Den Haag şehrinde muhteşem kutlama - Murat GEDİK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Den Haag şehrinde muhteşem kutlama - Murat GEDİK
Tarih: 03.12.2014 > Kaç kez okundu? 2475

Paylaş


Hollanda Türk Federasyon'una bağlı Den Haag Türk İslam Kültür Vakfı 25.Yıl kutlamasını muhteşem bir coşku ve kalabalık bir katılım ile kutladı.



Kutlamaya Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik ve icra kurulu üyeleri, Avrupa Türk Konfederasyon yönetim kurulu üyesi Güven İşçi, Belçika Türk Federasyon icra kurulu üyeleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldılar.



Kuran-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Türk İslam Kültür Vakfı Başkanı Tahsin Çetinkaya açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Çetinkaya teşkilat olarak Türk milletine hizmet için var olduklarını dile getirerek hedeflerinin bütün topluma hizmet götürmek olduğunu söyledi. Tahsin Çetinkaya: “Bu teşkilat zor dönemler geçirdi ve siz değerli insanımızın destekleri ile bu günleri aşarak buralara kadar geldi. Kimlerin bu Vakıf’ta emeği varsa, ona teşekkür etmeyi bir görev olarak kabul ederiz. Şu muhteşem tablo göstermektedir ki; Den Haag Türk İslam Kültür Vakfı bütün güzelliklere layıktır. Daha nice güzel yıllar beklemekte olup hepimiz birlik ve beraberlik içinde bu yılları kucaklayacağız.”



Den Haag Türk İslam Kültür Vakfı’nın kuruluşundan bu yana hep hizmette bulunmuş olan Murat Özyiğit geçmişin özetini sunumuyla katılımcılara aktardı. Özyiğit bu teşkilatın mazisinin ta 1976 yılına gittiğini belirtip o günleri güzel sözleri ile yad etmiş oldu.



Ozan Mehmet Alkır ve Hollanda Türk Federasyon sanatçısı Gökhan Tekin’in sahne almalarından sonra Hollanda Türk Federasyon genel başkanı Murat Gedik kürsüye gelip yapmış olduğu konuşmada özellikle son zamanlarda Hollanda’da Türkler hakkında var olan olumsuzluklardan bahsetti. Murat Gedik bu olumsuzlukların da elbet aşılacağına vurgu yaparak Türk milletinin yaşamış olduğu topluma katkı sağlamaya devam edeceğini belirtti. Murat Gedik: “Hedefimiz kendi özünden kopmadan Hollanda’nın geleceğinde katkı sağlayabilecek bir gençliktir. Anayasal hakları en iyi bir biçimde değerlendirip bu topluma fayda sağlamak bizlerin borcudur. Şu salonda bulunan yaklaşık ikibin kişinin heyecanı ve coşkusu gelecek için bir teminattır. Yüce Allah sizleri ve bizleri mahcup etmesin. Gençliğimiz okuyup kendisini geliştirerek en güzel yere varmalıdır. Taşınan ülkü ancak şuur, samimiyet ve bilgi ile kucaklanabilir.” Türkiye’de olup bitenlere de kısa olarak değinen Murat Gedik: “Maalesef ülkemizde populist ve devlet anlayışından uzak bir siyasi irade mevcut. Bu bizleri çok üzmektedir. Rüşvet ve yolsuzluk Türk’e ve İslam’a büyük zarar vermekte. Masum Türk diyarlarına sahip çıkılmamakta ve başta Türkmeneli, Kırım ve Doğu Türkistan kaderine terk edilmiştir.”



Türkiye’den şölene katılan sanatçı Yudum ve Osman Öztunç’un sahne almaları ile salonda coşku gittikçe artarak katılımcılara unutulmaz bir şölen yaşatıldı.



Den Haag Türk İslam Kültür Vakfı’nın kutlamasında 2014 yılında çeşitli çalışmalarda başarılı olan teşkilatlara plaketler de takdim edildi.

Türkmeneli, fitre/zekat ve kurban kampanyası çalışmalarında başarılı olan Hollanda Türk Federasyon’a bağlı teşkilat başkanları plaket ile ödüllendirildiler. Türkmeneli kampanyasında başarılılık plaketi Doetinchem Türk Obası başkanı Saffet Doğru’ya verilirken, diğer plaket alanlar sıralamasının oluşumu:

Kurban kampanyası: 1. Nijmegen Türk Kültür Merkezi, 2. Amsterdam Tükem Ülkü Ocağı, 3. Rotterdam Versam;

Fitre/zekat kampanyası: 1. Amsterdam Tükem Ülkü Ocağı, 2. Nijmegen Türk Kültür Merkezi, 3. Den Haag Türk İslam Kültür Vakfı.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 24
Dün Tekil 1388
Bugün Tekil 569
Toplam Tekil 4061960
IP 3.138.138.144






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























7 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K rler ar s nda ayna satma, sa rlar ar s nda gazel atma.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.907 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu