“Devlet olarak şehit yakınlarımıza ve gazilerimize sahip çıkmak için elimizden geleni yapıyoruz” 06.05.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Devlet olarak şehit yakınlarımıza ve gazilerimize sahip çıkmak için elimizden geleni yapıyoruz” 06.05.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 06.05.2019 > Kaç kez okundu? 856

Paylaş


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Biz ancak şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkmakla, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize layık olabilmek için çalışmakla mükellefiz. Bugün burada tevcih ettiğimiz madalya ve beratlar, manevi birer hatıradır. Devlet olarak şehit yakınlarımıza ve gazilerimize sahip çıkmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’daki 59 şehit yakını ve gaziye Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni’ne katıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.





Ramazan-ı Şerif’in tüm Türk milletine ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu mübarek günlerde, Filistin başta olmak üzere, Müslüman kanı döken tüm zalimleri Rabbimin kahhar sıfatıyla kahretmesini temenni ediyoruz. Ülkesinin özgürlüğü, milletinin geleceği, ezanın dinmemesi, bayrağın inmemesi için görev başında olan tüm güvenlik görevlilerimizi Rabbim korusun, esirgesin diyoruz” ifadesini kullandı.





“ŞEHADETİ ŞEREF OLARAK GÖREN BİR MİLLETİ, DİZE GETİREBİLECEKLERİNİ SANANLARI HÜSRANA UĞRATMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”



Sözlerinin başında, son üç günde Hakkâri’de şehit olan beş, Azez’de şehit olan iki asker ile Şırnak’ta şehit edilen iki sivil vatandaşa Allah’tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehadeti en büyük şeref olarak gören bir milleti, kendi yürekleri doğrudan karşımıza çıkmaya yetmediği için terör örgütlerini kullanarak dize getirebileceklerini sananları hüsrana uğratmayı sürdüreceğiz. Bu gafiller, bin yıldır olduğu gibi bundan sonra da hedeflerine ulaşamayacaklardır” değerlendirmesinde bulundu.



Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edilecek tüm asker ve polislere, ailelerine, ülkeye yaptıkları hizmetler için şükranlarını sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehitlerimizi rahmetle, minnetle, hürmetle yâd ediyor, Allah onlardan razı olsun diyorum. Gazilerimize, mücadeleleri, fedakârlıkları sebebiyle en kalbi teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.



Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki törende, Ankara’daki 59 şehit yakını ve gaziye devlet övünç madalyası ve beratı verdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer şehirlerde ikamet eden şehit yakını ve gazilere de, Cumhurbaşkanlığı adına devlet övünç madalyaları ve beratlarının takdim edileceğini açıkladı.



“BİZ, DÜNYANIN 34 FARKLI ÜLKESİNDE 78 ŞEHİTLİĞİ OLAN BİR MİLLETİZ”



“Bugün burada, ülkeleri için gözlerini kırpmadan ölümün üzerine yürüyen asker ve polis şehitlerimizin yakınları ile gazilerimize Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim etmek üzere bir aradayız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz ancak şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkmakla, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize layık olabilmek için çalışmakla mükellefiz. Bugün burada tevcih ettiğimiz madalya ve beratlar, manevi birer hatıradır. Devlet olarak şehit yakınlarımıza ve gazilerimize sahip çıkmak için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.



Tazminattan maaşa, kamuda işe yerleştirmeye kadar şehit yakınlarına ve gazilere tanınan pek çok hak bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hiç şüphesiz bu kardeşlerimize gösterilebilecek en büyük saygı, cenaze törenlerinden başlayarak hayatlarının her aşamasında onlara gereken hürmeti göstermek olacaktır. Milletimiz, şehit yakınlarını ‘teröristler’ olarak yaftalayan, hele hele bölücü terör örgütü mensuplarıyla bir tutanları asla unutmayacaktır” dedi.



“15 TEMMUZ’DA KADINI VE ERKEĞİYLE, TOPYEKÛN MİLLET OLARAK KIYAM ETTİK”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz, dünyanın 34 farklı ülkesinde 78 şehitliği olan bir milletiz. Şehitlik ve gazilik makamı, insanımız için en büyük şeref payesidir. Balkan Savaşı’ndan Çanakkale’ye, Mısır ve Suriye’den Galiçya’ya, Kafkas Cephesi’nden İstiklal Harbi’ne kadar coğrafyamızın dört bir köşesinde savaşan dedelerimizin, büyük dedelerimizin aziz hatıralarıyla büyümüş bir nesiliz. Kore’de, Kıbrıs cihadında kahramanlıklar gösteren babalarımız, baba dostlarımız vardı. Ardından terörle mücadelede kaybettiğimiz arkadaşlarımız, dostlarımız, akrabalarımız, evlatlarımız oldu. 15 Temmuz’da yediden yetmişe, kadını ve erkeğiyle topyekûn millet olarak kıyam ettik. Evlatlarımızın yurt içinde ve dışında yazdıkları kahramanlık destanlarının her gün bir yenisini duyuyoruz.”



“Bütün bunları tek millet için yapıyoruz, tek bayrak için yapıyoruz, tek vatan için yapıyoruz, tek devlet için yapıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğer biz mücadeleyi bırakırsak, milletimizin tek bir ferdine bile özgürlüğü de, bu vatan toprağında yaşamayı da çok göreceklerinden emin olunuz. Vatana, ezana, bayrağa sahip çıkmak için verilen mücadele başkadır, siyasi heva ve hevesler için, nefisler ve çıkarlar için verilen mücadele başkadır” değerlendirmesinde bulundu.



“TEK AMACIMIZ, EVLATLARIMIZA GÜÇLÜ BİR ÜLKE BIRAKMAK”



Ülkesinin ve milletinin kendisine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından Başbakanlığa ve Cumhurbaşkanlığına kadar her görevi, her makamı layık gördüğüne işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim şu saatten sonra kendi nefsimiz veya kendi siyasi çıkarlarımız için herhangi bir yanlış yola tevessül etmemiz mümkün değildir. 40 yılı aşkın süredir siyasette, çeyrek asırdır milletin hizmetinde, 11 yıl Başbakanlık, beş yıl Cumhurbaşkanlığı yapmış Tayyip Erdoğan’ın tek derdi ülkesidir, milletidir, 82 milyonun geleceğidir” dedi.



Tek amaçlarının; Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırarak, çocuklara 2053 ve 2071 vizyonları için güçlü bir ülke bırakmak olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mücadelelerinde en büyük dayanaklarının kahraman askerler, polisler, jandarmalar, bekçiler, güvenlik korucuları, istihbaratçılar ve hayatını bu davaya adamış resmî-sivil tüm Alperenler olduğunu söyledi.



“Rabbim, bu ülkeyi ve bu milleti ebediyete kadar kaim ve muzaffer eylesin” temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm şehit ve gazileri hürmetle bir kez daha yâd ederek, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edeceği şehit yakınları ile gazilere, fedakârlıkları için şükranlarını yineledi.



ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE İFTAR



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni’nin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde şehit aileleri ve gazilerle iftar programında bir araya geldi.



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/105272/-devlet-olarak-sehit-yakinlarimiza-ve-gazilerimize-sahip-cikmak-icin-elimizden-geleni-yapiyoruz-





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 31
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1053
Toplam Tekil 4067187
IP 3.145.191.22






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.692 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu