GÖÇMEN BURSA BAL-GÖÇ PANAYIRI’NDA BULUŞTU - BASIN BÜLTENİ - Kader ÖZLEM - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









GÖÇMEN BURSA BAL-GÖÇ PANAYIRI’NDA BULUŞTU - BASIN BÜLTENİ - Kader ÖZLEM
Tarih: 15.06.2010 > Kaç kez okundu? 5539

Paylaş


15 Haziran 2010/BB043

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) ile Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğinde organize edilen BAL-GÖÇ 2.Balkan Panayırı’nda binlerce göçmen bir araya geldi. Rumeli türküleri eşliğinde birlikte halaylar çeken Balkan göçmenleri, keyif dolu bir gün yaşadılar.



Hayli yoğun katılım gözlenen panayırda, gün boyunca bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. BAL-GÖÇ Orhangazi ve İnegöl Şubelerinin folklor ekiplerinin gösterileri panayıra katılanları büyülerken; Mehmet-Nafi ve Orkestrası ile THM ses sanatçısı Nilüfer Göl’ün konserleri dinleyenlere doyumsuz anlar yaşattı.



Balkan: “Kimse Bizim Sabrımızı Ölçmeye Kalkmasın”

Protokol konuşmasında hemşerilerini selamlayan BAL-GÖÇ ve BGF Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan, Bulgaristan’da yaşanan son gelişmeleri ele aldı. Hayli sert açıklamalarda bulunan Başkan Balkan, Bulgaristan’daki Başmüftülük krizi için “kimse bizim sabrımızı ölçmeye kalkmasın” ifadesini kullandı. Mustafa Kemal Atatürk’ü en yüce hemşerileri olarak niteleyen Balkan’ın sözleri, katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.



Ziraat Parkı’nda gerçekleştirilen etkinliğe siyasilerin yoğun ilgisi ise dikkat çekti. Dış Türklerden Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik ile Bursa Valisi Şahabettin Harput’un yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AKP Bursa Milletvekilleri Mehmet Tunçak ve Sedat Kızılcıklı, CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel ile Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu (BRGK) Başkanı Turhan Gençoğlu panayıra katılanlar arasındaydı.



Bu sene 25 yılını dolduran derneğin, kurucu üyelerine ve eski genel başkanlarına plaket takdim edilirken; 5.BAL-GÖÇ Ali Durmaz Futbol Turnuvası’na katılan takımlara da ödülleri verildi.



Burcu Güneş Büyüledi

Günün finalinde Türk pop müziğinin güçlü sesi Burcu Güneş sahnede yerini alırken; hayranlarına doyumsuz bir konser verdi. Şarkıları ve sahne şovuyla büyük beğeni toplayan Güneş’in, Bursaspor’un şampiyonluğunu kutlaması ise Bursalıları coşturdu. Panayır alanını renklendiren havai fişek gösterileri ise, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.







BAL-GÖÇ GENEL SEKRETERLİĞİ



Adres : Ankara Cad. DSİ Karşısı, Okumuş Apt. 292/2 Yıldırım-BURSA

Telefon : +90 224 360 36 85 begin_of_the_skype_highlighting              +90 224 360 36 85      end_of_the_skype_highlighting

Faks : +90 224 361 74 48

E-posta : balgoc@balgoc.org.tr

Web : www.balgoc.org.tr







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 43
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 317
Toplam Tekil 4075099
IP 3.147.104.248






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu