BATTAM BASIN DUYURUSU - Dr. Özkan HÜSEYİN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BATTAM BASIN DUYURUSU - Dr. Özkan HÜSEYİN
Tarih: 07.10.2009 > Kaç kez okundu? 4556

Paylaş


BATTAM BASIN DUYURUSU



(Batı Trakya Türkleri Araştırma Merkezi)







Antalya - Kemer 06.10. 2009



Kamuoyuna Duyuru







Değerli Kardeşim,







Isparta Göller Bölgesi Şairler-Yazarlar Derneğinin “9. Isparta Şairler Şöleni” 2–4 Ekim 2009 tarihleri arasında Antalya-Kemer L’Ancora Beach Otelinde gerçekleştirildi.



.



Söz konusu etkinliğe, 6 ülkeden (Almanya, Bulgaristan, KKTC, Kosova, Yunanistan-Batı Trakya, Azerbaycan) ve Türkiye’nin 41 il ve ilçelerinden 131 katılımcı, şair, gazeteci ve yazar, çeşitli radyo-TV program yapımcıları iştirak ettiler...







Isparta Göller Bölgesi Şairler-Yazarlar Derneği, Bursa Şairler Grubu Başkanı Şaziye Çelikler ile Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’e plaket verildi.







Kısa adı BATTAM olan, Batı Trakya Türkleri Araştırmaları başkanı Dr. Özkan Hüseyin, şölen boyunca şairler, yazarlar ve STK temsilcileriyle görüştü. Dr. Özkan Hüseyin bu gruplara ve STK başkanlarına Batı Trakya Türklerinin sorunları konusunda bilgi sundu. Ayrıca 41 il STK Başkanlarına, Türk Ocaklarına, İl Kültür Müdürlüklerine ve kütüphanelere kitap hediye etti. Isparta Göller Bölgesi Şairler-Yazarlar Derneği “9. Isparta Şairler Şölenine katılan STK temsilcilerine “Batı Trakya Türkleri” konulu bir konferans verdi. Konuşmasında Almanya’daki Batı Trakya Türk Derneklerinin ve BATTAM’ın yaptığı çalışmalardan örnekler sundu. Ayrıca araştırmacı-yazar Arslan Bayır da “Türkçenin Doğru Kullanımı” üzerine bir konferans verdi. Konferansın içerisinde Türkçeyi doğru kullanmak için, okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.







Dr. Özkan Hüseyin çok sayıda il ve ilçe STK başkanlarından bir dizi konferanslar vermek üzere teklifler aldı. Aralık 2009’a kadar yurt dışı ve yurt içi programının dolu olmasından dolayı bu teklifleri kabul edemedi. Bununla birlikte 2010 senesinde yapılabilecek konferanslar için yeni bir takvim belirleyeceğini ifade etti.







2010 yılında “siyasî tarafsızlık şartıyla” Türkiye’nin her tarafında düzenlenebilecek konferanslara katılabileceğini söyledi. Böylece 2010 yılı boyunca Türkiye Cumhuriyetinin köşe bucağın da STK’nın düzenlediği konferanslarda hiçbir maddî yardım talep etmeksizin, Batı Trakya Türkleri ve Türk Dünyası tanıtılacak ve BATTAM’ın çalışmaları anlatılacaktır.







Dr. Özkan Hüseyin, 31 Eylül 2009 tarihin de Saadet Partisi Bursa-Yıldırım İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen bir bilgi şölenine katılarak, Batı Trakya ve Batı Trakya Türkleri için BATTAM’ın Çalışmaları konulu bir konferans verdi. Konuşmasında Batı Trakya Türklerinin sorunları ve sorunların giderilmesi için Almanya’daki Batı Trakya Türklerinin kurdukları derneklerin çalışmaları ve BATTAM’ın Batı Trakya Türklerine yaptıkları hizmetleri anlatıldı. Ayrıca, Saadet Partisi Bursa-Yıldırım kütüphanesine konulmak üzere BATTAM yayımlarından bir demet kitap da hediye etti. Saadet Partisi Bursa-Yıldırım ilçe Başkanı Ali Molla Salih Dr. Özkan Hüseyin’e Şeref Belgesi takdim etti (Resim: 10–11).







BATTAM (Batı Trakya Türkleri Araştırma Merkezi) Başkanı Isparta Göller Bölgesi Şairler-Yazarlar Derneğinin düzenlediği “9. Isparta Şairler Şölenine Dr. Özkan Hüseyin de davet edilmişti. Bu davetten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özkan Hüseyin, BATTAM hakkında şu açıklamayı yaptı: “BATTAM, 1995 yılında Almanya’nın Münih Kentinde Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği bünyesinde kuruldu. Kuruluşundan bugüne kadar alanında birer ilki teşkil eden 14 tane kitap ve üç defa da Uluslararası Batı Trakya Türkleri Araştırmaları Kongresi düzenledi. Bu kongrelerde sunulan tebliğler birer kitap halinde yayımlandı. Böylece, araştırmacıların önü açılarak, Batı Trakya’nın bilinmeyen gerçeklerini gün ışığına çıkardı.”







Dr. Özkan Hüseyin, Isparta Göller Bölgesi Şairler-Yazarlar Derneğinin düzenlediği 9. Isparta Şairler Şöleni’ne katılan ülke ve STK temsilcilerine, akademisyenlere, yazar ve gazetecilere, BATTAM’ın yayımladığı kitaplardan hediye ederek, Batı Trakya için yapılacak olan en büyük hizmetin mutluluğunu yaşadığını beyan etti. Dr. Özkan Hüseyin, BATTAM’a tanıdığı bu imkândan dolayı, Isparta Göller Bölgesi Şairler-Yazarlar Derneği Başkanı Melahat Ecevit Hanımefendi ve heyetine teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.







Dr. Özkan Hüseyin, bu toplantılarda, Ocak 2011 tarihinde Hollanda-Lahey’de düzenlenecek olan IV. Uluslararası Batı Trakya Türkleri Araştırmaları Kongresinin de alt yapısını oluşturmak için, toplantıya katılan ilim adamlarının Batı Trakya Türkleri için araştırma yapmalarını talep ederek kongreye katılmalarını istedi. İlgi duyan bilim adamlarının, kongre düzenleme kuruluna (saricali1947@hotmail.com veya battam1995@gmail.com adresine ve Tel: 0536 312 24 66 ) müracaat etmeleri gerektiğini belirtti.







Saygılarımızla.



BATTAM



Basın Merkezi





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 58
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1793
Toplam Tekil 4076574
IP 3.21.97.61






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap