AÇLIK GREVİ ve HEYKEL - Volkan AYDEMİR - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









AÇLIK GREVİ ve HEYKEL - Volkan AYDEMİR
Tarih: 09.02.2019 > Kaç kez okundu? 2091

Paylaş


Kamuoyuyla paylaşmamız gereken bilgiler olduğu, Türkiye ve Dünya basınında çok yer almadığı için özellikle iki konu üzerinde önemle durduğumuzu ve kamuoyunun dikkatini çekmeye çalıştığımızı bildiririm.

Bunlardan birincisi: Ermenistan ismiyle adlandırılan ve devlet idaresinde Hay toplumunun egemen olduğu; 19. yy’ın sonu 20.yy’ın başlarında, büyük acılar ve dramlar sonucu insanların ya katledilerek ya da göçe zorlanarak Türk topraklarının işgal edilmesi sonucunda kurdurulmuş yüzölçümü küçük, ekonomik olarak dışa bağımlı ama maşası oldukları devletler tarafından desteklenen, yaklaşık yüzyıl önce Anadolu insanına katliamları ve 1992 yılının 25-26 Şubatında Azerbaycan’ın Hocalı ve Dağlık Karabağ bölgesinde yaptıkları vahşeti, uydurulmuş ve kanıtı olmayan asılsız iddialarla örtmeye çalışan Ermenistan.

Ermenistan da siyasilere muhalif olduğu için hapse atılan ve 44 gün sonra açlıktan ölen Ermenistan Kartalları-Birleşik Ermeni Partisinin Genel Başkan yardımcısı ve Haynews.am haber sitesinin sorumlusu Mqer Yeqiazaryan. Oğlu Vazgen Yeqiazaryan Ermenistan başbakanı ve parlamentodaki siyasilere açık mektup yazarak onları babasının ölümünden sorumlu tuttuğunu, ‘'unutmayın, uygulayanlar şahsen size yok, sizin görevinize, koltuğunuza tabidirler!" dedi. Nedense dünyanın başka ülkelerinde özellikle siyasi suçlulara yapılan muameleyi eleştiren, fırtınalar koparan çok özgürlükçü ve çağdaş?! Avrupa devletlerinin temsilcileri bu konuda sessiz kalmayı yeğlemiş, hamle zamanı geldiğinde piyon olarak kullandıkları Ermenistan’ı kınamak şöyle dursun bu olaya çok özgür?! Yazılı ve görsel medyalarında yer vermeyerek iki yüzlülüklerini bir defa daha göstermişlerdir.



İkinci hadise; kuzey doğumuzda sınır komşumuz olan, sürekli sınır ticareti yaptığımız ve yurttaşlarımızın büyük bir kısmının köklerinin dayandığı, aile büyüklerinin göç edip geldiği ve hala da akrabalık bağı olan insanların vatandaşı olduğu Gürcistan.



25.11.2018 tarihinde, eski Fransa vatandaşı ve Fransız Diplomat olan; Salome Zurabişvili iki yıl önce vatandaşlığa kabul edildikten sonra Gürcistan Devlet başkanı seçilmişti. Sayın Devlet Başkanı Hanımefendi yönetimindeki idarecilerin ilk icraatlerinden birisi: özellikle Azerbaycan halkının Bakü Azadlık meydanında, bağımsızlık yolunda baruta ve çeliğe göğsü ile karşı koyduğu, yüzlerce sivilin şehit olduğu 20 Ocak -yani Azerbaycanda her yıl anılan 20 Yanvar (Kara ocak)- tarihinde oldu. Sebebini anlamak zor olmasa gerek. Nüfus yoğunluğunu Türklerin oluşturduğu; Gürcistan’ın Ahılkelek kasabasının Bugaşen köyünde düzenlenen bir tören. Ahılkelek belediye başkanının, Gürcistan parlamentosundan iki milletvekilinin ve Ermenistan’ın Gürcistan büyükelçisinin bizzat katıldığı Mikhail avağyan denen katilin mini heykelinin açılması hadisesi. Mihail avağyan’ın özellikle Abhazya bölgesinde masum ve barışsever Gürcü ailelerini eziyet ederek topluca katletmesiyle ve 1992 Hocalı olaylarında Karabağ ve bölgesindeki Türk ailelerinin çoluk çocuk demeden işkence yapılarak acımasızca katledilmelerinde büyük pay sahibi olduğu bilinir. Yine Karabağ olaylarında Horadiz köprüsü üzerindeki çatışmalarda keskin nişancı tarafından öldürülmüş eli kanlı bir teröristtir.



Sınırlarımız dışında cereyan eden, yaşananları ve diğer devletlerin olaylara ve yaşananlara tutumlarını sürekli takip ve analiz ediyoruz. Her iki hadise hakkında yeterince bilgi sahibiyiz. Devletler hukukuna göre diğer devletlerin içişlerine müdahil olmak gibi bir gaye içinde değiliz. Fakat Dağlık Karabağ ve Hocalı olaylarının yıldönümleri yaklaşırken, sorumluluğumuz ve misyonumuz gereği: olaylar ve yaşananlar hakkında vatandaşlarımızı bilgi sahibi yapmak Türkiyedeki ve Dünyadaki Azerbaycan diasporası olarak görevimizdir.

Volkan AYDEMİR

TADEF Genel Başkan Vekili





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 34
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1018
Toplam Tekil 4067152
IP 18.218.184.214






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.621 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu