BASIN BÜLTENİ Akıncı’nın rahatsızlığı nedeniyle Meclis’in olağanüstü toplantısı yapılamadı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Akıncı’nın rahatsızlığı nedeniyle Meclis’in olağanüstü toplantısı yapılamadı
Tarih: 25.11.2016 > Kaç kez okundu? 932

Paylaş


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın milletvekillerini bilgilendireceği Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun olağanüstü toplantısı, Cumhurbaşkanı’nın tansiyonunun yükselmesi nedeniyle yapılamadı.

Meclis’te yapılan tetkikte tansiyonu yüksek çıkan Cumhurbaşkanı Akıncı, yaptığı açıklamada “Bu, yaşadığımız yorgunlukların bir birikimi. Bir başka gün Meclis’teki arkadaşlarımızla ayrıntılı olarak konuşacağız. Bugünlük biraz istirahat edeceğiz” dedi.



Çavuşoğlu KKTC’de



Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs’ta kapsamlı çözüme yönelik olarak yürütülen müzakere sürecinin bulunduğu aşamaya ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere dün akşam KKTC’ye geldi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu bugün kabul edecek. Akıncı ve Çavuşoğlu görüşmesine daha sonra Başbakan Hüseyin Özgürgün ile Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın da katılımıyla dörtlü çalışma toplantısına geçilecek.

Dörtlü çalışma toplantısı sonrasında ise görüşmeye Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen ana muhalefet partisi CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ile TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit katılacak.



Kurtulmuş: “Kıbrıs konusunda belirli bir süre içinde çözüme ulaşılması konusunda ümit var”



Türkiye Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kıbrıs konusunda belirli bir süre içinde çözüme ulaşılması konusunda ümit var olduğunu söyledi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İngiltere Parlamentosu Avam Kamarası Lideri David Lidington ile görüşmesinde Kıbrıs konusunu da ele aldı.

Lidington'un, Kıbrıs konusunda son dönemde tıkanan görüşmelere ilişkin Türkiye’nin teşvik edici rolünü takdirle karşıladıklarını söylediği öğrenildi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise, Kıbrıs konusunda belirli bir süre içinde çözüme ulaşılması konusunda ümit var olduğunu söyledi. Kurtulmuş, 2004 yılındaki Annan Planı’ndan bu yana Türk tarafının iyi niyetle müzakereleri ve çözümü benimsediğini hatırlattı.



Türkeş: “Rum tarafı bu kararlı tavrına devam ederse anlaşmamakta anlaşacağız"



Türkiye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Kıbrıs müzakereleriyle ilgili, "Son gelişmeler gösteriyor ki Rum tarafı bu kararlı tavrına devam ederse anlaşmamakta anlaşacağız gibi görünüyor." dedi.

TBMM Genel Kurulunda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Türkeş, Kıbrıs ile ilgili müzakerelerin İsviçre'de devam ettiğini hatırlatan Türkeş, "Rum tarafı görüşmeleri yapıyor görünüp görüşmelerden kaçmak için her vasatı değerlendirmektedir." diye konuştu.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın iyi niyeti, müzakerecilerin gayreti, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin desteğine rağmen bir uzlaşma noktası bulunamadığını söyleyen Türkeş, "Bu sene sonuna kadar olacağı bekleniyordu. Son gelişmeler gösteriyor ki Rum tarafı bu kararlı tavrına devam ederse anlaşmamakta anlaşacağız gibi görünüyor." değerlendirmesinde bulundu.



Saner, “2. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi”ne katılacak



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, Türkiye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından, 25-26 Kasım tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek “2. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi”ne katılıyor.

Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü kapsamında 25-26 Kasım'da gerçekleştirilecek zirveye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yerli ve yabancı çok sayıda bakan katılacak.

“Adalet için Ses Ver” sloganıyla düzenlenecek zirvede, “Barış Süreçlerinde Kadın” ile “Suriyeli Mülteci Kadınlar ve Sorunları” iki öncelikli konu olarak ele alınacak.

Zirve, kadın sorunlarını ulusal ve uluslararası farklı boyutlarıyla kamuoyunun dikkatine sunmayı ve konuya karşı duyarlılık geliştirmeyi amaçlıyor.



Ataoğlu İstanbul’da Coğrafi Bilgi Sempozyumu’nun açılışına katıldı



Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde “Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü (CBS) Sempozyumu”nun açılışına katıldı.

KKTC’de de CBS teknolojilerinden yararlanması ve coğrafi bilgi teknolojisinin kullanılabilmesi için TC Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile temaslarda bulunan Ataoğlu, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile görüştü.

Ataoğlu, yararlı bilgi alış verişi ve temaslar yapıldığını söyleyerek, “temaslarımızdan sonuç almak ve hemen uygulamaya geçmek için istekli ve arzuluyuz.” dedi.

Şehir Planlama Daire Müdürü ve personelinin bir süre daha İstanbul’da çalışmalarına devam edeceklerini belirten Ataoğlu, bir kamu politika aracı olarak CBS uygulamalarının ülkemizde uygulanabilmesi için çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

Bakan Ataoğlu, görüşmelerin ardından Bakan Özhaseki ve İBB Başkanı Topbaş ile fuar alanını gezerek bilgiler aldı.

Ataoğlu bu akşam adaya dönecek.



Biden, liderleri müzakerelere devam etme konusunda cesaretlendirdi



ABD’nin Başkan Yardımcısı Joe Biden’in, Kıbrıs’ta liderleri müzakerelere devam etme konusunda cesaretlendirdiği bildirildi.

Beyaz Saray’ın resmi sitesinde, Biden’ın önceki gece Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i telefonla aramasına ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, Biden’ın, müzakerelere devam etmeleri konusunda Akıncı ve Anastasiadis’i cesaretlendirdiği kaydedildi.

Biden’ın, liderlerin, bütün Kıbrıslıların yararına olacak şekilde adayı yeniden birleştirecek iki bölgeli, iki toplumlu federasyonu sağlama becerisine olan güvenini dile getirdiği belirtildi.



KKTC’nin 33. kuruluş yıl dönümü İtalya’da düzenlenen resepsiyonla kutlandı



KKTC’nin 33. kuruluş yıl dönümü, İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Başkent Roma’nın tarihi Barberini Meydanı'ndaki Bernini Hotel’de, KKTC Roma Temsilcisi Oktay Öztürk’ün ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona, Türkiye’nin yeni Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli, Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Prof. Mehmet Paçacı, Azerbaycan Roma Büyükelçiliğinden yetkililer, diplomatlar, İtalya’da yaşayan Türkler ve KKTC dostu İtalyanlar katıldı.

KKTC Temsilcisi Öztürk, yaptığı konuşmada, Roma'da Cumhuriyetlerinin 33. yıl dönümünü kutlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Öztürk, KKTC'nin tam diplomatik statüye sahip olmasa da önceden Kıbrıs Türk Federe Devleti ve Kıbrıs Türk Yönetimi olarak, bugün AB içerisinde yer alan birçok devletten daha köklü ve yaşlı olduğunu belirtti.

İsviçre'de Birleşmiş Milletler nezdinde yapılan son barış görüşmelerine iyi niyetli bir şekilde katıldıklarına vurgu yapan Oktay Öztürk, "İsviçre'deki görüşmelere özverili yaklaşmamıza rağmen bir uzlaşı çıkmadı. Gelinen nokta, bize devletimizin ve bayrağımızın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha hatırlattı" dedi.

Resepsiyonda Türk mutfağının seçkin lezzetleri ikram edildi, konuklar Türk yemek ve tatlılarına yoğun ilgi gösterdi.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Website





Instagram













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Fax: +90 (392) 228 4847

E-Mail: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: TRNC Public Information Office / KKTC Enformasyon Dairesi

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 51
Dün Tekil 2050
Bugün Tekil 655
Toplam Tekil 4079433
IP 3.139.82.23






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























18 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Hepiniz birer T rk Bayra s n z. Bayra lekelemeyin, kirletmeyin yere d rmeyin.
(Alpaslan T RKE )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.001 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu