Milliyetçi Hareket Partisi Kadın, Aile ve Engellilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Deniz DEPBOYLU’nun “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” hakkında yapmış olduğu yazılı basın açıklaması. 10 Mayıs 2019 - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Milliyetçi Hareket Partisi Kadın, Aile ve Engellilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Deniz DEPBOYLU’nun “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” hakkında yapmış olduğu yazılı basın açıklaması. 10 Mayıs 2019
Tarih: 11.05.2019 > Kaç kez okundu? 926

Paylaş


Bildiği gibi, her yıl 10 -16 Mayıs tarihleri arasındaki bir haftalık süre; doğuştan veya sonradan herhangi bir hastalık veya kaza sonucu bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yetilerini çeşitli derecelerde kaybetmiş, normal yaşamın gereklerine uymakta sorunlar yaşayan bireylerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak gayesiyle Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır.







Özel durumları nedeniyle engellerle karşılaşan vatandaşlarımızın sorunlarının, onları ve engel durumlarını yılın sadece bir günü veya bir haftasında hatırlanarak çözülmesinin mümkün olmayacağını kabul etmemiz gerekir.



Hiçbir zaman unutulmamalıdır her birey bir engelli adayıdır.







Talihsiz bir kaza, kasıtla oluşmuş bir yaralanma, bir hastalık veya başa gelebilecek herhangi bir sebep; sağlıklı bir insanın yaşamını zorlaştıracak engellere sebebiyet verebilir.







Herhangi bir sebebiyetten dolayı engellerle yaşamak zorunda kalan bireyleri görmezden gelmek, durum ve duygularını anlamaktan yoksun olmak, yardım elini uzatmamak, engelleri kaldırmak için çaba sarf etmemek insani duygulardan mahrum olmaktır ki asıl telafisi olmayan engellilik durumu olarak tarif ve acziyet kabul edilebilecek durum budur.







Emanetimiz olarak kabul ettiğimiz engelli kardeşlerimizin yaşadığı sorunları ve ihtiyaçlarını dikkate almak, çözüm üretmek bizim için önemli bir sorumluluk, asli bir görevdir. Zira bu sorunlar görmezden gelindiği veya çözümü ötelendiği sürece büyüyecek, sorunu yaşayanların mağduriyeti devam edecektir.



Bizler engelli kardeşlerimizin yaşadığı sorunları görebiliyor ve de çözüm yolları bulabilmek için çaba sarf ediyoruz. Onların herkesle eşit haklara, fırsat ve olanaklara sahip bireyler olarak yaşamalarını istiyoruz.







Sağlıklı toplumun temelleri, toplumu oluşturan bireylerin ideal bir hukuk düzeninde, hak ve hürriyetlerinin korunduğu, sağlıklı ve güven ortamı içinde kendilerine sunulan imkânlarla en iyi şekilde yetiştirilmesiyle mümkündür.







Engelli kardeşlerimizin hak sahibi olarak karşılaştıkları en büyük sorun maddi imkânsızlıklardır. Bugün uygulanan maddi destek şartları arasında, engelli ve yaşlı aylığı için birlikte yaşadıkları hanedeki bireylerin de yoksul olması şartı aranmaktadır. Ailesinin geliri esas alınarak “muhtaç değilsin” diye aylığı kesilen engelliler, yasal olarak muhtaç olmasalar da bu defa ailelerine muhtaç bırakılmışlardır.







Yaşanan mağduriyetin giderilmesi için engellilerin muhtaçlığının belirlenmesinde “hane başına düşen gelir” uygulamasından vazgeçilip, kendi gelirinin esas alınmasına yönelik düzenleme yapılmalı, engellilerin yaşadığı mağduriyet giderilmelidir.







Engellilik işsizliğin de başlıca nedenleri arasında olduğu için; işsizlik ve yoksulluk arasında bir neden sonuç bağlantısına da sebebiyet veriyor. Engellilere yönelik istihdam politikaları büyük ölçüde kota tekniğine dayanmakta. Kamu kurumlarının çalıştırmak zorunda olduğu engelli kontenjan oranı yüzde 3’tür. Birçok ülkede kamu kurumlarında yüzde 5 ve üzerinde engelli kotası uygulaması yapılmaktadır. Bu kota oranı bizde de geçerli olmalıdır. Ayrıca kamuda istihdam edilmek üzere engelliler için ayrılmış kontenjanların önemli bir kısmı boştur.







Engellilerin malul sayılması ve maluliyet aylığı bağlanmasında farklı uygulamalar bulunuyor. Engellilerin eşit fırsatlara sahip olabilmeleri kapsamında, doğuştan ya da sigortalılıktan önce engeli olanlar da 5510 sayılı kanunun malul sayılma ve maluliyet aylığı bağlanması ile ilgili hükümlerinden yararlandırılması gerekiyor.



Bu mağduriyetlerin ortadan kalkması için Genel Başkan Yardımcımız Konya Milletvekilimiz Sayın Mustafa Kalaycı ve Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekilimiz Sayın Erkan Akçay tarafından TBMM Başkanlığına kanun teklifleri sunulmuştur.







Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekilimiz Sayın Mevlüt Karakaya tarafından sunulan “Engelli Hizmetleri Komisyonu”nun kurulması ve aktif olarak çalışmasına dair kanun teklifi TBMM Başkanlığına iletilmiştir.







Haczi caiz(doğru) olmayan mallar ve haklar belirlendiği 2004 sayılı icra ve iflas kanununun 82’inci maddesiyle ilgili olarak; engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak amacıyla kullandıkları engelli aracı, engelli binek aracı, tıbbi cihaz, araç, gereç ve eşyalara ilişkin düzenlemeye yer verilmesi amacıyla Kayseri Milletvekilimiz Sayın İsmail Özdemir tarafından kanun teklifi sunulmuştur.







Milliyetçi Hareket Partisi tarafından yönetilmekte olan belediyelerimiz engelli vatandaşlarımızın hakkı olan hizmetlere erişiminin önündeki engellerin kaldırılması amacıyla başarılı çalışmalar yürütüyor. Özel durumların dikkate alındığı, farklılıkların ve dezavantajların hesaba katılarak tasarlandığı kentler, sokaklar, konutlar, toplu taşıma araçları, ürünler geliştirmek üzere gayret sarf ediyorlar.







Biz engelli kardeşlerimizin toplumsal yaşamda, bilimde, sanatta, sporda ve siyasette; yaşamın her alanında etkin olarak yer almasını istiyoruz.







İşinin ehli olan, iyi yetişmiş eğitimcilerin istihdam edildiği engelsiz kurumlarda, nitelikli ve erişilebilir bir eğitim almalarını ve sosyal yaşamda aktif, yaşamlarını sürdürebilecek yeterliliğe sahip bireyler olarak yaşamlarını güven içinde sürdürebilen bireyler olmalarını istiyoruz.







Bugün dünya çapında elde ettikleri başarılarla bizleri onurlandıran çok sayıda değerli, başarılı sporcu kardeşlerimiz var. Onlar hiçbir engelin onları engelleyemeyeceğini tüm dünyaya kanıtladılar. Ülke ve dünya çapında başarılara imza attılar. Sadece engel durumu olanlara değil, her bireye örnek oldular, güç verdiler. Her birine ayrı ayrı yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Fırsat verildiği takdirde birçok engelli kardeşimizin, farklı ya da benzer başarılar elde edeceğine eminiz.







Milliyetçi hareket Partisi olarak bizler; “Tedavisi mümkün olmayan engelin, asıl engelliliğin; buz tutmuş vicdanlarda, sığ politikalarda ve art niyetli zihniyetlerde olduğunu; bunun dışındaki her engelin aşılacağını biliyor ve buna canı gönülden inanıyorum.” Diyerek bize yol gösteren liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin izinde; engelleri kaldırmak üzere güçlü ve etkin politikalar geliştiriyor, çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz.







Engelli kardeşlerimizin “Engelliler Haftasını” kutluyor; yılın sadece bir haftası ya da bir günü değil; ihtiyaç duydukları her an yanlarında olduğumuzu samimiyetle ifade ediyoruz.



Kaynak:

http://www.mhp.org.tr/htmldocs/mhp/4558/mhp/Milliyetci_Hareket_Partisi_Kadin_Aile_ve_Engellilerden_Sorumlu_Genel_Baskan_Yardimcisi_Sayin_Deniz_DEPBOYLU__nun__10_16_Mayis_En.html





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 91
Dün Tekil 778
Bugün Tekil 1077
Toplam Tekil 4275195
IP 18.116.40.53






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























19 Cemaziye'l-Evvel 1446
Kas m 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Vatan ne T rkiyedir T rklere ne T rkistan,
Vatan b y k ve m ebbet bir lkedir: TURAN
(Ziya G KALP)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.811 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu