“Etnik kimliğine, inancına ve teninin rengine bakmadan mazlum ve mağdurlara sahip çıkmayı sürdüreceğiz” 27.06.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Etnik kimliğine, inancına ve teninin rengine bakmadan mazlum ve mağdurlara sahip çıkmayı sürdüreceğiz” 27.06.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 27.06.2019 > Kaç kez okundu? 898

Paylaş


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mukogawa Kadın Üniversitesinde yaptığı konuşmada, “Şartlar ne olursa olsun biz Türkiye olarak etnik kimliğine, inancına, teninin rengine bakmadan mazlum ve mağdurlara sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Vicdanların çölleştiği günümüz dünyasında insanlığın vicdanı olacak, hak, adalet ve özgürlük mücadelemizi kararlılıkla devam ettireceğiz” dedi.

G-20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Japonya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Mukogawa Kadın Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı tevdi edildi.





Fahri doktora unvanı tevdi töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite yönetimine misafirperverlikleri ve fahri doktora payesi için teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu unvanı, Türk-Japon dostluğunun yeni bir nişanesi olarak inşallah ömrüm boyunca gururla taşıyacağım” dedi.



“TÜRKİYE İLE JAPONYA ARASINDAKİ DOSTLUK VE YAKIN İŞ BİRLİĞİ TAKDİRLE KARŞILANIYOR”



Mukogawa Kadın Üniversitesi’nin Bahçeşehir Üniversitesi ve Türkiye ile geliştirdiği yakın iş birliğinin güçlenerek devam edeceğine olan inancını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya’daki 800 üniversitenin yüzde 10’unun yani 80’inin kadın üniversitesi olduğuna dikkati çekti.



Asya’nın doğu ve batı uçlarında bulunan Türkiye ve Japonya arasındaki dostluk ve yakın iş birliğinin takdirle karşılandığını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Farklı kültürlere, farklı inançlara, farklı dillere sahip, ancak birbirine bu kadar yakın, bu derece sevgi besleyen, ortak noktaları olan başka iki ülke yoktur” diye konuştu.



“Japonların dirayetini anlatmak için, yedi defa düşse bile sekiz defa ayağa kalkmayı başaran bir halk olduğu söylenir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk milletinin 2 bin 200 yılı aşan tarihinin de tıpkı Japon halkı gibi yeni başlangıçların, küllerinden yeniden doğuşun tarihi olduğunu söyledi.



“TÜRKİYE’NİN ZENGİN KÜLTÜREL MİRASINI JAPON HALKINA TANITMAK İÇİN PEK ÇOK ETKİNLİK DÜZENLEYECEĞİZ”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi hayatında karşılaştığı zorlukları anlatarak, “1999 yılında bir mahkeme kararıyla nokta koyulmak istenen hikâyemiz 2001’den itibaren yeni bir kimlikle, yeni bir dinamizmle, çok daha güçlü bir kadroyla âdeta yeniden dirildi. Aynı şekilde milletimizin mazisinde de ilk başta bize acı çektiren, üzüntü ve sıkıntı veren hadiselerin, daha sonra hayırlara vesile olduğunu görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.



Türk-Japon dostluğunun temellerinin 129 yıl önce meydana gelen ve 532 Türk denizcisinin şehit olduğu Ertuğrul Firkateyni faciasıyla atıldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizler siyasetçiler olarak sizler akademisyenler olarak 532 denizcimizin fedakârlığı üzerinden yükselen bu kadim dostluğu güçlendirmek ve yeni nesillere aktarmakla mükellefiz. Türkiye’yle Japonya arasındaki siyasi iş birliğinin geliştirilmesi, stratejik ortaklığımızın temellerinin güçlendirilmesi bu bakımdan çok önemlidir” ifadelerini kullandı.



Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile gerçekleştireceği ikili görüşmelerde ilişkilerin her alanda derinleştirilmesi üzerinde duracaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 yılının Japonya’da Türk Kültür Yılı olarak ilan edildiğini, yıl boyunca Türkiye’nin zengin kültürel mirasını Japon halkına tanıtmak için pek çok etkinlik düzenleneceğini kaydetti.



Programlardan ilkinin geçen günlerde “Hazineler ve Osmanlı İmparatorluğu’nda Lale Geleneği” adıyla Tokyo Topkapı Sarayı Sergisi salonunda açıldığını ve yoğun ilgiyle karşılandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, serginin Temmuz ayı sonuna kadar Kyoto Ulusal Modern Sanat Müzesinde ziyarete açık kalacağını, ziyareti kapsamında Prenses Akiko ile de sergiyi gezeceğini bildirdi.



Programı çerçevesinde, dünyanın en iyi yedi sanatçısından biri gösterilen Ara Güler’in fotoğraf sergisinin de açılışını gerçekleştireceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, himayesinde gerçekleştirilen sergiye Japon halkını davet etti.



“TÜRKİYE’NİN İÇİNDE BULUNDUĞU COĞRAFYADA SON YILLARDA SANCILI HADİSELER CEREYAN ETTİ”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyada son yıllarda sancılı hadiselerin cereyan ettiğine dikkati çekerek sekiz yıldır süren Suriye’deki iç savaş ve Afganistan’dan İran’a, Kuzey Afrika’dan Yemen ve Libya’ya uzanan krizlerle ilgilenmek mecburiyetinde kaldıklarını belirtti.



Türkiye’nin Suriye’den gelen 3.6 milyon ve Afganistan’dan gelenlerle birlikte yaklaşık 4 milyon göçmene kapılarını açtığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bugüne kadar Birleşmiş Milletler hesaplamalarına göre Suriyeli mülteciler için 37 milyar doları aşan harcama yaptığını yineledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Peki, bize gelen destek nedir diye sorarsanız, şu anda ortalama veriyorum, 2 milyar Euro. Bu süreçte ne yazık ki pek çok Batılı komşumuz yüksek duvarlar arkasına saklanmayı, dikenli tel örgülerin arkasında huzur aramayı tercih etti. Ne evlatlarının minik cansız bedenlerine sarılan annelerin, babaların feryatları ne hapishanelerden yansıyan işkence görüntüleri ne de masum çocukların gözyaşları maalesef birilerini harekete geçirmeye yetmedi” değerlendirmesinde bulundu.



“TÜRKİYE, SON 17 YILDA KADIN HAKLARI KONUSUNDA BİRÇOK TARİHÎ REFORMA İMZA ATTI”



Dünyada yaşanan her krizin özellikle kadınları hedef aldığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ayrımcılığın arttığı, kadınlara yönelik dışlayıcı politikaların yaygınlık kazandığı, aile kavramının erozyona uğradığı bir dönemde Türkiye olarak son 17 yılda kadın hakları konusunda birçok tarihî reforma imza attık. Şahsen siyasette sorumluluk üstlendiğim her yerde kadınlarımızla birlikte yol yürümeye, onlarla iş birliği içinde çalışmaya daima özen gösterdim. 40 yıllık siyasi hayatımda elde ettiğim tüm başarıların gerisinde mutlaka kadınların gayreti, emeği, fedakârlığı bulunuyor” dedi.



Türkiye’nin kadınlarının çalışmasının, yönetmesinin, üretmesinin ve okumasının en önemli hedefleri arasında yer aldığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk siyasi tarihinde bizim gibi kadınları vitrine alan, ön plana çıkartan, çok daha ötesi kadını politikalarının merkezine yerleştiren bir başka siyasi hareket yoktur. Partimizin Kadın Kolları 4,5 milyon üyesiyle çok güçlü, son derece organize bir tabana hitap ediyor” diye konuştu.



“KADINLARIMIZI HAYATIN HER ALANINDA HAK ETTİKLERİ İMKÂNLARA KAVUŞTURMANIN GAYRETİ İÇİNDE OLACAĞIZ”



Türkiye’de kamu istihdamında toplam kadın oranının yüzde 38’i geçtiğini, kadınların iş gücüne katılma oranını yüzde 28’den yüzde 34’e, kadın istihdam oranı ise yüzde 25’ten yaklaşık yüzde 30’a çıkarttıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Elbette bu rakamların hepsi önemlidir, ama bizim gözümüzde asla yeterli değildir. İnşallah önümüzdeki dönemde de kadınlarımızı hayatın her alanında hak ettikleri imkânlara kavuşturmanın gayreti içinde olacağız. Şartlar ne olursa olsun biz Türkiye olarak etnik kimliğine, inancına, teninin rengine bakmadan mazlum ve mağdurlara sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Vicdanların çölleştiği günümüz dünyasında insanlığın vicdanı olacak, hak, adalet ve özgürlük mücadelemizi kararlılıkla devam ettireceğiz.”



Mukogawa Kadın Üniversitesinin şahsıma tevcih ettiği fahri doktora unvanının zorlu mücadelesinde kendisine güç ve cesaret vereceğini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu üniversiteyi inceleyeceğim, bunun yanında toplam 80 kadın üniversitesini, şu anda Büyükelçime de görevi veriyorum, incelemek suretiyle ülkemde de bunun adımını inşallah atacağız” şeklinde konuştu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mukogawa Kadın Üniversitesinin Türk üniversiteleri ve Türkiye ile kurduğu bağları daha da güçlendireceğine inandığını belirterek üniversiteye çalışmalarında başarılar diledi.



Mukogawa Kadın Üniversitesindeki program kapsamında düzenlenen çay seremonisine de katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a geleneksel kimono giyimli kadınlar çay servisi yaptı.



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/105800/-etnik-kimligine-inancina-ve-teninin-rengine-bakmadan-mazlum-ve-magdurlara-sahip-cikmayi-surdurecegiz-





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 17
Dün Tekil 875
Bugün Tekil 746
Toplam Tekil 4235287
IP 98.80.143.34






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























4 Rebi 'l-Ahir 1446
Ekim 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


T RK, Y ld r md r, kas rgad r, D nyay ayd nlatan g ne tir
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 2.598 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu