HÖH KIRCAALİ İL BAŞKANI BAHRİ ÖMER BAL-GÖÇ’TE - Kader ÖZLEM - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









HÖH KIRCAALİ İL BAŞKANI BAHRİ ÖMER BAL-GÖÇ’TE - Kader ÖZLEM
Tarih: 08.12.2009 > Kaç kez okundu? 4898

Paylaş


Hak ve Özgürlükler Hareketi Kırcaali İl Başkanı ve Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer, BAL-GÖÇ Genel Merkezi’ni ziyaret etti.



Ziyarette konuşan Bahri Ömer, BAL-GÖÇ’ün Bulgaristan Türklerinin en güçlü seslerinden biri olduğunu vurgulayarak, “BAL-GÖÇ’ün kuruluşuna bir bakınız; temelinde 1985-89 yıllarında yaşadığımız acı olayların olduğunu göreceksiniz. BAL-GÖÇ, Bulgaristan’daki soydaşlarına her zaman sahip çıkmıştır ve yaptıklarıyla bunu kanıtlamıştır” dedi. BAL-GÖÇ’ün Türkiye’de ve Balkanlar’daki hizmetleriyle marka bir isim haline geldiğini dile getiren Bahri Ömer, böylesi bir dost ocağında olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Bulgaristan Türklerinin yaşadığı sorunları da aktaran Bahri Ömer, Bulgaristan’daki yeni hükümetin etnik barışı bozmaya yönelik girişimlerinden rahatsız olduklarını belirtti.



Ziyarette konuşan BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan, Bahri Ömer’i HÖH Kırcaali İl Başkanı seçilmesinden dolayı tebrik etti ve görevinde başarılar diledi. Bulgaristan’daki gelişmeleri yakından izlediklerini ifade eden Balkan, yeni hükümetin Türk azınlığa yönelik politikalarını eleştirdi. BAL-GÖÇ’ün Bulgaristan Türkleri konusunda taraf olan bir sivil toplum örgütü olduğunu vurgulayan Balkan, bu konuda şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerlerine düşen vazifeyi fazlasıyla yerine getireceklerini vurguladı. Bulgaristan’da HÖH’ün son seçimlerde gösterdiği başarıyı da değinen Balkan, buna rağmen bir takım sıkıntıların yaşandığını ve HÖH yetkililerinin halktan kopuk olmaması gerektiğini söyledi. BAL-GÖÇ yönetimi olarak, önümüzdeki günlerde yapılacak olan HÖH Genel Kurulu’nun şimdiden hayırlı olmasını dileyen Başkan Balkan; HÖH’ün yurtdışı teşkilatlanmasında yeni düzenlemelere gittiğini belirterek, Türkiye’de görevlendirilecek temsilcilerin seçiminde liyakat ilkesine dikkat edilmesi gerektiğini ve bu kişilerin göçmen camiasında saygın ve toparlayıcı bir konumda bulunmasını gerekliliğine dikkat çekti.



Ziyaret esnasında her iki Başkan da iki kurum arasındaki diyalog ve işbirliğinin önemini vurguladı.







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 35
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 1506
Toplam Tekil 4065714
IP 52.15.63.145






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu