BASIN BÜLTENİ - Güngör YAVUZASLAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ - Güngör YAVUZASLAN
Tarih: 10.05.2013 > Kaç kez okundu? 3354

Paylaş


T.C.

BARTIN BELEDİYESİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler





Sayı: M.74.2.BAR.0.63.00.00-199

Konu: 08.05.2013





BASIN BÜLTENİ



CEMAL AKIN’DAN BAKKA’YA TEŞEKKÜR

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı(BAKKA)‘nın Bartın’a verdiği mali destekler dolayısı ile emeği geçenlere teşekkür etti.

Akın yaptığı açıklamada „Kurulduğu günden bu yana Bartın, Karabük ve Zonguldak illerinde gerek kamu, gerek özel sektör, gerekse sivil toplum kuruluşlarına projeleri karşılığında ciddi destekler sağlayan BAKKA, titiz değerlendirme ve çalışmaları ile teşekkürü hak etmektedir. BAKKA Yönetim Kurulu üyesi, bu teşvik ve desteklerin verilmesi noktasında biri olarak bölgemiz için iyi çalışmalar yaptığımıza inanmaktayım. Başta üç ilin valileri, belediye başkanları, ticaret ve sanayi odaları, il genel meclisi başkanlarının yer aldığı kalkınma ajansının genel sekreteri ve çalışanlarına emek ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum“ dedi.

Son olarak 2013 yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Projelerine verilen destek kapsamında Bartın’dan 5 projenin destek almaya hak kazandığını belirten Cemal Akın „ Bartın’dan verilen 5 proje toplamda 2 milyon 964 bin lira dolayında destek almaya hak kazandı. Bartın Organize Sanayi Bölgesi‘nin „Enerji Nakil Hattı ve Trafo Yatırımı ile Bartın OSB’nin Enerji Altyapısı’nın Geliştirilmesi“, Bartın İl Özel İdaresi’nin „Gecemizi ve Geleceğimizi Aydınlatmak İçin Güneş“, SS.Tekkeönü Piri Reis Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin „Geleneksel Tekne ve Yat Yapımı, Modern Tersanecilik Çalışmasına Alt Yapı İle Başlıyor“, Bartın Kamu Hastaneleri Birliği’nin „Sağlık Turizmi ve Yaşam Boyu Kalite“, S.S. Atılım Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin „Atılım Küçük Sanayi Sitesi Kobilere Yönelik Altyapı Projesi“ destek almaya hak kazandılar“ dedi.

Projelerin Bartın için önemli projeler olduğunu ve özellikle sanayinin gelişmesi için Organize Sanayi Bölgesi enerji alt yapısının geliştirilmesi projesinin Bartın için çok faydalı olacağını belirten Akın „ Değerlendirmeler sonunda en uygun projelere eşit şekilde destek kararı verilmiştir. Bartın’ın projelerinden olan ‚Sağlık Turizmi ve Yaşam Boyu Kalite‘ projesinin desteklenmesi yönünde Bartın Valisi Bülent Savur’un da büyük emeği ve mücadelesi olmuştur. Ben sayın valimize de bu mücadelesinden dolayı teşekkür ediyorum“ dedi.





BARTIN’DAN TÜRK DÜNYASI’NA BAKIŞ

Bartın Belediyesi, Türkiye Kamu Sen İl Temsilciliği ve Bartın Gazeteciler Derneği’nin birlikte düzenlediği “Bartın’dan Türk Dünyası’na Bakış” isimli konferans Belediye Sosyal Tesisleri’nde yapıldı.

Doğu Türkistan Hükümeti Başbakan Yardımcısı Hızırbek Gayretullah, Doğu Türkistan Milli Merkezi Başkanı İsmail Cengiz ve Kırım Emel Vakfı Başkanı Zafer Karatay’ın sunumlarıyla gerçekleşen konferansı Belediye Başkan’ı Cemal Akın, Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin, Türkiye Kamu Sen Şube Başkanı Sezai Hangisi, MHP İl Başkan Yardımcısı Ercüment Özçelik, Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Yaşar Sinoplu, Bartın TSO Meclis Başkanı Halil Çelen ve çok sayıda vatandaş dinledi.

Doğu Türkistan Başbakan Yardımcısı Hızırbek Gayretullah ve Doğu Türkistan Milli Merkezi Başkanı İsmail Cengiz konuşmalarında, Doğu Türkistan’ın geçmişten bu güne geldiği noktayı anlatıp şu an Çin İşgali altında olan özerk bir sürgün hükümeti olduğunu belirterek Türklerin dil, din ve eğitim gibi temel haklarına yapılan müdahalelerle asimile edilmeye çalışıldığı söyledi.

Kırım Emel Vakfı Başkanı Zafer Karatay ise Osmanlı İmparatorluğu’ndan bugüne Asya Türkleri ile köprü vazifesi gören Kırım Türklerinin sürgün zamanlarını, o dönemlerde yaşananları anlatan belgesel çalışmasından örnekler verdi.

Konferans sonunda Belediye Başkanı Cemal Akın, Doğu Türkistan Başbakan Yardımcısı Hızırbek Gayretullah, Doğu Türkistan Milli Merkezi Başkanı İsmail Cengiz, Kırım Emel Vakfı Başkanı Zafer Karatay ve Türkiye Kamu Sen Şube Başkanı Sezai Hangişi karşılıklı hediye takdimlerinde bulundular.

Belediye Başkanı Cemal Akın, kendisine Türkmen kıyafetleri hediye eden konuklarına Bartın Tarihi’ni anlatan kitaplar hediye ederek sunumları dolayısıyla teşekkür etti.



Basın Yayın ve Halkla İlişkiler



+90 378 227 02 30 (1340-1341-1342) – 0378 227 02 32 Belge Geçer:0378 227 02 32 – 0378 227 40 13

e-posta:bartinbelediyesi@gmail.com





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 43
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1686
Toplam Tekil 4067820
IP 3.145.191.22






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu