“Kırım’ın geleceği sadece Rusya’nın elinde olmamalı” - NECDET BULUZ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Kırım’ın geleceği sadece Rusya’nın elinde olmamalı” - NECDET BULUZ
Tarih: 03.03.2014 > Kaç kez okundu? 3063

Paylaş


Turkish Forum



NECDET BULUZ

“Kırım’ın geleceği sadece Rusya’nın elinde olmamalı”



Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Başkanı Hikmet Eren “ “Barış Denizi olarak bilinen Karadeniz’de dengelerin değişmesi neticesinde telafisi mümkün olmayan bir süreç başlayabilir’’dedi.



AVRASYA EKONOMİK İLİŞKİLER DERNEĞİ BAŞKANI HİKMET EREN: “KIRIM’DA YAŞANAN SÜREÇ KANSIZ ŞEKİLDE SONA,ERMELİ, SORUNLAR BARIŞLA NOKTALANMALIDIR”



Son günlerde Ukrayna’nın Kırım Özerk Bölgesinde meydana gelen olayları değerlendiren Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, “Barış Denizi olarak bilinen Karadeniz’de dengelerin değişmesi neticesinde telafisi mümkün olmayan bir süreç başlayabilir. Sadece Türkiye için değil ona sınırı olan her ülke için anlam ifade eden Karadeniz statüsünü korumalıdır ’’ dedi.

Kırım bölgesinin en kadim halklarından biri olan Kırım Tatarlarının uzun süre zulümlere maruz kaldığını ve soğuk savaş boyunca sürgün edilerek azınlık durumuna düşürüldüğünü ifade eden Hikmet Eren,“Asırlar boyu Osmanlı himayesinde olan Kırım toprakları 18. yüzyıldan itibaren Çarlık Rusya’nın kontrolüne geçmiştir. Kırım, mimarisi ve kültürel arka planıyla bir Osmanlı vilayetidir. Kırım Tatarlarının maruz kaldığı bu asimilasyon politikaları neticesinde de Kırım’ın demografik yapısı değiştirilmiştir’’ dedi.

Ukrayna’nın jeopolitik önemi, Karadeniz bölgesindeki stratejik konumu ve Kırım’ın statüsü meselesini değerlendiren Hikmet Eren, “Kırım bölgesinde Rus etnik grubu sayı olarak daha fazladır ve bu bakımdan da Rusya ciddi anlamda Kırım’ın geleceğini tayin etme hususunda misyon yüklenmiş durumdadır. Rus nüfusun Rusya ile bütünleşme arzusu Ukrayna’da yaşanan son gelişmelere paralel olarak artmıştır. Şunu unutmayalım ki Kırım’da yaşayan Ruslar, Ukrainler ve Kırım Tatarları Kırım’ın geleceğini çizecektir. Bu bağlamda Kırım’ın statüsü sadece Rusya’nın inisiyatifinde olmamalı ve statü konusunda geniş bir toplumsal uzlaşı sağlanmalıdır’’ dedi.

Kırım’da yaşanan sürecin kansız bir şekilde hallolması en büyük temennimizdir diyen Hikmet Eren, “Bugünden yarına ortaya çıkan süreci bertaraf edebilmek adına Türkiye Cumhuriyeti devletinin sorumluluklarını yerine getireceğine inanmaktayız’’ dedi.

e.mail: necdetbuluz@gmail.com

necdetes@mynet.com





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 40
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 507
Toplam Tekil 4075289
IP 18.117.182.179






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu