TİKA Koordinatörü Karadağ'da Türkiye'nin Gurur Oldu - Saffet ERDEM - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









TİKA Koordinatörü Karadağ'da Türkiye'nin Gurur Oldu - Saffet ERDEM
Tarih: 22.12.2010 > Kaç kez okundu? 6135

Paylaş






Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vuyanoviç, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) Karadağ Koordinatörü Dr. Gökçen Kalkan'a, "üstün başarıları ve çalışmalarından" dolayı ülkenin en prestijli ödülü olan "Devlet Nişanı" verdi.



Filip Vuyanoviç, başkent Podgorica'daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde TİKA Koordinatörü Dr. Kalkan'ı kabul etti.



Vuyanoviç, kabulde yaptığı konuşmada, ülkenin 2006 yılında bağımsızlığını ilan etmesinin hemen ardından, TİKA'nın Türkiye'nin ilk resmi kurumu olarak ülkede çalışmaya başladığını söyledi.



TİKA'nın 2007 yılının sonlarında faaliyete başlamasıyla, Türkiye ile ilişkilerin gelişmesi anlamında çok önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Vuyanoviç, yapılan çalışmaların ülkedeki sosyal barışa büyük katkılar sağladığını belirtti.



Vuyanoviç, TİKA'nın uyguladığı projelerle ülkedeki Müslümanlara, Ortodokslara, Katoliklere eşit hizmetler götürdüğüne dikkati çekerek, "Ülkemde nereye gidersem herkes TİKA'dan bahsediyor. Ülkede en aktif, en etkili kuruluş olarak şu anda TİKA'yı görüyorum. TİKA, her etnik gruba eşit yaklaştığı ve hizmet götürdüğü için ülke içindeki sosyal barışa çok önemli katkılar sağladı. Bir yandan cami restore ederken, diğer yandan Hristiyanların kullandığı kilisenin yolunu yaptınız. Bunlar sosyal barış açısından çok önemliydi."



Dr. Kalkan'a, "Karadağ'ı bir Karadağlıdan daha iyi biliyorsunuz" diyen Vuyanoviç, TİKA'nın buradaki devletin hassasiyetlerini çok iyi bildiğini ve bu ülkenin bir kuruluşu gibi hareket ettiğini vurguladı.



Vuyanoviç, ayrıca ülkedeki Sırpların, Arnavutların, Boşnakların TİKA hakkında sürekli olumlu sözler söylediğine de işaret ederek, "Bu nedenle devlet nişanını hak ettiniz" dedi.



Vuyanoviç, konuşmasının ardından TİKA Koordinatörü Dr. Kalkan'a ülkenin en prestijli ödülü olarak kabul edilen devlet nişanını takdim etti.



Dr. Gökçen Kalkan da Cumhurbaşkanı Vuyanoviç'e TİKA'nın çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.



-TİKA KARADAĞ OFİSİ'NİN UYGULADIĞI PROJELER-



Karadağ'da 3 yıldır faaliyet gösteren TİKA, bu sürede aralarında Karadağ Medresesi (İmam Hatip Lisesi) inşaatı, Rojaye içme suyu isale hattı, Rojaye Devlet Hastanesi Jinekoloji Bölümü modernizasyonu, Akova Şükriye Macedoviç İlköğretim Okulu inşaatı, Karadağ Tarih Enstitüsü binası onarımı, Podgoritsa Tuzi Osmanlı Şehitliği ve Nizam Camisi restorasyonu gibi çalışmaların da bulunduğu yaklaşık 100 projeyi hayata geçirdi.



TİKA, Karadağ'da başta sağlık ve eğitim olmak üzere birçok alanda da kurumsallaşma ve kapasite geliştirme projesi yürütürken, başkent Podgorica ile Bar ve Rojaye kentlerinde Türkçe kursları düzenliyor.







Saffet Erdem



Bosna Hersek Dostları Vakfı



Yönetim Kurulu Başkanı





18 Aralık 2010

Anadolu Ajansı





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 20
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 597
Toplam Tekil 4064805
IP 18.117.158.47






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu