Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Gen. Bşk. İsmail Cengiz; “ANKARA”NIN, IRAK’A ASKERİ MÜDAHALE HAKKI BULUNMAKTADIR - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Gen. Bşk. İsmail Cengiz; “ANKARA”NIN, IRAK’A ASKERİ MÜDAHALE HAKKI BULUNMAKTADIR
Tarih: 22.06.2014 > Kaç kez okundu? 2812

Paylaş


Hepimizin gözü önünde devam eden Irak’taki gelişmeler, endişe verici boyutlara ulaşmıştır. Yüzlerce masum insan, sorgusuz sualsiz infaz edilmeye başlanmıştır. Dün itibariyle Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Telafer’de gözümüzün içine baka baka Irak Türkmenleri katledilmeye başlanmıştır. Musul Konsolosluğu’nu ele geçirerek buradaki diplomatlarımızı ve güvenlik güçlerimizi tutuklayan ve hiç bir müdahalenin olmamasından dolayı cesaretlenen güçler; burnumuzun dibinde bir “Türk Soykırımı” gerçekleştirilmeye başlamışlardır.

Özellikle sırf Türk oldukları için gerçekleştirilen yargısız infazlar karşısında, diplomatik girişimleri bahane gösteren ”Ankara”nın suskunluğuna alışmış olmakla birlikte, “Müslümanım” diyen mü’min kardeşlerimizin, İslami STK’ların bu katliam karşısında seyirci kalmalarını maalesef anlamakta zorluk çekiyoruz.

Mübarek Ramazan arefesinde Müslümanın, başka mezhepten bir Müslümana, Müslüman Türk’e reva gördüğü bu manzara karşısında suskun kalmanın İslamiyette bir yeri omadığını düşünüyoruz… Burnumuzun dibinde cereyan eden bu hadiseleri değerlendirdiğimizde, bugün Irak’ta, Türkmeneli Bölgesi’nde yapılanların, yarın da aynı örgüt tarafından ülkemizde yapılmak üzere planlama içinde oldukları bilgisini paylaşmak istiyoruz.

Irak’ta “Merkezi Hükümet”in kontrolü kalmamıştır. “Ankara’yı mukaddes başkent” olarak gördükleri için yıllardır her dönemde cezalandırılan, hakir görülen Türkmen kardeşlerimizin can ve mal güvenliklerinden Türkiye sorumludur… Türkiye, Türkmenlerin “imdat” çağrısına kulak vermelidir.

Suriye iç savaşından kaçan Araplar’a kucak açan “Ankara”, evlerini terk etmek zorunda kalan Türkmen kardeşlerimize de kucak açmak, onların can ve mal güvenliklerini sağlamak mecburiyetindedir.

İŞİD saldırısı, Telafer’den sonra Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Tuzhurmatu ve Kerkük’e ulaşmadan Ankara devreye girmeli, soydaşlarının can ve mal güvenliklerinin kalmadığı gerekçesiyle, “1926 Ankara Anlaşması”ndan yola çıkarak müdahale hakkını kullanmalıdır.

Çok geç olmadan, Barzani ile görüşerek, soydaşlarımızın kendilerini koruyabilmeleri için silahlandırılmaları sağlanmalıdır. Türkmen halkının bulundukları veya sığındıkları yerlerde barınma, gıda, su ve diğer insani ihtiyaçlarının karşılanması sağlanmalıdır.

Özetle ifade etmek gerekirse; “Devlet otoritesinin kaybolduğu bölgede silahsız ve sahipsiz kalan Türkmenlerin, başta Türkiye’nin, Türk halkının acil insani yardım, siyasi destek ve himayesine her zamankinden fazla ihtiyaç duyduklarını” kamuoyuna duyurmak isteriz.



AVRASYA TÜRK DERNEKLERİ FEDERASYONU

Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği / Türkmeneli İnsan Hakları Derneği / Türkistanlılar Kültür ve Sosyal Yardım Derneği / Doğu Türkistan Göçmenler Derneği / Afganistan Türkmenleri Dostluk ve Yardımlaşma Derneği / Afganistan Türkleri Uluslararası Kül. Ve Yrd. Derneği / Gagauz Türkleri Dostluk ve Dayanışma Derneği





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 30
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1043
Toplam Tekil 4068964
IP 3.142.144.40






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu