Hollanda’da Turani sohbetler serisi gerçekleşti - HTF - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Hollanda’da Turani sohbetler serisi gerçekleşti - HTF
Tarih: 09.03.2015 > Kaç kez okundu? 2498

Paylaş


Türk Dünyası’nın önemine her daim vurgu yapan Hollanda Türk Federasyon düzenlemiş olduğu “Turani Sohbetler” serisi ile Hollanda’nın farklı yerlerinde Türk Dünyasındaki ortak değerler üzerine seminerler organize etti. Türk Dünyası Sanatçısı ve Araştırmacısı Fatih Kaya Kuzucu’nun verdiği seminerlere toplum yoğun ilgi gösterildi.

Her yıl Türk Dünyası üzerine farklı programlar düzenleyen Hollanda Türk Federasyon, sanatçı ve araştırmacı Fatih Kaya Kuzucu’nun katılımıyla Rotterdam Mimar Sinan Vakfı, Den Haag Türk İslam Kültür Vakfı, Nijmegen Türk Kültür Merkezi, Schiedam Türk Kültür Derneği, Tilburg Türk Gençler Derneği, Beverwijk Türk İslam Kültür Merkezi, Amsterdam Tükem Ülkü Ocağı ve son olarak Amsterdam Mescid-i Aksa da olmak üzere 8 farklı yerde seminerler düzenledi. Seminerlerde Kuzucu Türk Dünyası’nın ortak değerlerinden ve sanat anlayışından örnekler sunarak katılımcılara bilgiler verdi.

“Günümüzün Türkiye siyasetine mümkün olabildiğince değinmeden sazım ve sözüm ile sizlere Türk Dünyasının ortak değerlerinden bahsedeceğim” sözleri ile seminere başlayan Kuzucu Türk Dünyası’nın coğrafi dağılımı ve özellikleri hakkında bilgiler verdi. Hayalinin her Türk topluluğundan katılımın olduğu bir Türk Müziği Topluluğunun kurulması olduğunu söyleyen Kuzucu, Türk halklarını İsmail Gaspıralı bey’in ‘Dilde, Fikirde, İşte birlik!’ tanımı ile tek bir millet olarak tanımladığını ve Türk Dünyası sınırlarının her geçen gün genişlediğinin altını çizdi. Kaya Kuzucu, katılımcıları “Ankara’dan buralara 3 saatlik bir yolculuk ile geliyoruz, fakat Türkiye’nin birçok yerine yolculuğumuz daha uzun sürüyor, dolayısıyla size soruyorum gurbet neresidir?” sözleri ile düşünmeye davet etti.

Sohbetinde ayrıca halkımızda yaygın olarak bilinen bazı Anadolu türkülerinin nasıl yazıldığına da dikkat çeken Kuzucu bu konuda yapılan haksızlıkları şöyle ifade etti: “Günümüzde bilinen birçok Türkülerin kaynakları maalesef yanlış belirtilmektedir. Sanatçılar Türk Dünyasının farklı yerlerinde bestelenmiş olan türküleri kullanıp, kendi yorumlarını ve sözlerini ekliyorlar. Bunu yaparken kaynak belirtmiyorlar. Maalesef tarihimizde farklı ozanlar tarafından yazılan destanlar ve ağıtlarda günümüz sanatçılar tarafından kendi eserleriymiş gibi sergilenmekte, bestelerin kaynakları ‘anonim’ diye geçilmektedir.”

Seminer esnasında Türk Dünyası’ndan görüntüler sunan Fatih Kaya Kuzucu seminerini Tuva’da çekilen Turan Yurt klibini gösterek sonlandırdı.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 31
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1436
Toplam Tekil 4069357
IP 3.15.229.113






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu