Tatar Milli Meclisine Saldırı Başlamıştır - Roza Kurban - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Tatar Milli Meclisine Saldırı Başlamıştır - Roza Kurban
Tarih: 26.12.2008 > Kaç kez okundu? 4780

Paylaş


20 Aralık tarihli Tatar Milli Meclis’i toplantısında devlet bağımsızlığı Beyanat’ı kabul edildikten sonra, Tataristan’da Milli Meclis’e karşı saldırılar başlamıştır. 24 Aralık gece yarısı Çallı şehrinde Tatar Milli Meclis’i Reisi Fevziye Bayramova’nın evine FSB (eski KGB) subayları gelmiş, FSB’de sorgulamak için celpname vermek istemişler, fakat Bayramova onları eve sokmamış, celpnameyi almamıştır. FSB çalışanları aynı gecede Tatar Milli Meclis’inin reis yardımcısı Faik Taciyev’in evine gitmişler, fakat burada da aynı yanıtı almışlardır. 24 Aralık, "Çallı Gençleri" gazetesinin redaktörü Damir Şeyhetdinov FSB’ye çağırılıp, sorgulanmıştır. 25 Aralık, Çallı şehrinde Milli Meclis toplantısına katılan tüm vekilleri ve milli hareket vekillerinin de hemen hemen hepsini FSB’ye çağırıp sorgulamışlardır.

25 Aralık, "Tarihi-Medeni Miras" vakfı reisi, aynı adı taşıyan gazetenin de baş redaktörü, hukukçu Cemil Safiullin’i /Fevziye Bayramova’nın eşi/ Çallı şehir Belediyesinde FSB çalışanları gözaltına almış ve FSB’ye sorgulamak için götürmüşlerdir. 1,5 saat süren sorgulamada, 20 Aralıkta yapılan toplantı, toplantıda kabul edilmiş belgeler, toplantıya kimlerin katıldığını sormuşlardır. Sorguyu, son yıllarda onlarca Tatar-Müslümanlarını hapsetmekle ün kazanmış FSB albayı Vikentyev Yevgeniy İgoroviç yürütmüştür. Sorgulama sırasında masada Tatar Milli Meclis’i vekillerinin 20 Aralıkta sokakta ve binada çekilmiş resimleri, tahmini isim listesi görünmüş, demek ki FSB ajanları Tatar milletçilerini aynı gün takip etmişlerdir.

FSB albayı Vikentyev, hukukçu ve avukat Cemil Safiullin’a Milli Meclis ve Beyanat hakkında sorular sormuş, "bağımsızlık" sözünün kullanılmasına itiraz etmiş, yardım için Amerika’ya müracaat ettikleri gerekçesiyle alay etmiştir. Hukukçu Cemil Safiullin ise, FSB albayına, 1990 yılının 30 Ağustos tarihinde Tataristan Yüksek Şurası’nın kabul ettiği devlet egemenliği hakkındaki Beyanatını, 1992 yılının 21 Mart tarihindeki Tataristan’daki devlet bağımsızlığı hakkındaki referandum sonuçlarını hatırlatmış, Tataristan’ın – Tatar ulusunun Kosova, Güney Osetya ve Abhazya gibi bağımsız olmaya hakkı olduğunu söylemiştir.

Aynı gün Alekseyevski bölgesinin Eşnek köyüne, çiftlik sahibi, milli hareketin faal üyesi Rifkat Şemsetdinov’un yanına da FSB çalışanlarının geldiği malum olmuştur. Tataristan’ın diğer bölge ve şehirlerinde de Milli Meclis vekilleri ve taraftarlarının takibi ve sorgulamalar devam etmektedir.Tataristan’da resmi olarak kayıtlı olan ve çalışmalarını uluslar arası hukuk kuralları çerçevesinde yürüten Milli Meclis, FSB’nin ve diğer ceza kuruluşlarının iç işlerine karışmasını kesin olarak kınıyor ve Tatar ulusunun, dünya topluluklarının ve uluslar arası hukuk savunucularının yardımı için müracaat ediyor.

Milli Meclis’in Matbaa Merkezi.

25 Aralık 2008

Tatarcadan Türkiye Türkçesine aktaran Sürgündeki Milli Hükümet üyesi

Roza KURBAN





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 36
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 485
Toplam Tekil 4066620
IP 3.141.244.201






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu