Erdoğan Mısır'a Ağbeylik Yapacak - EUNEWSTÜRK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Erdoğan Mısır'a Ağbeylik Yapacak - EUNEWSTÜRK
Tarih: 05.02.2011 > Kaç kez okundu? 3885

Paylaş




Mısır'da yaşanan olaylar Bakanlar Kurulu'nun gündemine oturdu











Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'na başta Mısır'daki ayaklanmalar olmak üzere Türkiye'nin dış politikası damgasını vurdu. Erdoğan'ın yarın grup toplantısında, Ortadoğu'daki gelişmeleri değerlendirecek. Başbakanlığa yakın kaynaklara göre Erdoğan, yarın uzlaşma mesajları verecek ve Arap dünyasına reform çağrısı yapacak.



Hükümet sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu'nun ardından toplantının gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.



BAŞBAKAN MISIR'LA İLGİLİ KONUŞACAK



Toplantının ağırlıklı gündem maddesinin Mısır'da yaşanan kargaşa ve kaos olduğunu açıklayan Cemil Çiçek, Türkiye'nin Mısır'la ilgili tutumunu Başbakan Erdoğan'ın yarın ki grup toplantısında ayrıntılı olarak açıklayacağını söyledi.



Çiçek, Bakanlar Kurulu'ndan Mısır'a ilişkin şu açıklamaların çıktığı söyledi:



"Mısır'da iç barış ve huzurun bir an önce sağlanmasını istiyoruz. Mısır'ın ve diğer ülkelerin halklarının meşru taleplerini karşılayarak önlemleri alması gerekir. Başbakan'ın da yarın grup toplantısında ağırlıklı olarak bu konuya ilişkin açıklama yapmasını bekliyoruz."



TÜRK VATANDAŞLARININ DURUMU



"Mısır'daki vatandaşlarımızın acilen Türkiye'ye getirilmesi için bir planlama yaptık. Bu kapsamnda bin 548 vatandaşımız tahliye edildi. Vatandaşlarımız açısından herhangi bir sıkıntı yok."



Açıklamaların ardından gazetecilerin TBMM'deki yasama çalışmaları ve Adalet Komisyonu'nda yaşanan CHP depremine ilişkin sorularını da yanıtlayan Çiçek, şunları söyledi:



YASA ÇALIŞMALARI



"12 Haziran'da bir seçim öngörülüyor. Bu yüzden meclisin çalışması bakımından son derece kısa bir süre var. Bu süre içinde borçların yeniden yapılandırılmasıyla igili öncelikli yasa var. Bunun dışında yarım kalan RTÜK yasası var. Yargıtay, Danıştay ve Anayasa Mahkemesi'nin uyum yasaları var. Polislerimizle ilgili askerlik hizmetine ilişkin yasa var. Bunlar bizim düşüncemiz, kararı vercek olan parlementodur. Seçim sebebiyle çalışmalara son verilinceye kadar bu yasalar görüşülecektir."



ADALET KOMİSYONUNDAKİ DEPREM



"Kimsenin yargıyı ele geçirdiği falan yok. Bu yapılanlar Anayasa'nın gereğidir. İş yüküyle alakalı bir durum var. Sıkıntılı durumların meydana gelmemesi bakımından gerekli adımlardır. Bu tür açıklamalar, siyasi değerlendirmelerdir. Kimsenin birşeyi ele geçirdği yok. Bu tür değerlendirmeler doğru değildir."







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 33
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1787
Toplam Tekil 4067921
IP 18.191.228.88






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.382 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu