BEYLİKDÜZÜ’NDE RAMAZAN DOLU DOLU GEÇECEK; 30 GÜNE 30 PROGRAM - Erkin KÖKBÖRİ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BEYLİKDÜZÜ’NDE RAMAZAN DOLU DOLU GEÇECEK; 30 GÜNE 30 PROGRAM - Erkin KÖKBÖRİ
Tarih: 26.08.2010 > Kaç kez okundu? 4459

Paylaş




1141



‘Şehr-i Ramazan Beylikdüzü’nde Yaşanır’ diyerek Beylikdüzü Belediyesi’nce hazırlanan etkinlikler; içerisinde dev bir lunapark, otağı çadırı, kültürel etkinlik çadırları, satış stantları ve etkinlik platformunun yer aldığı 10 dönümlük büyük bir alanda düzenlenecek.

Filistin, Bosna, Özbekistan, Amerika’dan bir Müslüman toplum ve Senegal olmak üzere 5 kıtadan gelen 5 ülkenin sanat ve devlet adamları bir araya gelecek ve bu ülkelerin kültürel tanıtımları ve Ramazan eğlenceleri sergilenecek.

‘Ramazan ruhunu Beylikdüzü’nde yaşatacağız’

Ramazan etkinliklerinin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşma yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, yaklaşmakta olan Ramazan’ın özelliklerine vurgu yaparak, toplum içinde sosyal ve kültürel paylaşımların arttığı bu ayı kente en güzel şekilde yaşatmak istediklerini ifade etti. İstanbul’da Sultanahmet, Feshane ve kısmen Üsküdar’ın Ramazan ayında ön plana çıktığını kaydeden Başkan Uzun, “Beylikdüzü sakinlerinin kültürel ve sosyal faaliyetlere ilgi göstermesini gerçekten önemsiyorum. Tüm İstanbulluları Ramazan ruhunu yaşamak için Beylikdüzü’ne davet ediyoruz” dedi.

İhtiyaç sahiplerine Ramazan süresince yemek dağıtımının yapılacağını belirten Yusuf Uzun, “6 ayrı noktada her gün 5 bin kişiye iftar organizasyonu gerçekleştirilecek. Bunun bin 500 kadarı da hasta ve yaşlı vatandaşlarımızın bizzat evlerine gidilerek, servis edilecektir” diye konuştu.

16, 17 ve 18 Temmuz 2010 tarihlerinde düzenlenen Beylikdüzü Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nde coşkulu bir konser veren Sanatçı Murat Göğebakan da buradaki enerjiyi çok sevdiğini ve Ramazan ayında da Beylikdüzü’nde bir konser vereceğini kaydetti.

‘30 güne 30 program’

30 gün süresince 30 ayrı programın düzenleneceği etkinliklerde; Orhan Hakalmaz, Uğur Işılak, Yusuf Güney, Ahmet Özhan, Umut Akyürek, Murat Kekilli, Mustafa Ceceli, Şükriye Tutkun ve Cihan Yıldız gibi pek çok ünlü isim sahne alacak. Nihat Hatipoğlu ile Sosyolog Yusuf Özkan Özburun ile sohbet programları düzenlenirken, Recep Demirkaynak da stand-up gösterisiyle etkinliklerde yer alacak.

Kamu yararına faaliyet gösteren Kızılay, Hasta Hakları Derneği, Kader Mahkumları Derneği gibi kurumlara stant verilerek etkinlik boyunca burada tanıtım yapabilecekler. Lunapark ve çocuklar için oluşturulan alanlarda onların da gönülleirnce eğlenmesi sağlanacak.

Ayrıca kültür çadırında `5 Kıtadan 5 Kültür` adıyla dönemsel olarak Filistin, Bosna, Özbekistan, Amerika’dan bir Müslüman toplum ve Senegal olmak üzere 5 ülke kendileri için düzenlenen gecelerde kültürlerini tanıtacak. Ülkelerin tanıtım gecelerinde bu 5 ülkeden gelen sanat ve devlet adamları da Beylikdüzü’nde konuk olacak. `7 bölge 7 renk` adıyla oluşturulan bir diğer kültür çadırındaysa Türkiye’nin 7 bölgesinin özellikleri sergilenerek, sanatsal aktiveteler düzenlenecek.







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 28
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 1010
Toplam Tekil 4065217
IP 18.116.85.72






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.382 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu