500.HAFTA YAZIM: MUHASEBE - Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









500.HAFTA YAZIM: MUHASEBE - Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK
Tarih: 25.01.2017 > Kaç kez okundu? 1004

Paylaş


Değerli dostlarım, sevgili okuyucularım;



Bu yazımla Allah bana, düzenli olarak, her hafta yazmak nasip etti ve 500. haftaya geldik. Hamd ediyorum.



1978 yılı başında Sakarya’da akademik hayata başlayınca ‘yazma’ bir ihtiyaç oldu. ‘Okuma’ daha fazla ağırlık kazandı.



İlk yazılarımı, tercüme olarak, 1979 yılında rahmetli Ercüment Özkan’ın çıkardığı İktibas Dergisi’nde yayınladım. Dış basından edindiğim özellikli ve nitelikli yazılar ve karikatürler bu dergide yer aldı. Öyle zaman oldu ki İktibas’ın bir sayının tüm tercüme yazıları benim gönderdiğim tercüme yazılarımdan oluştu. Bu faaliyet bana yazma konusunda ciddi bir ivme kazandırdı. Bu vesile ile Ercüment Özkan merhumu rahmetle anıyorum.



Daha sonraları, düzenli ve periyodik olmamakla birlikte Milli Gazete ve Yeni Devir gazetelerinde ve bunların yanında Almanya ve ülkemde çok sayıda dergide yazılarım yayınlandı. Bir taraftan akademik çalışmalar, diğer taraftan değişik konularla ilgili yazılar hazırlamam bana ciddi katkılar sağladı.



10 yıl kadar oldu, o zamanlar, memleketim İslâhiye’de, İslâhiye’nin Sesi gazetesinde editörlük yapan kardeşim Zekeriye, yazılarımdan seçtiği yazıların yayınlandığı haftalık bir yazı köşesi açtı. Düzenli olarak, her hafta aksatmadan yazdığım yazıların başlangıcı o yazılarımdır. Şimdi günlük olarak yayınlanan İslâhiye’nin Sesi gazetesinde günlük olarak tekrar yazmaya başlayacağım inşallah.



Yazma arzum öyle ivme kazandı ki, ülkemde ve yaşadığım şehirde gördüğüm güzellikler veya aksaklıkları, Sakarya’da 63 yıldır günlük olarak yayınlanmakta olan Yeni Sakarya gazetesi Başyazarı, değerli ağabeyim Zeki Aydıntepe’ye, ‘Bu Şehrin Fahri Müfettişi’ mahlâsı ile gönderir oldum. O da ‘Fısıltı Bahçesi’, daha sonra adını değiştirerek ‘Bizim Bahçe’ koyduğu köşesinde bunları yayınladı… Bu yazıların sıklığı ona, gazetesinde bana bir haftalık köşe ayırma ilhamı vermeli ki, bir de baktım ‘Köşe Yazarı’ olmuşum… Kaç yıldır yazdığımı hatırlamıyorum, ama çok çeşitli korularda övgü ve yergi eleştirileri alan yazılar yazdım. Halen de sadece bildiğimi ve inandığımı yazıyorum. Bu yazım da o yazıların sonuncusu, yani 500 üncüsü…



Haftalık olarak yayınladığım yazılarım devam ederken, her hafta yayınladığım yazılarımı 8000 civarındaki kişiye e-posta ile de göndermeye başladım. Bu e-postalarımın ulaştığı çok sayıda web sitesi yöneticisi beni arayarak, yazılarımı kendi sitelerinde de yayınlamak istediklerini belirttiler. İsteyen herkese, hiçbir karşılık olmadan, onay verdim. Öyle oldu ki ülkemde 15 civarında internet sitesi aynı hafta aynı yazımı yayınladılar…



Bazı dostlarım bilirler, ben Gaziantep İslâhiyeliyim. Kaç yıl oldu bilmiyorum ama zamanın Gaziantep Üniversitesi Rektörü, İslâhiyeli hemşerim Prof. Dr. Yavuz Coşkun’u ziyaret ettim. O ziyarette, o zaman Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı olan, şu anda da İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü olara hizmet eden, güzel insan Prof. Dr. Türkay Dereli’yi de ziyaret ettim. Yazılarımı Gaziantep’te yayınlanmakta olan günlük TELGRAF gazetesine de göndermemi istedi. İsteğini yerine getirdim. Kaç sene oldu bilmiyorum, ama aynı yazım www.telgraf.net sitesinde ve normal baskı gazetede de yayınlıyorlar…



Şu anda Sakarya’daki Yeni Sakarya (www.yenisakarya.com) gazetesi normal baskı ve internet versiyonunda ve her hafta yazılarım yayınlanmaktadır.



Bir dostumun açtığı, kapak ve profilinde çok sevdiğim için sadece deve olan Facebook hesabında (https://www.facebook.com/asimelmas) şu anda 5000 arkadaş ve 1800 takipçi bulunmaktadır. Her hafta yazılarım bu insanlarla da paylaşılmaktadır.



Zaman zaman google taramasından görüyorum ki benim haberim olmadan da yazıları alıp yayınlayan internet siteleri var... Faydalı görüp yayınlamak isteyenlere başta izin vermiş bulunuyorum.



Bu vesile ile okuyucularımın ve dostlarımın teveccühüne teşekkür ediyor, olumlu veya olumsuz görüşlerini, eleştirilerini göndermelerini istirham ediyorum.



Selam, saygı, sevgi ve muhabbetlerimle…





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 77
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1872
Toplam Tekil 4078600
IP 3.21.231.245






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu