Hollanda bize değil, biz Hollanda’ya uyum sağlamalıyız Deventer Gök Sancak Kültür ve Eğitim Merkezi’nden “Türk Tarihi ve Avrupa Türklüğü” semineri. - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Hollanda bize değil, biz Hollanda’ya uyum sağlamalıyız Deventer Gök Sancak Kültür ve Eğitim Merkezi’nden “Türk Tarihi ve Avrupa Türklüğü” semineri.
Tarih: 22.02.2020 > Kaç kez okundu? 816

Paylaş


Hollanda bize değil, biz Hollanda’ya uyum sağlamalıyız

Deventer Gök Sancak Kültür ve Eğitim Merkezi’nden “Türk Tarihi ve Avrupa Türklüğü” semineri.

Semineri veren Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik, Türk tarihini ele alarak Avrupa Türklüğünün bu tarihin bir parçası olduğunu söyledi. “Avrupa Türklüğü artık buralarda kalıcılığı kabul etmeli ve yaşamış olduğu toplumda tam yer edinmelidir.”diyen Gedik, bunu da yapabilmek için Hollanda’nın dili, tarihi, kültürü, örf ve adetlerinin iyi bilinmesi ve bunların kabullenilmesinin şart olduğunu söyledi.

Murat Gedik: ”Biz Türkler, tarihimizle hep övünüyoruz. Çoğu konularda olduğu gibi tarihe de duygusal yaklaşıyoruz. Oysa tarih övünmek için değil, geleceğe ışık olarak görülmeli. Bir de tarih deyince aklımıza sırf Türk tarihi gelmekte, bu anlayışın sınırları yıkılmalı ve artık kalıcı olduğumuz ülkenin de tarihine eğilmemiz gerekmektedir. Çünkü Hollanda’nın geleceğine katkı sağlayabilmek ve bizim olan bu toplumu iyi okuyabilmek için bu çok önemlidir. Buraların geçmişine ilgi göstermezsek, olup bitenleri de kavrayamayız. Hollanda bize değil, biz Hollanda’ya uyum sağlamalıyız. İkinci Dünya Savaşı’nda bu ülke çok acılar çekti. Bu ülke faşizm - nazizim gibi bir insanlık dışı kavramla ezildi ve sırf dinleri, tenleri, kültürleri başka diye başta yahudiler olmak üzere milyonlarca insan gaz odalarında katledildi. Her yer bombalandı, açlık ve sefalet yaşandı. Bu yaşanılanlar unutulmamalı ve zaman zaman gündeme taşınmalıdır. İnsanlık sapık ideolojiler adına zulümler gördü ve halen görmeye devam ediyor. Yaşamış olduğumuz coğrafyaya baktığımızda bu sapık yaklaşımların başında faşizm, nazizm ve komünizm gelmekte. Maalesef bunlara bir yenisi daha eklendi ve toplumumuz fundamentalizm ile tanışmış oldu, bu yeni değildir ama son senelerde tavan yaptı. Sonuç, başta Irak ve Suriye olmak üzere yapılan katliamlar, tecavüzler, göçler ve terör saldırıları ortada. Biz Avrupa Türkleri olarak kendi tarihimizi anlatırken bu konulara da girmemiz lazım. Hollanda’nın tarihi de artık bizim tarihimizdir. Gençliğimize zarar verebilecek her türlü unsurlara da böylece dikkat çekmiş olacağız.”

Seminer soru – cevap bölümünün ardından son buldu.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 24
Dün Tekil 1579
Bugün Tekil 218
Toplam Tekil 4063188
IP 18.223.32.230






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























8 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Ba ka dile uymaz anan n sesi, Her s z n ararsan vard r T rk esi
(Ziya G KALP)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu