ALMANYA MÜSLÜMANLARI KOORDİNASYON KONSEYİ’NDE BAYRAK DEĞİŞİMİ - Yakup TUFAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









ALMANYA MÜSLÜMANLARI KOORDİNASYON KONSEYİ’NDE BAYRAK DEĞİŞİMİ - Yakup TUFAN
Tarih: 06.04.2012 > Kaç kez okundu? 4191

Paylaş


Almanya Müslümanları Koordinasyon Konseyi (KRM) Köln’de yaptığı toplantıda bir nöbet değişimi daha gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda usule uygun olarak Ali Kızılkaya (IR Başkanı) Bekir Alboğa’dan (DİTİB) bayrağı teslim aldı. Her altı ayda bir değişen “sözcülük” görevini Ali Kızılkaya 30 Eylül 2012 tarihine kadar sürdürecektir.



Köln’de yapılan toplantıda Almanya Müslümanları Koordinasyon Konseyi (Koodinationsrat der Muslime in Deutschland) yeni sözcüsü Ali Kızılkaya, kendinden önce görev yapan Bekir Alboğa’nın yaptığı çalışmalar ve gayretlerden dolayı kendisini teprik etti ve teşekkürlerini bildirdi. Kendisinin de KRM’yi en iyi şekilde temsil etmeye gayret göstereceğini dile getirdi. KRM’nin yeni sözcüsü Ali Kızılkaya, bu dönemde özellikle “kültürlerarası diyalog” ve bununla birlikte “Müslümanlar arasındaki dayanışmanın” daha da geliştirilmesi konusunda gayret göstereceğinin altını çizdi.



KRM, 11 Nisan 2007 tarihinde “Almanya Müslümanları Merkez Konseyi”(ZMD), “Diyanet İşleri Türk İslam Birliği”(DİTİB), “Almanya İslam Konseyi” (IR) ve “İslam Kültür Merkezleri Birliği” (VIKZ) tarfından kurulmuştur. KRM`de “Avrupa Türk İslam Birliği” (ATİB) Almanya Müslümanları Merkez Konseyi (ZMD) ve “İslam Toplumu Milli Görüş” ise Almanya İslam Konseyi (IR) tarafından temsil edilmektedir.



KRM kurulduğu 2007 yılından beri Almanya’da yaşayan Müslümanları ilgilendiren her türlü mesele ile ilgilenmeyi kendine hedef edinmiştir. KRM, Almanya’da yaşayan Müslümanların okullara giden çocuklarını ilgilendiren Alman okullarında “İslam Din Dersleri” (IRU), Almanya’da “din dersi öğretmeni” ve “imam yetişitirilmesi”, “İslam düşmanlığı”, “İslam’ın resmi din olarak tanınması”, “ırkçılık ve ayrımcılık” gibi bir çok konuda çalışamalar yapmaktadır. Bu meyanda KRM, devlet, hükümet veya resmi makamlar nezdinde Müslümanları temsil etmektedir.



Almanya Müslümanları Koordinasyon Konseyi bünyesinde ATİB ve ZMD’yi temsil eden Yakup Tufan konuyla ilgili olarak görüş ve düşüncelerini beyan ederek, KRM’nin önem ve zarureti hakkında bilgiler verdi. ATİB Genel Başkanı Yardımcısı Yakup Tufan:”Bugün KRM teşkilatlı Müslümanların yaklaşık yüzde doksanını temsil etmektedir ve bünyesinde 2600 civarında cami toplamaktadır. Bu manada Almanya’da yaşayan yaklaşık 5 milyon Müslümanın en önemli teşekküllerinden biri konumundadır. Almanya’da yaşayan Müslümanların karşı karşıya oldukları meseleleri göz önüne getirdiğimizde KRM’nin önemi kendiliğinden bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Almanya’da yaşayan Müslümanların her türlü meselesinin halli için çırpınan KRM, aynı zamanda bir “dayanışma” örneğidir. Bu noktadan baktığımızda bir -ortak akıl, ortak fikir ve düşünce birliği- olan KRM, daha da başarılı olabilmesi bakımdan güçlü olmak mecburiyetindedir. Özellikle hukuki statüsü kanunlar nezdinde resmiyet kazandırılması gereken KRM, mali imkan ve uzman personel istihdamı bakımdan da daha güçlendirilmelidir” dedi.



Her 6 ayda bir değişen KRM sözcülüğü (bayrak değişimi), ömümüzdeki Eylül sonunda prosedür gereği KRM’i oluşturan başka bir kuruluşa geçmesi beklenmektedir.



01.04.2012





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 43
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1667
Toplam Tekil 4067801
IP 3.144.244.44






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 0.000 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu