirerek, rejim devrilene kadar protestoların süreceğini aktardı.

Başkent Hartum'un kuzeyindeki Hartum Bahri kentinde pazartesi günü "şehitler yürüyüşü" düzenleneceği ifade edildi.

Akşam protestoları ve yürüyüşlerin birçok bölgede düzenleneceği, "Özgürlük ve Değişim" adı verilen yürüyüşün ise perşembe günü Hartum ve birçok kentte gerçekleşeceği bilgisi verildi. 

Sudan'daki gösteriler 19 Aralık'ta hükümetin ekmek fiyatlarına zam yapmasının ardından Nil kıyısındaki Atbera ve Port Sudan kentlerinde başlamış ancak kısa sürede birçok eyalette rejim karşıtlığına dönüşmüştü.

Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, iktidardan çekilmesini isteyenlere, "Yönetime gelmek için 2020'deki seçimlere hazırlanın." şeklinde seslenmişti.

Hükümet, eylemlerde 19 kişinin öldüğünü, 406 kişinin yaralandığını açıklarken, muhalifler bu sayının çok daha fazla olduğunu savunuyor.

Muhabirler: Adel Abdelrheem Humaida Elfadol, Safiye Karabacak, Ayşe Sümeyra Aydoğdu











Muhabir: Adel Abdelrheem Humaida Elfadol,Safiye Karabacak,Ayşe Sümeyra Aydoğdu

Yayınlayan: Mehmet Ayduran





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 50
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 675
Toplam Tekil 4077403
IP 3.17.68.14






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu