BASIN BÜLTENİ Dışişleri Bakanlığı’ndan Rum yönetimine çağrı: “Katil zanlılarını korumaktan vazgeçin” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Dışişleri Bakanlığı’ndan Rum yönetimine çağrı: “Katil zanlılarını korumaktan vazgeçin”
Tarih: 30.03.2019 > Kaç kez okundu? 849

Paylaş


Dışişleri Bakanlığı, geçen eylül ayında öldürülen sanatçı Hasan Işık Özgöçmen’in katil zanlısı Muhammed Salman’ın KKTC’ye iade edilmesi için Rum Yönetimine çağrıda bulundu.

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, ülkenin yetiştirdiği en başarılı seramik, heykel ve resim sanatçılarından olan Hasan Işık Özgöçmen’in geçen Eylül ayında öldürülmesinin kamuoyunu derinden üzdüğü anımsatılarak, cinayetin ardından yürütülen soruşturma kapsamında tespit edilen Özgöçmen’in katil zanlısı Pakistan uyruklu Muhammad Salman’ın, Güney Kıbrıs’a kaçtığı ve Limasol’da Rum polisi tarafından yakalandığının ilgili tüm kesimlerce bilindiği belirtildi.

Bugün itibarıyla cinayetin katil zanlısı Salman’ın Güney Kıbrıs’taki adresinin tespit edildiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Teyit edilen bilgiye göre, zanlı Salman halen Güney Kıbrıs’a sığınma başvurusunda bulunanların tutulduğu, Larnaka’da bulunan Menoya mülteci kampında barındırılmaktadır.

Kamuoyumuzu derinden etkileyen Özgöçmen cinayetinin zanlısı Pakistan uyruklu Muhammad Salman’ın yeri de tespit edildiğine göre, zanlının en kısa sürede yargılanmak üzere tarafımıza iade edilmesi konusunda Rum yönetimine açık çağrıda bulunuyoruz.

Gökhan Naim’in katil zanlılarına dair de girişim yapıldığını ve bu cinayetle ilgili de Rum yetkililerin bilgi vermeye yanaşmadıklarını kamuoyuyla paylaşmak isteriz.

Bu ve benzeri durumlarda Kıbrıs Rum liderliğinin öne sürdüğü siyasi gerekçeler, suçlulara sığınma imkanı tanınmasına, koruma altına alınmalarına ve en ağır suçların cezasız kalmasına mazeret olamaz.

Kıbrıs Rum tarafına sürekli yaptığımız çağrıyı bu vesileyle bir kez daha tekrarlamak isteriz; bu konularda işbirliği yapma zorunluluğu iki taraf arasındaki güvenin oluşmaya başlaması için gerekli olandır.”





Dönmez: "Akdeniz'de sadece kendimizin değil KKTC’de yaşayan soydaşlarımızın da hakkını sonuna kadar arayacağız"

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Akdeniz'de hakkımız olanı sonuna kadar aramaya kararlı olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Başkalarının kınaması bizi yıldıramaz." dedi.

Dönmez, AK Parti Tirebolu ilçe teşkilatı üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, Fatih Gemisi'nin Akdeniz'de derin sondaj yaptığını anımsattı.

Denizin derinliğinin 3 bin metre olduğunu belirten Dönmez, denizin altında da 3-4 bin metre kazı yapıldığını kaydetti.

Dünyada bu şekilde 16 gemi olduğunu ifade eden Dönmez, "O 16'dan biri bizdeydi şimdi ikinciyi de aldık, adını da Sayın Cumhurbaşkanımız ifade etti ,'Yavuz' koydu, o da şimdi tersanede gerekli bakım ve kontrollere tabi tutuluyor en kısa süre içerisinde onu da yine Akdeniz'e göndereceğiz ve Akdeniz'de hakkımız olanı sonuna kadar aramaya kararlı olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Başkalarının kınaması bizi yıldıramaz, sadece kendimizin değil Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşayan soydaşlarımızın da hakkını sonuna arayacağız " diye konuştu.





Töre: “Helenizmin ırkçı yaklaşımı Limasol’da yeniden ortaya çıktı”

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, “helenizmin ırkçı yaklaşımının Limasol’da yeniden ortaya çıktığını” belirterek, Rum Yönetimi’nin; Gazimağusa Limanına giriş yaptığı gerekçesiyle ticari bir geminin kaptanını tutuklayıp mahkemeye sevk ettiğine dikkat çekti.

Daha önce de Limasol’da konferans vermeye giden 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a da sopalarla saldırıda bulunulduğunu hatırlatan Zorlu Töre yazılı açıklamasında şunları ifade etti:

“Hayır (Ohi) gününü Yunanistan'la birlikte kutlayan Rum kesiminde küçük çocukların elinde Yunan bayrakları ve haçlar vardı. Gazeteler tatil nedeniyle yayınlanmadı. 25 Mart Hayır (Ohi) günü Türk düşmanlığı gösterileriyle yapıldı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekonomisine, turizmine, sporuna, kültürel kimliğimize, sosyal yapımıza sürekli saldırılar düzenleyen, ambargolar ve izolasyonları uygulayan Rumların uslanıp, zihinsel değişiklik yapmalarını beklemeyiniz. Rumların faşist, ırkçı ve Helenist davranışları gittikçe artmaktadır.

Kuzey Kıbrıs'ı da kendilerinin gören Rumları şımartan ABD ve Avrupa Birliği’dir. Golan Tepeleri’ni İsrail toprağı olarak kabul eden ve tanıyan ABD Rumların da beklentilerini artırmıştır. Golan Tepeleri’ni işgal eden İsrail’le, Kıbrıs Cumhuriyeti Devleti’ni işgal eden Rumlar aynı oranda suçludurlar.

Türkiye olmasaydı Kıbrıs’ın tamamını da Rumlar işgal edeceklerdi. BM’ye ve Amerika’ya karşı dikkatli ve uyanık olalım”.





Hasan Topal, KKTC–Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı oldu

KKTC-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığına, Hasan Topal, Yardımcılığına ise İzlem Gürçağ seçildi.

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhuriyet Meclisi’nin 18 Şubat tarihinde yapılan Genel Kurulu’nda alınan karar uyarınca hayata geçirilen, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Parlamentosu ile Türkiye Cumhuriyeti Parlamentosu arasındaki Dostluk Grubu, Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Açıklamada, toplantı sonrası Dostluk Grubu Başkanlığına, Hasan Topal’ın, Yardımcılığına ise İzlem Gürçağ’ın seçildiği kaydedildi.





İlk Kıbrıslı Türk Başhemşire Türkan Aziz hayatını kaybetti

İlk Kıbrıslı Türk başhemşire Türkan Aziz önceki akşam hayatını kaybetti. 101 yaşında ölen Aziz, Kıbrıs Türk hemşireliğinin kurucusuydu.

Kıbrıs Türk halkına uzun yıllar hemşire olarak hizmet veren Türkan Aziz'in vefatı, sağlık camiasında ve toplumda üzüntü yarattı.

Aziz’in cenazesi bugün Lefkoşa’da İsmail Safa Camii’de kılınacak öğle namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Cenaze töreni öncesinde saat 10.30'da Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde de veda töreni düzenlenecek.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 42
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1168
Toplam Tekil 4075949
IP 3.145.97.248






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu