“Millî Teknoloji Hamlesi ile ülkemize, savunma sanayiinden yazılıma kadar her alanda çağ atlatıyoruz” 23.05.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Millî Teknoloji Hamlesi ile ülkemize, savunma sanayiinden yazılıma kadar her alanda çağ atlatıyoruz” 23.05.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 23.05.2019 > Kaç kez okundu? 901

Paylaş


Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12. Çalışma Meclisi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “İhracatımızı 36 milyar dolar seviyesinden 170 milyar dolar sınırına getirmiş olmamız, üretim gücümüzün ne derece arttığını gösteriyor. Millî Teknoloji Hamlesi ile ülkemize, savunma sanayiinden yazılıma kadar her alanda çağ atlatıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen 12. Çalışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. ATO Congresium’da düzenlenen toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.





Çalışma Meclisi’nin 12. toplantısının hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve ekibini, toplantıyı “Daha Parlak Bir Gelecek İçin Çalışmak” gündemiyle gerçekleştirdikleri için tebrik etti.



Uluslararası Çalışma Örgütü’nün bu yıl 100. kuruluş yılına ulaşmasının da takdire şayan olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bağlı olduğu Birleşmiş Milletlerden daha eski bir kuruluş olan Uluslararası Çalışma Örgütü’nün dikkate değer faaliyetler yürüttüğünü söyledi.



“ÇALIŞMA HAYATINDA KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLER BİZİ BEKLİYOR”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Çalışma Örgütü’ne Türk çalışma hayatına yaptığı katkılar dolayısıyla teşekkür ederek, “Toplantı gündemimiz olan ‘Daha Parlak Bir Gelecek İçin Çalışmak’ başlığı, esasen Uluslararası Çalışma Örgütünün vizyonunu yansıtıyor” dedi.



Dünyada, “Endüstri 4.0”, “Toplum 5.0”, “Yaşam 3.0”, “4. Devrim”, “Birey 4.0” gibi konularının tartışıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu başlıkların hepsinin üretim biçimlerinde ve çalışma hayatında çok köklü değişikliklerin beklediğini gösterdiğini kaydetti.



İnsan gücünün yerini makine ve yazılım gibi unsurların aldığı bir dünyada, istihdam konusunun yeniden tasarlamak gerektiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, istihdam meselesinin giderek daha karmaşık bir hâl aldığını, adaletsizliğin her alanda olduğu gibi, çalışma hayatında da en büyük sorun olduğunun altını çizdi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz ‘Dünya 5’ten büyüktür’ derken, güvenlik kaygıları yanında yerküredeki insanların hayatının her alanını kuşatan bir adaletsizliğe işaret ediyoruz. Bir büyük şairimiz; ‘Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul / bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa’ diyor. İnsanlığın durumu da tam olarak böyledir” ifadelerini kullandı.



Tüketimin akıl almaz boyutlara ulaştığına, bir yandan da açlıktan, susuzluktan, ilaçsızlıktan ölen çocuklar bulunduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sadece ‘eşitsizlik’ denilerek geçiştirilemeyecek kadar vahim bir tabloyla karşı karşıyayız. Dünya böyle bir çarpıklığı uzun süre taşıyamaz. İstihdam konusu, bu çarpıklığın en göze çarpan ve çözüm için ilk başlanması gereken noktasıdır” dedi.



“TEKNOLOJİ GELENEKSEL ÜRETİM BİÇİMLERİNİ TEHDİT EDİYOR”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, teknolojinin geleneksel üretim biçimlerini tehdit ederken, istihdama katkıda bulunabilecek bir potansiyele de sahip olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: “Devletlerin ve işletmelerin zenginliğinin topluma yansımasının yollarını ne kadar genişletebilir ve çeşitlendirebilirsek, geleceğimize o derece güvenle bakabiliriz. İşveren olmazsa iş olmaz, iş olmazsa çalışan olmaz. Bireyler çalışamayınca da aşa, ekmeğe, temel ihtiyaçlara ulaşabilmeleri mümkün olmaz. Bu gerçek, işverenlerin ve çalışanların birlikte hareket etmelerini kaçınılmaz hale getiriyor. Çalışma Meclisi toplantımızın, bu konuda daha verimli ve etkin iş birliği zeminlerinin oluşmasına vesile teşkil etmesini diliyorum.”



İnsanı merkeze almayan, “önce insan” demeyen hiçbir yaklaşımın başarı şansı olmadığına olan inancını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyüme, gelişme, kalkınma ve zenginliğin önemli kavramlar olduğunu ancak bunların insana faydası varsa anlamlı olacağını kaydetti.



“Bizim medeniyetimiz istifçiliği, yani sadece biriktirmek için kazanmayı yasaklıyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazancı sürekli üretime, istihdama, faydaya dönüştürmek gerektiğini, dünyada finans sektörünün üretimin önüne geçmesinin düşündürücü, kaygı verici olduğunu sözlerine ekledi.



“İHRACATIN 170 MİLYAR DOLARA YÜKSELMESİ ÜRETİM GÜCÜMÜZÜN NE DERECE ARTTIĞINI GÖSTERİYOR”



Paranın değerinin izafi olduğunu ancak üretim ve istihdamın hem gerçekçi hem de çok yönlü faydaları bulunduğunu anlatarak, “Türkiye olarak, üretim merkezli bir büyüme stratejisi belirlememizin sebebi işte budur. Elbette üretimin asıl katma değerinin, fiziki imalattan zihni tasarıma doğru kaydığını görüyoruz, biliyoruz. Buna rağmen, reel üretimin gücünün asla azalmayacağı bir gerçektir. Fiziki ve zihni üretimin birlikte yürümesi hâlinde çok daha büyük bir güce dönüşeceğine inanıyoruz. Bunun için ne klasik sanayi üretimini, ne yüksek teknolojiyi, ne tarımı, ne inşaatı, ne de hizmetler sektörünü ihmal etmiyoruz” şeklinde konuştu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ihracatının 36 milyar dolardan 170 milyar dolar sınırına yükselmesinin, ülkenin üretim gücünün ne kadar arttığına bir işaret olduğunu vurgulayarak, Millî Teknoloji Hamlesi ile Türkiye’yi savunma sanayiinden yazılıma kadar her alanda çağ atlattıklarını söyledi.



Dünyanın her beş önemli inşaat firmasından birinin Türkiye’den çıktığını, Türkiye’nin tarımsal üretimde Avrupa’da ilk, dünyada 7. sırada yer aldığını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, devam eden yatırımlarla Türkiye’nin tarımdaki yerinin daha da güçleneceğine vurgu yaptı.



“KÜRESEL EKONOMİDE EN SERT FIRTINALARIN ESTİĞİ DÖNEMLERDE DAHİ DİMDİK AYAKTA DURMAYI BAŞARDIK”



Türkiye’nin son 17 yılda kadınların, gençlerin, engellilerin iş gücüne katılımında büyük gelişme sağladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Küresel ekonomide en sert fırtınaların estiği dönemlerde dahi biz dimdik ayakta durmayı başardık. Bugün de, maruz kaldığımız tüm ekonomik saldırılara rağmen, hedeflerimize doğru yürümeye devam ediyoruz” dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üretim, büyüme ve istihdam odaklı bir ekonomi programıyla, ülkemizi dünyanın en büyük 10 devletinden biri hâline getirmekte kararlıyız. Bunu, çalışma hayatımızın tüm taraflarıyla birlikte başaracağız. Adil ve hakkaniyetli bir çalışma hayatının inşasını da yine birlikte yapacağız” ifadelerini kullandı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, işverenleri, girişimcileri desteklemeyi sürdüreceklerini, çalışanların da yanında yer almaya devam edeceklerini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu: “Türkiye, 82 milyon vatandaşıyla bir bütündür. İster işveren olalım ister çalışan, ister kendi hesabına çalışan olalım ister evinde oturan, hepimiz de bu büyük çatının altında yaşamaya devam edeceğiz. Ülkemizin gücü, her birimizin gücüdür. Ülkemizin zenginliği, her birimizin zenginlidir. Ülkemizin itibarı, her birimizin itibarıdır. Fert fert verdiğimiz emeklerin toplamı, ülkemizin büyüklüğünün ifadesidir. Aynı şekilde fert fert yaptığımız yanlışların toplamı da ülkemizin işini zorlaştırır. Her kim, şu veya bu sebeple ülkesinin aleyhine sonuçlar doğuracak bir işe kalkışırsa, bilmelidir ki 82 milyonun her birine zarar vermiştir. Yine her kim, bilgisiyle, kabiliyetiyle, sermayesiyle, çabasıyla ülkeye bir katkıda bulunursa, bilmelidir ki 82 milyonun her birine fayda sağlamıştır. Bunun için aramızdaki farklılıkları asla husumete dönüştürmemeliyiz. Rekabet daha iyiye ve güzele ulaşmak için yapılırsa iyidir ama iş karşı tarafı yok etmeye dönerse felakettir.”



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/105475/-mill-teknoloji-hamlesi-ile-ulkemize-savunma-sanayiinden-yazilima-kadar-her-alanda-cag-atlatiyoruz-





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 14
Dün Tekil 844
Bugün Tekil 707
Toplam Tekil 4231916
IP 3.238.82.77






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























29 Rebi 'l-Evvel 1446
Ekim 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


Ben sadece asil bir ailenin evlad olmakla de il, fakat asil bir milletin evlad olmakla gururluyum.
(AT LLA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu