BASIN BÜLTENİ Özersay: “Garantiler konusunda da halkımızın müsterih olmasını istiyorum” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Özersay: “Garantiler konusunda da halkımızın müsterih olmasını istiyorum”
Tarih: 30.03.2019 > Kaç kez okundu? 929

Paylaş


Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Başkanı Kudret Özersay dün katıldığı bir etkinlikte Kıbrıs sorunu, garantiler, son zamanlardaki GKRY’nin silahlanması ve bölgedeki hidrokarbon rezervleri konusunda yaşanan diplomatik gelişmeler hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

Garantiler konusunda da halkımızın müsterih olmasını istiyorum diyen Özersay, geçen haftalarda Antalya’da TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmede tüm bölgesel gelişmeleri konuştuklarını her konuda istişare içerisinde olunduklarını belirtti. Özersay, “TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Yunan Dışişleri Bakanı Georgios Katrugalos’un daha iki gün önce Antalya’da gerçekleştirdikleri ortak basın açıklamasında yaşananlardan da görüldüğü üzere bu konudaki hassasiyetimizin altı çizildi.” Özersay, “bir yandan bölgede savunma maksadını aşan bir silahlanma içine gireceksiniz öte yandan da garantilerin modasının geçtiğini ileri süreceksiniz bu çok gerçekçi ve samimi bir yaklaşım olmaz” dedi.

Özersay, “siyasi eşitlik ve yönetimde yetkilerin paylaşımı konusunda birçok kez dile getirdiğimiz gibi GKRY maalesef buna hazır görünmüyor” dedi.



Özersay, Peters'a taziyelerini iletti



Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, geçtiğimiz Cuma günü İstanbul'da bir araya geldiği Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters'a taziyelerini iletti.

"Yeni Zelanda'da İki Camiye Yönelik Terörist Saldırı ve Müslümanlara Karşı Nefret ve Tahammülsüzlükle Mücadele Konusunda İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Düzeyinde Açık Katılımlı Acil İcra Komitesi Toplantısı"na katılan Özersay, toplantıdaki temaslarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Özersay, "Çok sayıda dışişleri bakanı arasında özellikle Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters ile bir araya gelip ülkemizin geçen hafta yaşanan terör saldırısından duyduğu üzüntüyü bizzat iletip acılarını paylaştığımızı aktarma imkanı da bulduk" dedi.

Özersay, toplantıda yaptığı konuşmadaysa bu türden nefret suçlarına ve terör saldırılarına karşı uluslararası toplumun ortak değerler temelinde dayanışma halinde olması gereğine dikkat çektiğini aktardı. Kudret Özersay "Dilerim kimse bir daha böyle acılar yaşamaz" ifadesini kullandı.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde geçen hafta Cuma namazı sırasında düzenlenen ve Müslümanları hedef alan terör saldırısında 51 kişi yaşamını yitirmişti.



Akıncı, Garber’i kabul etti



Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ABD Elçisi Judith Gail Garber’i kabul etti.

Kıbrıs’taki görevine 18 Mart’ta başlayan Büyükelçi Garber’e Kıbrıs sorununun özünde ne olduğunu ve sorunun çözümü konusunda Kıbrıs Türk tarafının verdiği uğraşıyı anlatan Cumhurbaşkanı Akıncı, Rum tarafının Kıbrıs Türk halkının siyasi eşitliğini kabulünden geri adım atmasının, çözüme ciddi engel oluşturduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, görüşmede ABD Büyükelçisi Garber’e Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon kaynakları konusunda vizyonun, bölgede barış ve istikrarın koruyacak çerçevede olması gerektiğini de ifade etti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, yıllar önce AB üyeliğinin Kıbrıs’ta çözümü teşvik edici bir unsur olması gerekirken bunun yapılmadığını, bu hatanın bir benzerinin şimdi de hidrokarbon kaynakları konusunda yaşandığını belirterek, uluslararası toplumun tarafları işbirliğine yönlendirmek yerine Kıbrıs Rum tarafının tek taraflı adımlarını teşvik etmesinin çözüme yardımcı olmadığını hatırlattı.



Osman Örek anıldı



Merhum Başbakan Osman Örek, 20. ölüm yıldönümü olan dün düzenlenen törenle anıldı.

Lefkoşa Kabristanlığı’nda bulunan Devlet Mezarlığı’ndaki kabri başında yer alan anma törenine, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Başbakan Tufan Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, bakanlar, askeri erkan ve diğer yetkililer katıldı.

Törende Cumhurbaşkanı Akıncı ve Örek'in ailesi, kabre çelenk sundu, saygı duruşu yapıldı, İstiklal marşı okundu ve konuşmalar gerçekleştirildi.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 34
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1256
Toplam Tekil 4067390
IP 3.14.132.214






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 2.312 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu