IŞID'LE imtihan - Güngör YAVUZASLAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









IŞID'LE imtihan - Güngör YAVUZASLAN
Tarih: 08.09.2014 > Kaç kez okundu? 2763

Paylaş


Gel de yazma bir zamanlar Türk Birliği'ni hayal ederken artık Türkiye’nin toprak bütünlüğü nasıl koruyabileceğimizi düşünür hale geldik. Ortadoğu’daki gelişmeler çöl fırtınası gibi. Bir gün kum tepeleri yanımızda bir gün kurak çöl. Mesele PKK, PYD,Peşmerge Başı, IŞID vahşetinin ardından kurtarıcı melek oldular.Saddam arana diktatör, Esed haklı denmeye başlandı.Çünkü korku salan IŞID herkesi kesiyor. Dün işgalci ve emperyalist denen ABD kurtarıcı olarak beklenmeye başlandı.



Gazze açık hava cezaevine döndürülürken, Halep bir ölüm şehri oldu. Kerkük petrol zenginliğinin bedelini akan kanlar ile ödüyor. Bölgemizde bir Sunni kılıcı ve Şii kalkanı oluşturuldu. Kerbala’da yaşananlar tekrar tekrar oynatılıyor. Ama kim Hz.Hüseyin kim Yezid belli değil.



Işıd Talibanlaşırken, PKK artık legal kabul edilirken devletler tarafından açıktan silah yardımı yapılan bir örgüt oldu. Bölücü başı bu topraklarda akan kanın sorumlusuyken şimdi barışın teminatı oldu. Türkiye Irak ve Suriye savaşlarının ortasında deniz ve hava sınırı olan Karadeniz’in öte yakasında Kırım ve Ukrayna’da yaşanan savaş ve şiddet olaylarının etkisinde. Tam bir ateşten gömlek bölgemiz.



Sınırlar değiştiriliyor. Sürekli insanlar ölüyor ya da sakat kalıyor. Milyonlarca insan mülteci yollarda, dağlarda çadırlarda yaşıyor. Ortadoğu halkları başka ülkelerde sığınmacı oldular. Sorumluluğu olmayan mutlu insanlık canlı yayınlarda boğazı kesinlen ya da kafasına kurşun sıkılan insanları izlerken insani yardım paketleri ile günah çıkartıyor. IŞID vahşetine karşı silah ve para yardımı yaparken dolaylı olarak IŞID’e silah satışı oluyor. Daha IŞID’ın silah fabrikası olduğunu gören olmadı. Mesele insanlık değil mesele petrol ve dolar. Gerisi BM ve izleme örgütlerindeki istatistiki ölüm sayısı.



Libya,Mısır, Filistin, Suriye, Irak, Afganistan hattında yaşayan insanların gelecek yılları karanlık.Kimse ne olacağını kestiremiyor.Tüm senaryolar, varsayımlar boşa çıktı.Saddam idam edildi ama IŞID ile hortladı.Esed 6 ayda gitmedi.Arap baharı çöl fırtınasına döndü..Taliban teröristi şimdi masada konuşulan taraf oldu. Gücü elinde tutan ve silah üreticisi olan Batılı ülkeler kendi sınırlarından uzak bu savaşları bitirmeye pekte hevesli değiller Yeter ki evlerinin içine terör bulaşmasın. Ama Türkiye hem içerde hem sınırlarında terörü ve savaşı yaşıyor.



Bize kimse çöl sıcağında kış masala anlatmasın. Olağanüstü şartlar olağanüstü sonuçlar çıkarır.Müslümanların yaşadığı ve peygamberler diyarı Ortadoğu’da BARIŞ artık sadece çocuklara verilen bir ad.Doğan bebekler ise artık SAVAŞın çocukları.Kırım halkı modern zamanda sürgünü tekrar yaşıyor.Çin Doğu Türkistan’da bir Milleti yok etmeye çalışıyor.Batı asırlarca sömürdüğü Afrika’nın açlıktan ölmesini izliyor.Zengin insanlar bir gün çöpe ekmek atmasa dünyada açlar 1 yıl doyar.Hakkaniyet unutuldu.Arakan’ın adı anılmaz oldu.Dünyalılar mazlumiyeti canlı ölümlerde timsah gözyaşları izler oldu.



Tüm kutsal öğretiler incelendiğinde ve kutsal kitaplarda kavimlerin helaklarına bakıldığında insanlık kendi sonunu hep hazırlamıştır. Işıd son medel bir insanlık ürünüdür.Türkiye nasıl 91 de dağılan SSCB sonrasına hazırlıksız yakalandıysa Ortadoğu’da çöl fırtınasına da öyle yakalandı.Ama maç 90+uzatmalara ardından penaltılara gidiyor.Penaltı atışlarının sonuçları net hani Musul’da ofsaytta düştük ya bu sefer atamasak ta gol yemememiz lazım.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 34
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1650
Toplam Tekil 4067784
IP 18.225.209.95






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu