Çinli Diplomatların Niyeti Ne? - Yakup CAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Çinli Diplomatların Niyeti Ne? - Yakup CAN
Tarih: 04.04.2013 > Kaç kez okundu? 3970

Paylaş


Son günlerde ÇHC Büyükelçilik mensuplarının, Türkiye’de yaşayan Doğu Türkistanlı hemşerilerimize yönelik artan ziyaret ve temaslarını yakından takip etmekteyiz. Özellikle geçen 10 gün içinde Altay Köyü ile Salihli ilçesinde Çinli diplomatların sergiledikeri rahat ve fütursuz tavırlarından duyduğumuz rahatsızlığı kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Bu vesileyle Türkiyeli diplomatların da Doğu Türkistan’da istedikleri yerlerde dolaşıp dolaşamayacaklarını da merak ettiğimizi de kamuoyunun bilgisine sunmak istiyoruz.



Öncelikle; Doğu Türkistan kökenli Kazak hemşerlerimizin 1955’den bu yana yaşadıkları, Niğde, Ulukışla’ya bağlı Altay Köyü’nde su sorununun çözülerek 60 yıllık su hasretinin dindirilmiş olması bizleri memnun kılmış olup, katkı sunanlara minnet ve şükranlarımızı sunarız.



Ancak görülen lüzum üzerine, 3 adet tarımsal sulama kanalının hizmete açılması dolayısıyla Altay Köyü’nde düzenlenen törene derneğimizi temsilen hiç bir kimsenin görevlendirilmediğini belirtmek isteriz. Ayrıca su kuyularının açılmasıyla ilgili böylesine küçük bir maddi yardımın Çin Büyükelçiliği’nden temin edilmiş olmasını da üzüntüyle karşıladığımızı, Niğdeli ve Ulukışlalı yöneticilere yakıştıramadığımızı da kamuoyu ile paylaşmak isteriz.



Hemşerilerimiz ve kamuoyu ile paylaşmak istediğimiz ikinci husus; Manisa Salihli ilçesinde Salihli Kazak Türkleri Derneği’nin davetlisi olarak bulunan Çin Büyükelçi Vekili’nin yaptığı konuşmada “Sanki Salihli’deki Kazak Türkleri aç ve susuz kalmış gibi” “hemşerilerimizi alenen Çin’e davet etme” cesaretinde bulunmuş olmasıdır. Çin Büyükelçisi’ne böyle bir konuşma yapma imkan ve cesaretinin verilmiş olmasını kınıyoruz. Bu durumun, Çin baskı ve zulmüne karşı savaşarak haksızlığa direnen büyük mücahit merhum Ali Bek Hakim’in ruhunu sızlattığını düşünüyoruz.



Her alanda kamu yararı görevini ifa için gayret sarf eden derneğimiz; başta Çin Halk Cumhuriyeti olmak üzere her ülkeyle dostane, barışcıl ilişkiler kurma arzusundadır. Ancak ilişkilerin seviyeli olması, ecdat mirasını sızlatmaması derneğimiz için önemlidir. Bu vesileyle şu hususu da kamuoyu ile paylaşmak isteriz ki, bizim Kazakistan’a verdiğimiz değer ve önemi ÇHC ile bir tutmak doğru değildir. Çünkü Kazakistan, Türkiye gibi bizim vatan toprağımızdır…



Yakup CAN,





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 31
Dün Tekil 1388
Bugün Tekil 722
Toplam Tekil 4062113
IP 3.129.247.196






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























7 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K rler ar s nda ayna satma, sa rlar ar s nda gazel atma.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu