Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazını Hz. Ali Camii’nde kıldı 03.07.2020 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazını Hz. Ali Camii’nde kıldı 03.07.2020 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 04.07.2020 > Kaç kez okundu? 716

Paylaş


Cuma namazını Üsküdar’daki Hazreti Ali Camii’nde kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cami çıkışında basın mensuplarının gündeme dair sorularını cevapladı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Hendek'teki havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin her türlü tedbirin alındığını belirterek, fabrikada 189 personel bulunduğunu, bunlardan biri ağır olmak üzere 74 kişinin yaralandığını, 2 işçinin de hayatını kaybettiğini açıkladı.

“HER TÜRLÜ TEDBİR ALINDI”



Olay yerinde her türlü tedbirin alındığını, AFAD, UMKE ve itfaiye ekiplerinin alanı koruma altına aldığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangını söndürme çalışmalarının havadan ve karadan devam ettiğini, 2 yangın helikopteri ve bir uçağın şu an çalışmalara aktif olarak katıldığını söyledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu arazi 164 dönüm. 164 dönüm arazide 15 yerleşim alanında bina var. Yerleşim yerlerine de 3 kilometre mesafede. Bu fabrikanın personeli de uzaktan değil, o mahallin insanları. Temennimiz odur ki, bu yaralıların inşallah sağlıklı bir şekilde ailelerine dönmesi ve içeride olan yaralılarla ilgili olumsuz haberler almamaktır. Konuyla ilgili şu anda 3 bakanım orada. Gerek içişleri, gerek sağlık, gerekse aile ve sosyal çalışma bakanım oradalar. Valimiz, büyükşehir belediye başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız hepsi olay yerindeler ve olayı yakından takip ediyorlar” diye konuştu.



Patlamanın yaşandığı iş yerinin sahibiyle birkaç kez görüştüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatını kaybeden işçilere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.



“LİBYA'DA MEŞRU HÜKÛMETLE ARAMIZDAKİ ÇALIŞMALARIN KARARLILIK İÇİNDE SÜRDÜRÜLMESİ LAZIM”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Libya'ya gitmesine ilişkin soru üzerine, bu planlamayı hafta başında yaptıklarını, önce Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal’ın bölgeye gönderildiğini hatırlattı.



Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özbal’ı belirli bir plan çerçevesinde göndererek, o planın tahakkukunu gerçekleştirmeyi istediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünkü Katar ziyaretimizden sonra da bugün Savunma Bakanım oraya gitmiş durumda. Bu heyetle orada yapacakları çalışmayla inşallah Libya'daki süreci çok daha yakın bir markaj içerisinde sürdürelim istiyoruz. Zira Libya'da mevcut meşru hükûmetle aramızdaki çalışmaların çok ciddi ve kararlılık içinde sürdürülmesi lazım, yapılan iş budur” diye konuştu.



“İNSANİ YARDIM KONUSUNDAKİ HASSASİYETİMİZİ DEVAM ETTİRİYORUZ”



Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile gerçekleştirdiği Suriye konulu üçlü zirvenin hatırlatılarak, Suriye'deki son gelişmelere ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine de Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Sonuç bildirgesinde ne varsa bunları orada konuştuk, müzakere ettik ve bunun neticesinde de temennimiz odur ki koronavirüs hallolduktan sonra biz Tahran Zirvesi'ni ruberu inşallah İran'da gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu müzakerelerde bölgenin sıkıntılarını ele aldık. Ağırlıklı olarak tabii Suriye konulu olarak geçti. Suriye'de neler yapabiliriz, Astana üçlüsü olarak bundan sonraki süreci nasıl değerlendireceğiz ve bütün bunların yanında gerek Akçakale, gerek Cilvegözü bütün buralardan insani yardım noktasında ne gibi adımlar atmamız lazım bunları görüştük, bunları konuştuk. Zaten şu anda Suriye halkına insani yardım gerek Birleşmiş Milletlerden olsun, gerek bizim ülkemizden olsun hepsi Türkiye üzerinden şu anda gidiyor. Türkiye olarak da biz bu insani yardım konusundaki hassasiyetimizi devam ettiriyoruz. Bunu da karar altına aldık."



Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir soru üzerine Katar ziyaretinin koronavirüs sürecinden sonra ilk yurt dışı ziyareti olduğuna dikkati çekerek, bölge ülkeleriyle olan bütün konuları Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile ele aldıklarını söyledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ziyaretinde birinci derecede Libya’yı, bunun dışında Suriye, Irak, Sudan ve Yemen ile ilgili gelişmeleri ele aldıklarını vurgulayarak, “Tabii hepsinden öte Türkiye-Katar ilişkilerini siyasi, ekonomik, ticari, kültürel neler birlikte yapabiliriz bunları da görüşme fırsatını samimi bir ortamda değerlendirdik, ele aldık” şeklinde konuştu.



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/120551/cumhurbaskani-erdogan-cuma-namazini-hz-ali-camii-nde-kildi





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 32
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 1183
Toplam Tekil 4074459
IP 3.144.189.177






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu