Kırım Türk Milliyetçiliğnin ilk ışıklarının yandığı yer - Yeni Haberci - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Kırım Türk Milliyetçiliğnin ilk ışıklarının yandığı yer - Yeni Haberci
Tarih: 06.09.2010 > Kaç kez okundu? 5253

Paylaş


Kocaeli Kırım Türkleri Tarih komisyonu başkanı Rıdvan Şükür Kayseri Türk ocağı başkanı Prof. Dr. Harun Ülger’i Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde makamında ziyaret etti. Rıdvan Şükür Prof. Dr. Harun Ülger’e Kocaeli’ye gelişlerinin 75 yıl olduğu konusunda kısaca bilgi verdi..



Kayseri Türk Ocağı başkanı Prof. Dr. Harun Ülger Türk milliyetçiliğinin ilk ışıklarının yandığı ve yakıldığı yerin Kırım olduğunu ve İstanbul lehçesinin Türk Dünyasında kullanılması gerektiği konusunda çalışmaların İsmail Gaspıralı ve gazetesi Tercüman gazetesi tarafından yürütüldüğünü söyledi.







İsmail Gaspıralı ve Dilde Fikide işte birlik sözü:



Kırım denilince akla ilk gelen isimlerden birinin İsmail Gaspıralı olduğunu söyleyen Başkan Ülger “Dilde Fikirde İşte Birlik” sözünün ocaklarında asılı olduğunu bu sözün günümüzdede çok anlam ifade ettiğini çok veciz bir söz olduğunu belirtti. İsmail Gaspıralının bu anlamlı sözünü her Türk Milliyetçisinin gözlerini açtığında görmesi gereken yere koyabileceği bir söz olduğunu ifade etti.



Kırım Türklerinin bolşevikler tarafından sürgün edildiklerini söyleyen Prof Dr. Ülger uğradıkları katiamlarlada Türk Milletinin zihninde acı bir hatıra bıraktığını ifade etti.



Her ne kadar az bir kısmının vatan kırıma dönebildiğini söyleyen Ülger şu anda büyük çoğunluğunun eski sovyet Rusyada Kazakistanda ve dünyanın değişik yerlerinde yaşadıklarını baskılara maruz kalarak bu yerlere gittiklerini ve bu vatanını terketmek zorunda kalan bu insanlarımızın tekrar eski yurtlarına dönebilecekleri ortamın oluşması < /SPAN>en büyük dileğimizdir dedi.



Rıdvan Şükür Kırım türkleri konusunda engin bilgiye sahip davalarını destekleyen prof Ülgere teşekkür etti.



Kocaeli Kırım Türkleri Tarih komisyonu başkanı Rıdvan Şükür Kocaeliye gelişlerinin 75. yılı anısına Kayseri Türk ocağı Başkanı Prof. Dr. Harun Ülger’e anı tabağı takdim etti.





Ekler:





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 37
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1603
Toplam Tekil 4067737
IP 52.14.126.74






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu