ALMANYA MÜSLÜMANLARI MERKEZ KONSEYİ AACHEN’DE TOPLANDI - Yakup TUFAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









ALMANYA MÜSLÜMANLARI MERKEZ KONSEYİ AACHEN’DE TOPLANDI - Yakup TUFAN
Tarih: 24.04.2012 > Kaç kez okundu? 4303

Paylaş


Almanya Müslümanları Merkez Konseyi (Zentralrat der Muslime in Deutschland) ‘Temsilciler Meclisi’ toplantısı Aachen’de yapıldı. Yapılan toplantıda, Almanya’da yaşayan Müslümanların meseleleri tartışıldı ve çeşitli konularda kararlar alındı.



Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla balayan toplantının açılış konuşmasını Genel Başkan Aiman Mazyek yaptı. Daha sonra ‘Almanya Müslümanları Merkez Konseyi’ faaliyetlerine de değinen Mazyek, ırkçı terör (NSU) başta olmak üzere, NRW okullarında verilecek İslam Din Dersleri, KRM çalışmaları, devlet ve hükümet yetkileri ile yapılan görüşmeler, ırkçılığa karşı atılan adımlar, cami ve Müslümanların korunmaları gibi bir çok konuda bilgiler verdi. Verilen bu bilgilerin ardından söz alan ZMD yöneticileri yapılan çalışmalar ve faaliyetler ile ilgili bilgiler verdiler. ZMD yetkililerinin verdikleri bilgilerden sonra ise kadın, eğitim, diyaloğ gibi bir kısım komisyonlarda çalışmalar yapan ve ZMD’yi temsil eden görevliler kendi sahalarında yapılan çalışamalar hakkında bilgiler sundular.





ATİB temsilcisi ve aynı zamanda ZMD Gn. Bşk. Yardımcısı Yakup Tufan, ZMD ‘Temsilciler Toplantısı’ vesilesiyle yaptığı konuşmada, ZMD çalışmaları ve çeşitli meseleler ile ilgili bilgiler verdi. Tufan, Berlin’de yapılan ‘Eşit Haklar İçin Irkçılığa Karşı Ağ’ çalışmaları başta olmak üzere, Müslümanları yakından ilgilendiren ‘Katılım ve Uyum Yasası, İslam Forum NRW, İslam Yuvarlak Masa Toplantıları, Irkçılığa karşı ‘0 toleranz’, toplantıları, Kutlu Doğum Proğramları (Türk Cami ve Cemiyetleri tarafından organiza edilen) konusunda ZMD üyesi teşkilat temsilcilerine bilgiler verdi ve görüşlerini ortaya koydu. Bununla birlikte Müslümanların yoğun bir şekilde yaşadıkları NRW’de 13 Mayıs 2012 tarihinde yapılacak eyalet seçimlerine de değinen Yakup Tufan, siyasi partilerle gürüşmeler yapmanın ve diyalog kurmanın, onların tavır ve düşüncelerine göre tutum belirlemenin ve mutlaka sandğa giderek ‘oy’ vermenin önemine değindi.



Bilindiği gibi, Almanya Müslümanları Merkez Konseyi (ZMD), çeşitli ülkelerden gelen ve Almanya’da yaşayan Müslüman toplulukların oluşturdukları üst kuruluşların biraraya gelerek kurdukları bir çatı kuruluşudur. ZMD, Alman Müslümanları’nın yanı sıra Balkan ülkeleri, Kafkaslar, Orta Doğu, Asya ve Afrika ülkelerinden gelen ve Almanya’da yaşayan Müslümanlar tarafından kurulan bir çok üst kuruluşu bünyesinde toplamaktadır. ZMD tam anlamıyla ‘çok milletli’, ‘çok kültürlü’ ve ‘ geniş yelpazesi’ olan dini bir kuruluş hüviyetindedir. Öteyandan ZMD, Almanya Müslümanları Koordinsyon Konseyi’ni ( KRM) oluşturan 4 büyük kuruluştan biridir. Almanya Müslümanları Merkez Konseyi’nde Türkler ATİB (Avrupa Türk İslam Birliği) tarafından temsil edilmektedir.



Öğle namazı ve öğle yemeği için verilen aradan sonra toplantıya devam edildi. ZMD’ye yapılan üyelik müracaatları görüşerek kararlar alındı. ZMD üyeliği için müracaat eden RP bölgesi (özellikle Faslı Müslümanlar tarafından kurulan) ‘Faslılar Camiler Birliği’ üyeliğe kabul edildi.



Aachen Bilal Camii toplantı salonunda sabah saatlerinde başlayan, Müslümanları ilgilendiren her türlü meselenin dile getirildiği, tartışıldığı ve tam bir kardeşlik içerisinde geçen ZMD Temsilciler Toplantısı, okunan Aşır-ı Şerif ve yapılan duanın ardından sona erdi.



22.04.2012



















Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 33
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 234
Toplam Tekil 4068156
IP 3.144.113.197






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu