BALKANLARDA 100 YIL ÖNCE YAŞADIĞIMIZ KATLİAMLAR UNUTULMADI.. - Rıdvan ŞÜKÜR - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BALKANLARDA 100 YIL ÖNCE YAŞADIĞIMIZ KATLİAMLAR UNUTULMADI.. - Rıdvan ŞÜKÜR
Tarih: 03.04.2011 > Kaç kez okundu? 5272

Paylaş


Darıca Aydınlar Ocağı’nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Özcan Pehlivanoğlu, Balkanlar konusunda hiç bilinmeyenleri anlattı.







Darıca Aydınlar Ocağı düzenlediği konferansta Rumeli Balkan Federasyonu Başdanışmanı ve Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Özcan Pehlivanoğlu'nu misafir etti. Darıca Aydınlar Ocağı başkanı yaptığı açılış konuşmasında 100 yıl önce Balkanlarda Türklere karşı karşı yapılan mezalimi unutmamanın ve hatırlamanın atalarımıza olan saygının gereği olduğunu söyledi.Darıca Aydınlar Ocağı konferansında Balkanlar’da Türkler’e karşı yapılan insanlık dışı katliamlar konu edinildi. İlginin çok yoğun olduğu konferansı CHP, MHP, HEPAR, CHP, ADD, Türk Eğitim-Sen, Türk Ocakları, Şehit Aileleri Derneği, Balkan Türkleri Derneği, Kırım Türkleri Derneği başkan, yönetici ve üyeleriyle çok sayıda vatandaş takip etti.











“Balkanlar, 1,5 milyon insanımıza katliam yapılarak İşgal edildi”

Konuşmasına devam eden Pehlivanoğlu, “550 Bin kilometre kare Türk toprağı kaybedildi. Türk toprağı diyorum çünkü Balkanlar 4 bin 300 yıllık Türk toprağıdır. Dünyada 2 yerde at mezarlığı vardır. Birisi Ortaasya’da diğeri Balkanlar’dadır. Yapılan kazılar Balkanlar’ın Türk toprağı olduğunu kanıtlıyor. İşte o Türk topraklarında 1. Balkan savaşında 1,5 milyon insanımız katledildi. Bunun hesabını soran yok. Güya Türkler soykırım yapmış alın size asıl soykırım. Amerikalı tarihçi Dr. Justin A. McCarthy Balkan harbinde 600 bin Türk katliama maruz kalmıştır diyerek açıklama yapmıştır. Aslında bu sayı 1,5 milyondur. Çünkü McCarthy kayıp olanları saymamıştır.Kayıp olanlar geri dönmediğine göre demek ki asıl sayı 1,5 milyondur. McCarthy’ye göre Yunan isyanından bu yana ise toplam 5 milyon Müslüman Türk katledilmiştir Bugün Yunanlılarla küçücük adalar için anlaşamıyoruz. Hala bizim hakkımız diye diretiyorlar. Anadolu’da bile gözleri var. Peki biz sadece bir savaşta yani Balkan Harbinde kaybettiğimiz 550 bin kilometre kare toprağımızın hiç hesabını soruyor muyuz? Hayır. Tarihte Ege adaları hiçbir zaman Yunan adaları olarak anılmamıştır. Terminolojide böyle bir terim yoktur. Ama nedense bizim basın her zaman ısrarla Yunan adaları diyor. Bunu anlamak mümkün değil. Yunanistan kurulduğundan beri tam 3 kat genişledi ve hala yayılmacı politika izliyor.Bizim de kaybettiğimiz topraklarımızın hakkını aramamız lazım ama böyle bir bilinç yok ne yazık ki” diyerek tepkisini ortaya koydu.





Rıdvan Şükür kitap hediye etti

Gebzede yaşayan kırım Türklerinin önde gelen isimlerinden Rıdvan şükür konfransta konuşmacı olan Av. Özcan Pehlivanoğlu'na Mehmet Maksutoğlunun “kırım Türkleri” isimli bir kitabını hediye etti.











Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 25
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 942
Toplam Tekil 4067076
IP 18.118.226.105






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu