ATİB ENGELLİ MÜSLÜMANLARA KUCAK AÇTI - Yakup TUFAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









ATİB ENGELLİ MÜSLÜMANLARA KUCAK AÇTI - Yakup TUFAN
Tarih: 30.01.2012 > Kaç kez okundu? 4567

Paylaş


Engelli Müslümanlar tarafından kurulan Deaf İslam Köln’de yıllık toplantısını yaptı. ATİB Genel Merkezinde biraraya gelen cemiyet üyeleri yapılan faaliyetleri dile getirdiler. Çeşitli meselelerin tartışıldığı toplantıda, mevcut ihtiyaçlar konusunda bilgiler verildi.



Deaf İslam-Engelli Müslümanlar Cemiyeti (konuşma ve duyma engelli) toplanısında “işaret dili” ile(Gebärdensprache) bir konuşma yapan başkan E. Karar, yapılan faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Karşılaşılan meselere dikkat çekti. Çeşitli konularda yardıma ihtiyaç duyduklarını dile getirdi. Deaf Başkanı Karar: “Biz de normal Müslümanlar gibi dinimizi öğrenmek ve yaşamak istiyoruz. Bu konuda ATİB ve ZMD’den destek bekliyoruz. Birlikte ortak projeler geliştirmek istiyoruz” dedi.

Daha sonra söz Deaf İslam yöneticileri ise cemiyet çalışmalarında ve günlük hayatta karşılaşılan konularda bilgiler verdiler. Özellikle ‘işaret dili bilen imam’ konusunda büyük ihtiyaç duyulduğu tekrar tekrar dile getirildi.



Deaf İslam toplantısında bir konuşma yapan ATİB Genel Başkan Yardımcısı Yakup Tufan, engelli veya engelsiz Müslümanların hepsinin kardeş olduğunu, değer bakımından birinin diğerinden daha üstün olmadığını belirtti. Her zaman ve her yerde birbirlerinden mesul olduğunu dile getirdi. E. Eker’in yazıya çevirdiği ve Deaf Başkanı E. Karar’ın işaret diliyle üye ve misafirlere aktardığı konuşmada Tufan: “Sizler bizim kardeşlerimizsiniz ve asla kendinizi yalnız hissetmeyiniz. Allah’ın izniyle bütün engellleri birlikte aşacağız. ATİB olarak gönlümüz ve kapımız sizlere sonuna kadar açıktır. Birlikten güç doğar ve birlikte, işbirliğinde bu meselelerin ötesinden geleceğimize inancım tamdır” dedi. Yapılan konuşmada ATİB’in engelli Müslümanlar için dini eğitim, çocuklara Kur’an Kursu ve ‘işaret dili bilen imam’ konusunda çalışmaların devam ettiği belirtildi. Öte yandan sosyal ve kültürel konularda da yardımcı olunacağı ve bu konuda çeşitli projelerin geliştirilmekte oldu dile getirildi.



NRW yaşayan ve Köln başta olamak üzere Aachen, Dordmund, Oberhausen, Siegen ve Duisburg gibi şehirlerden ailece gelerek toplantıya katılan ‘duyma ve konuşma engelli’ Müslümanlar, kendi aralarında tanışma ve dertleşme fırsatı da buldular.



Başta Deaf İslam Başkanı E. Eker olmak üzere bütün üyeler, ATİB’in verdiği destek ve gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür edip minnattarlıklarını belirttiler.



Öğle namazına müteakip başlayan toplantı, birlikte yenen yemek ve kılınan yatsı namazının ardından sona erdi.



21.01.2012



---















Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 27
Dün Tekil 1388
Bugün Tekil 1398
Toplam Tekil 4062788
IP 18.221.165.246






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























7 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K rler ar s nda ayna satma, sa rlar ar s nda gazel atma.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu