Basın Bildirisi - Saffet ERDEM - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Basın Bildirisi - Saffet ERDEM
Tarih: 09.04.2016 > Kaç kez okundu? 2180

Paylaş


Basın Bildirisi 16–03- 0024 25.03.2016











Değerli Basın Mensupları;



Hollanda Lahey’deki ( Eski Yugoslavya’da işlenen suçlara ) bakan Uluslararası Ceza Mahkemesi, Rodovan Karadzic ( Namı diğer Balkan Kasabı ) ile ilgili kararını 24 Mart 2016 günü açıklandı. Karadzic Srebrenitsa’da soykırım yapmaktan suçlu bulundu. Mahkeme Srebrenica’da yaşanan soykırımda Karadzic’in cezai sorumluluğu olduğuna ve bu soykırımdan sorumlu olduğuna hükmetti. Buna ek olarak insanlık suçu işlediğine karar verdi.



Karar, soykırımın hüküm altına bir kez daha alınması açısından isabetlidir. Ancak bu karar neticesinde verilen 40 Yıl hapis cezası, vicdanları yaralar niteliktedir. Zira soykırım suçunun cezası dünyanın birçok ülkesinde ‘’ müebbet hapis cezası’’dır. Türk ceza kanunumuzda da müebbet hapis cezası ile cezalandırılan bu suçun, Lahey Uluslararası ceza mahkemesinde 40 yıl ile cezalandırılmış olması yetersizdir.



GEÇ GELEN ADALET, ADALET DEĞİLDİR!.

Savaşın sona ermesin üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen Katillerin başı Radovan Karadzic hakkında yeni hüküm tesis edilebilmesi, Srebrenica’da, Bosna’da ve diğer yerlerde yakınlarını kaybeden insanların vicdanlarını yaralamıştır.

21 Temmuz 2008 Tarihine kadar Radovan Karadzic Belgrad’da elini kolunu sallayarak yaşamına devam etmiş, Sırbistan kendisine zımmi olarak yardım ve yataklık etmiştir. Yargılanmasını ve mahkeme önüne çıkmasını engellemiştir. Kendisine sahte kimlik çıkartılarak Dragan Dabic ismi ile yaşamına devam etmiştir. Bu durum Sırbistan’ın soykırım suçuna iştirakini bir kez daha ortaya koymaktadır.



Kaldı ki 40 yıllık hapis cezasının, 8 yılını tutuklu geçiren Karadzic, sadece 32 yıl hapis cezası infaz edilecektir. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda ‘’ Soykırım ‘’ Suçunun ne kadar cezasız bırakıldığını gözler önüne sermektedir.



Bizler soykırım suçunun cezasının müebbet hapis cezası olması gerektiğini, ancak soykırımın da bir kez daha tarih önünde tescil edilmiş olması bizlere teselli kaynağı olmuştur.

Dayton anlaşması ile Bosna-Hersek devleti içinde ayrı bir devlet gibi hareket eden soykırım sabıkalısı yönetimin( Bosna Sırp Cumhuriyeti ) soykırım suçu bir kere daha tarih önünde tescil edilmiş bulunmaktadır.



Bölge barışı için en büyük engel teşkil eden bu sözde devletçiğin bütün kurumları ile fes edilmesi amacı ile derhal harekete geçilmeli aksi halde Balkanlarda barış ve huzura kavuşmak mümkün değildir.



Bu nedenle kararın temyiz edilerek müebbet hapis cezasına çevrilmesini dünya kamuoyuna saygı ile duyururuz.





Saygılarımızla;







Saffet ERDEM

Yönetim Kurulu Başkanı









Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 33
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 698
Toplam Tekil 4064906
IP 3.133.147.252






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.692 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu