Nederland verdient terrorisme niet - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org

Nederland verdient terrorisme niet
Tarih: 18.09.2015 > Kaç kez okundu? 2143

Paylaş
Wij zijn al dagen slapeloos. Slapeloos omdat terrorisme in Nederland helaas een feit is. Slapeloos omdat we terreur hebben ondervonden. Slapeloos omdat we het idee hebben dat ons een donkere tijd in de toekomst wacht. Het is niet de eerste keer dat we doelwit zijn geworden van een aanslag. Afgelopen jaren hebben we al het een en ander meegemaakt. Echter nooit was het in deze mate agressief georganiseerd. Vooral de aanslag met een molotovcocktail had schade kunnen toebrengen aan mensen…

Waar heb ik het toch over? Nou, het volgende.

De Turkse Federatie Nederland heeft landelijk 22 verenigingen/stichtingen verspreid over heel Nederland. Deze instellingen zijn zeer actief in hun omgeving op het gebied van sociaal-culturelere en educatieve activiteiten. Twee instellingen hebben in twee dagen drie aanvallen moeten meemaken..

Op 14 september rond 03:30 uur is de Vereniging Versam in Rotterdam-Noord bestookt met molotovcocktails. Gelukkig ontstond er maar een kleine brand, er was niemand aanwezig in het pand maar de vereniging is omgeven door huizen, vooral bejaardenhuizen. De gevolgen zouden niet te overzien zijn als de brand zich had verspreid. Nog geen 24 uur later, en wel op 15 september om 01:30 uur, is dezelfde vereniging belaagd door 16 personen met stenen en honkbalknuppels waardoor bijna alle ramen zijn gesneuveld. Rond dezelfde tijd is het Turks Culturele Vereniging Schiedam door 6 personen aangevallen waarbij alle ramen aan diggelen werden gebracht. Snapt u nu de slapeloosheid? Hebt u door hoe georganiseerd deze mensen te werk zijn gegaan? Zo schrikbarend kalm en agressief uitgevoerd..

Wie zijn de daders? Eerlijk gezegd interesseert me dit niet. Zonder enig houvast kan men ook een partij de schuld te geven. Het enige feit is dat het hier om terroristische aanvallen gaat, en wel in een democratisch land. Nederland.. ons land!

Tuurlijk is er een vermoeden. Gericht om de Turkse gemeenschap haar kalmte te laten bewaren en niet in te gaan op zulke (provocerende)acties voel ik me genoodzaakt hierover geen uitspraak te doen.

Feit is dat de twee organisaties, die zijn aangesloten bij de Turkse Federatie Nederland, zijn aangevallen en andere Turkse organisaties wellicht ook doelwit zijn. In Duitsland is dit al gebeurd. De afgelopen twee weken zijn vele Turkse organisaties aangevallen.

Iedere Turkse organisatie in Nederland heeft wel een ideële band met een sociale stroming in Turkije. Belangrijk is dat dit binnen de grenzen van de Nederlandse wet gebeurt en de fundamentele waarden van de democratische rechtsstaat niet aantast. Niemand heeft het recht om zich te distantiëren van de Nederlandse wet- en regelgeving, de veiligheid en leefbaarheid in Nederland averij te laten oplopen en spanningen uit Turkije naar Nederland te importeren.

Ik geloof in ons land. Ik ben trots op de snelle en effectieve maatregelen om eventuele andere aanslagen te voorkomen. Bij deze wil ik in ieder geval mijn dank uitspreken richting de burgemeester van Rotterdam, de heer Ahmed Aboutaleb. Mijn oprechte dank aan de burgemeester en de politie en aan een ieder die voor of achter de schermen zich inzetten om in de toekomst dit soort laffe aanvallen te voorkomen. Ook doet het me zeer goed dat er drie personen op heterdaad zijn opgepakt. Bij deze wil ik ook mijn dank uitspreken voor zowel de landelijke als de lokale politici, die ons hebben benaderd om een hart onder onze riem te steken. Uit onverwachte hoeken is er steun betuigd, wat een teken is dat men de ernst van de aanvallen erkent.

De Turkse gemeenschap in Nederland en natuurlijk de achterban van de Turkse Federatie Nederland hebben laten zien dat ze niet geprovoceerd worden. We zijn allen verantwoordelijk voor de harmonie en de rust in Nederland.

Last but not least. Deze aanvallen mogen niet bestempeld worden als confrontaties tussen Turken en Koerden. Onze gemeenschap is immers een ondeelbare eenheid.Murat Gedik

Algemeen voorzitter Turkse Federatie Nederland

17 september 2015Yorumlar

Aktif Ziyaretçi 2
Dün Tekil 791
Bugün Tekil 568
Toplam Tekil 4129763
IP 44.220.44.148


TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:

11 Zi'l-Hicce 1445
Haziran 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar

Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.692 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu