‘Ahilik, Turkse ondernemingscultuur vanuit historisch perspectief’ - UETD - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org

‘Ahilik, Turkse ondernemingscultuur vanuit historisch perspectief’ - UETD
Tarih: 17.10.2011 > Kaç kez okundu? 4297

Paylaş


Uitnodiging

MVO SYMPOSIUM

‘Ahilik, Turkse ondernemingscultuur vanuit historisch perspectief’

21 OKTOBER 2011 13:30 – 17:30

REGARDZ PLANETARIUM AMSTERDAM,

KROMWIJKDREEF 11,

1108 JA AMSTERDAM ZUID-OOST

Ahilik : maatschappelijk verantwoord ondernemen Het Ahilik-systeem (vertaald: broederschapssysteem) werd door de beroemde mysticus Ahi Evran (1171-1261) in Turkije/Anatolië ontwikkeld waarbij hij 32 beroepsgroepen oprichtte van ondernemers en handwerkslieden. Het Ahilik-systeem is door de eeuwen heen een verbindende factor gebleken die uitwerking heeft gehad op het maatschappelijk en individueel bewustzijn van de Turkse bevolking. De inzichten van toen worden tot op de dag van vandaag gesteund en gedeeld door een meerderheid van de Turkse middenstand en vakmensen. Het is van groot belang te weten wat de positie van de Ahilik-waarden tegenover die van de actueel geldende waarden zijn. Wat betekent Ahilik vandaag de dag voor de Nederlandse Turken? Hoe kunnen wij Ahilik als maatschappelijke, culturele of economische inspiratiebron gebruiken in het hedendaagse ondernemen. Hoe kunnen wij het thema maatschappelijk verantwoord ondernemen onder de aandacht brengen bij alle ondernemers?

Omdat het in de Ahilik-principes om algemeen menselijke en tijdloze waarden gaat, kunnen zij ook voor onze toekomst waardevol zijn. Daarom organiseren UETD, SMHO & DCMO (Unie Europese Turkse Democraten/De Samenwerkende Moslim Hulp Organisaties/het Migranten Consortium) in Amsterdam in samenwerking met en support van MÜSİAD, TÜMSİAD, CMO, FNV bondgenoten, MVO Nederland, SUN en The Networking Turkey een bijeenkomst over het Ahilik-systeem: maatschappelijk verantwoord ondernemen. De bijeenkomst wordt zoals in Turkije gebruikelijk is, in de 2e week van oktober gehouden. Wij nodigen u van harte uit dit symposium bij te wonen. U kunt zich opgeven door een email te sturen naar SMHO: info@smho.org Vermeld daarbij uw naam en eventueel uw organisatie en functie.

PROGRAMMA:

13:30 Aankomst, koffie/thee, netwerken

14:30 Welkomstwoord en aankondiging initiatiefnemers UETD, SMHO & DCMO door dhr. Ronald Lucardie

Welkomstwoord van Regardz Planetarium

14:40 Inleiding over het Ahilik-systeem: maatschappelijk verantwoord ondernemen door dhr. Abdulwahid van Bommel

15.05 Reacties op het Ahilik-systeem

Erol Poyraz, directeur Crosnations

Representant MVO Nederland

Raşid Bal, CMO (Contact Orgaan Moslims Overheid)

Ans Elser, FNV Vakbond

Harun Yıldırım, SUN, (Studenten Unie Nederland)

15.30 Korte pauze

15.45 Discussie met publiek / Vragen

16.15 Conclusies en actiepunten

16.30 Şed Kuşanma III , verkiezing/benoeming Ahi’s van het jaar.(Elk jaar wordt een eretitiel uitgereikt aan de beste mvo ondernemer van het jaar die de leer van Ahi aan zijn personeel overdraagt. De winnaar van de organisatie krijgt een symbolische Sjerp (doek) dat om het middel wordt gedragen als waardigheidsteken)

16:50 Einde /drinken en hapjes

17:30 Afsluiting & Vertrek

Aan het eind van de bijeenkomst wordt er oproep gedaan aan HBO of Universitaire studenten onderzoek (scriptie) te doen over Ahilik, wat mede gefinancierd wordt door de organisatie.

Het programma wordt gepresenteerd door Nafize Şener, CC Compass Projectmanagement

Navigatiesysteem Navigatiesysteem? Toets dan Loosdrechtdreef 3, 1108 AX Amsterdam Zuid-Oost in. Het ligt langs de achterzijde van Hotel Campanile Parkeren Regardz Planetarium beschikt over ruim voldoende parkeergelegenheid. Let op: Het kleine parkeerterrein rechts naast het pand is niet voor congresbezoekers bestemd maar een privé terrein van Architectenbureau Van den Oever, Zaaijer, & partners. Pal voor de ingang is ruimte gereserveerd voor laden & lossen. Parkeren is ook hier niet toegestaan.

Vanuit Amsterdam (A10) Op de Ring A10 neemt u de afslag A2 richting U¬trecht Op de A2 neemt u de A9 richting Alme¬re/Amers¬foort Op de A9 neemt u de afslag S113 Gaasperplas/Weesp Onderaan de afslag gaat u rechtsaf richting Gaasperplas Vóór de stoplichten gaat u linksaf het parkeerterrein van het Campanile hotel op, vervolgens direct weer linksaf en u ziet aan uw rechterhand de koepel van Regardz Meeting Center Planetarium Amsterdam Zuid-Oost.

Vanuit Rotterdam/Den-Haag (A4) Op de A4 Den-Haag/Amsterdam neemt u de A9 richting Am¬stel¬ve¬en/U¬trecht U volgt de A2/A9 richting Amster¬dam/Almere/Amersfoort U vervolgt de A9 richting Almere/Amersfoort Op de A9 neemt u de afslag S113 Gaasperplas/Weesp Onderaan de afslag gaat u rechtsaf richting Gaasperplas Vóór de stoplichten gaat u linksaf het parkeerterrein van het Campanile hotel op, vervolgens direct weer linksaf en u ziet aan uw rechterhand de koepel van Regardz Meeting Center Planetarium Amsterdam Zuid-Oost.

Vanuit 's-Hertogenbosch/Utrecht (A2) Op de A2 Utrecht/Amsterdam neemt u de A9 richting Al¬me¬re/A¬mers¬foort Op de A9 neemt u de afslag S113 Gaasperplas/Weesp Onderaan de afslag gaat u rechtsaf richting Gaasperplas Vóór de stoplichten gaat u linksaf het parkeerterrein van het Campanile hotel op,vervolgens direct weer linksaf en u ziet aan uw rechterhand de koepel van Regardz Meeting Center Planetarium Zuid-Oost.

Vanuit Amersfoort/Hilversum (A1) Op de A1 Amersfoort/Amsterdam neemt u de A9 richting Haarlem/Schiphol Op de A9 neemt u de afslag S113 Gaasperplas/Weesp Onderaan de afslag gaat u linksaf richting Weesp

Bij de stoplichten gaat u linksaf en direct na de stoplichten gaat u rechtsaf (bij het P+R bord) het parkeerterrein van het Campanile hotel op, vervolgens weer linksaf en u ziet aan uw rechterhand de koepel van Regardz Meeting Center Planetarium Zuid-Oost.

Vanuit Leeuwarden/Purmerend (A7) en Alkmaar/Zaandam (A8) Vanaf de A7/A8 richting Amsterdam volgt u de A10 richting Amersfoort/Utrecht Na de Zeeburgertunnel neemt u de A1 richting Amersfoort Op de A1 neemt u de A9 richting Haarlem/Schiphol Op de A9 neemt u de afslag S113 Gaasperplas/Weesp Onderaan de afslag gaat u linksaf richting Weesp Bij de stoplichten gaat u linksaf en direct na de stoplichten gaat u rechtsaf (bij het P+R bord) het parkeerterrein van het Campanile hotel op, vervolgens weer linksaf en u ziet aan uw rechterhand de koepel van Regardz Meeting Center Planetarium Amsterdam Zuid-Oost

Openbaar vervoer

Per metro (metrohalte Gaasperplas) Lijn 53 Amsterdam CS - Amsterdam Amstel NS - Van der Madeweg – Diemen Zuid NS - Gaasper¬plas. De reistijd vanaf Centraal Station bedraagt 20 minuten.

Per bus (bushalte Gaasperplas) Lijnen 41, 47, 49 en 175 stoppen bij het station Gaasperplas Als u vanaf het metro- en busstation langs de achterzijde van Hotel Campanile loopt, ziet u aan uw rechterhand de witte koepel van Regardz Meeting Center Planetarium Amsterdam Zuid-Oost liggen (loopafstand max. 1 minuut)