Başkır müzisyen huzur için sahneleri bıraktı -Dünya Bülteni - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Başkır müzisyen huzur için sahneleri bıraktı -Dünya Bülteni
Tarih: 18.09.2009 > Kaç kez okundu? 4687

Paylaş


Dünya Bülteni/Haber Merkezi

Başkir sahnesinin önemli yıldızlarından biri olan İlgiz Abdurrahmanov, çocukluğunda başlayan onu Başkortistanın en ünlü ismi haline getiren şarkılarından vazgeçti.

Altın genç ve Sen nerdesin albümleri ülkenin en çok satan iki albümü ünvanını alan İlgiz, ani bir kararla sahnelerden çekildiğini açıkladı. "Şöhret olabilmek için toplumun senden istediği şarkıları söylemek gerekiyor" itirafında bulunan şarkıcı, "Ben sadece Başkir dilinde şarkı söyledim ve dünyevi arzuları anlatan sözleri öne çıkardım. Ancak şunu da belirtmem gerekiyor ki bu tür şarkılar günlük şarkılar ve uzun bir süre popüler olamaz" dedi.

Her zaman bir müslüman olduğunun bilincinde olduğunu ancak dini vecibeleri yerine getirme konusunda zayıf kaldığını anlatan İlgiz, bir arkadaşının vesilesiyle bu Ramazan ayında namaz kılmaya camiye ve medreseye gitmeye başlamış.

İlkiz geçirdiği değişimi şöyle anlatıyor:

"Sahneden uzak kalmak başta çok zordu. İlk zamanlar başkalarını dinlediğim zaman sahneye fırlamamak için kendimi zor tutuyordum. Ancak zamanla duygularıma hakim olmağı başardım. Kalb rahatlığı ve hissettiğim huzur dünyevi arzularımı yenmeme yardım etti. En önemlisi ise sahneyi Allah rizası için bıraktığımı biliyordum."









Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 32
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 236
Toplam Tekil 4068158
IP 18.118.145.114






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu