Kazakistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Bakanlığı Türki Akademisi - Yırısbay ABDULJABBAROĞLU - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Kazakistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Bakanlığı Türki Akademisi - Yırısbay ABDULJABBAROĞLU
Tarih: 11.02.2012 > Kaç kez okundu? 4713

Paylaş


Kazakistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Bakanlığı

Türki Akademisi



Saygı değer meslektaşlar!



“Altayistik ve Türkoloji” uluslararsı ilmi araştırma dergisi, Venger ilim adamı Andreas Rona-Taş’ın doğumunun 80. yıl dönümü ve Rus şarkiyatçısı Vasiliy Vasileviç Radlov’ın doğumunun 175. yıl dönümü dolayısıyla özel sayısını yayınlayacak ve sizleri makalelerinizle katılmaya davet eder.

Dergimizin özel sayısınının maksadı, türkoloji ilminin gelişmesinde kaide değer katkıları bulunan yerli ve yabancı ilim adamlarının çalışmalarını bir arada görmektir.

“Altayistik ve Türkoloji” dergisi, 09.10.2009 tarihinde ISSN(UNESCO, Fransa) uluslararsı ilmi araştırma dergi statüsüne sahip olmuştur.

Yerli ve yabancı türkolog, dilbilimci, felsefeci, sosyalog ve tarihçıları; sosyalbilim dalı ilim adamlarını değerli fikir, düşünce ve teklifleriyle aramızda görmekte memnuniyet duyarız.



Makaleler 29.02.2012 tarihine kadar kabul edilecektir.

Makaleler altayistik ve tüürkoloji alanı genelinde(A.Rona-Taş ve V.V. Radlov çalışmları ile ilmi yayınlarıyla ilgili) şu konularda olmalıdır:

• Eski türk abideleri;

• Dil tarihi ve yazıtlar;

• Çağdaş türki dilleri problemleri;

• Folklor ve edebiyat;

• Tarih ve etno-kültür;

• Arşiv kaynakları ve tarihi kültürel değerler;

• Ünlü şahıslar.



Gönderilecek makaleler şu ölçülere uygun olmalıdır:

1) Ek №1 taleplerine uygun olarak elektronik şekilde gönderilmeli;

2) İlmi derecesi olmayan makale sahibi araştırmacılar ek №2 taleplerine göre göndermeleri gerekmektedir.

Makale ve talep edilen ek evraklar şu adrese gönderilmeli: altaiturk@mail.ru



Dergi sorumlusu: Irısbay Nasreddinulı ABDUCAPPAROV

Redaksyon mekanı: Kazakistan/Astana; Sok.Tavelsizlik No:57; Kat 7; Türki Akademisi; Post: 010000; tel: +7(7172) 574983; faks:+7(7172)744785. e-adres: altaiturk@mail.ru; web-site: www.turkacadem.kz



















Ek №1



Makaleler şu taleplere uygun gönderilmeli:

İşlenen konu net olarak ortaya konmalı ve yeni araştırma olmalı;

Bütün kullanılan kaynaklar dipnotla gösterilmeli ve kaynaklar verilmeli;

Kullanılan tablo, resim vb kaynaklar numaralanarak verilmeli. Kullanılan kaynak ve malzemeler yasa ve kanunlara uygun olmalı. Kullanılan malzeme ve kaynaklardan makale yazarı sorumludur. Makale dah önce yayınlanmamış olmalıdır.



1. Makale konusu: Kazak, Rus, İngiliz ve Türk dillerdinde verilecek.

2. Makale özeti: Kazak, Türk, Rus ve İngiliz dillerinde en fazla 3-5 cümleden oluşmalıdır.

3. Dipnotta kullanılan kaynaklar şu şekilde verilmeli: Kullanılan kaynaklar sırasıyla dik dörtken parantes içerisinde verilir, örnek:[1,10s.] şeklinde. İki veya daha fazla edebiyat birlikte kullanıldığanda araları noktalı virgülle ayrılır, örnek: [1;10s.]. Bir defa kullanılan kaynak ikinci defa sıra numarası verilmeyecek daha önceki numara kullanılan sayfa numarasıyla verilecektir.

Örnek:

1. Amancolov A. İstoriya i teoriya drevneturkskogo pisma. – Almatı: Mektep, 2003. - 336 s.

2. Sagidolda G.S. Aktual’nıye problemı i zadaçi kazahstanskoy altayistiki // Altayistika i tyurkologiya. – Kokşetav, 2009. - №2. – s. 12-20(bu dergi örneği).

3. Abişeva S.D. Semantika konya v poeziy M.Makataeva // Mir Evraziy: istoriya, sovremennosts, perspektiva: materiyalı V Mecdunarodnoro Evraziskogo forma. – Astana, 2006. – s. 384-387.(bu forum kitabına örnek)

4. Umarova C.M. Kontseptıy duşa/can kak lingvokul’turologiçeskiy fenomen: avtorefarat ... dok. tez. çal. 10.02.20. – Almatı, 2005, – 24 s.

4. Makale yazarı hakkında bilgiler: soyadı, baba adı, adı(tam olarak), ünvanı, derecesi, çalıştığı kurum adı, iletişim bilgileri, telefon ve elektronik adres ve açık adresi.

5. Makalede, 9x15 ebatında kalitesi yüksek, en fazla dört adet resim kullanılabilir. Resmi word formatında kullanılabilecek şekilde verilmeli. Resimlerin 1 cm. altında numarası verilmeli. Resim adlandırılması şu şekilde olmalı: “Resm”(boşluk), numarısı, çizgi,(boşluk), resmin adı,(sonda nokta). Resimler makalede kullanılan sırasına göre yerleştirilmesı lazımdır.

6. Kullanılan tablo ve çizelgeler şu şekilde kullanılır: “Tablo” sol üst köşede boşluksuz, numarası, çizgi,(boşluk), büyük harfle tablo adı. Tablo içerisi merkezi yazıyla doldurulur. Eğer tablo birden fazla sayfada yerleşecekse sonraki sayfaların alt kısımında “sayfa devamı(boşluk, numaralar) şeklinde gösterilmeli. Tablolar mümkin olduğu kadar sayfa tasarımlı olmalıdır.



Makale metni şu formatta olmalı:

Microsft Word 97-2010;

Times New Roman 14 veya Times New Roman Cyrillic 14;

Satır arası bir;

Her taraf taraf 2 cm. boşluklu;

Makale en az 6 en fazla 10 sayfa olmalı.





Not: Gösterilen taleplere uygun olmayan makaleler kaide alınmayacak ve geri iade edilmeyecektir.





Ek №2



Makale hakkında uzman eleştiri örneği



“Altayist ve türkoloji”

dergisi baş redaktörü

Prof. Dr. Ş.İ. İBRAEV’e





Mehmet Bakkaloğu’nun(birden fazla yazar varsa sıralanacak) “Konulu” ilmi çalışma(lar)sı şu ilim dalı alanında, şu konularda kendi düşüncelerini sunmuş ve inandırıcı neticeler göstermektedir. Bu yüzden de “Altayistik ve türkoloji” dergisinde yayınlanmaya uygundur.

Makale şu konuları işlemektedir. Ele aldığı konu şu yön(ler)den türkoloji alanında yenidir ve kullanılan kaynak zenginliği, ele aldığı konu bakımından önemli ve kendi başına ilmi değer taşımaktadır(ek bilgiler).



Makale hakkında bilgi veren uzman hakkında bilgiler:



Soyadı:

Adı:

Baba adı:

İlmi derecesi:

Kurum adı:

Ünvanı:

Elektronik adresi:

Telefonları:

İmza ve kurum mührü:

“___” ______ 2012



Not: Makale hakkında eleştiri bilgiyi araştırmacının çalıştığı kurum uzmanları, danışman hocası verebilidiği gibi dışarıdan her hangi ilmi araştırma merkezi uzmanlarından alabilir.