BASIN BÜLTENİ Çavuşoğlu KKTC’de - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Çavuşoğlu KKTC’de
Tarih: 27.01.2019 > Kaç kez okundu? 852

Paylaş


Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret için dün akşam KKTC’ye geldi.

Çavuşoğlu’nu Ercan Havalimanı’nda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ve öteki yetkililer karşıladı.

Çavuşoğlu, temaslarına bu sabah GAÜ’de düzenlenecek onursal doktora töreniyle başlayacak. Törende, GAÜ tarafından Çavuşoğlu’na Fahri Doktora ünvanı takdim edilecek.

Ardından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Çavuşoğlu’nu kabul edecek. Baş başa görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Akıncı’nın ev sahipliğinde Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi parti liderlerinin katılımıyla toplantıya geçilecek. Toplantının ardından Akıncı ve Çavuşoğlu ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Çavuşoğlu daha sonra Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay’la bir araya gelecek.

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, KKTC ziyaretini, gazetecilerin sorularını yanıtlayacağı ve televizyonlarda ortak yayınlanacak programla tamamlayacak.



Cumhuriyet Meclisi Heyeti, AKPA toplantısına katıldı



Cumhuriyet Meclisi’ni temsilen Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Armağan Candan ve Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Ersan Hamza Saner, Strazburg’ta gerçekleştirilen Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi (AKPA) Kış Dönemi Genel Kurul toplantılarına katıldı.

21-25 Ocak tarihlerindeki Genel Kurul Oturumuna katılan Cumhuriyet Meclisi heyeti, Siyasi İşler ve Demokrasi, Kültür ve Eğitim, Göç, Mülteciler ve Yerlerinden Edilmiş Kişiler, Sosyal İşler ile Eşitlik ve Ayrımcılığın Önlenmesi Komitelerinin toplantılarında da yer aldı.

22 Ocak’ta yapılan Hukuk İşleri ve İnsan Hakları Komitesi toplantısına da katılan Candan ve Saner, Yunan Milletvekili Venizelos’un raportörlüğünü yaptığı “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararlarının Uygulanması 10. Raporu: Türkiye ve Ukrayna” başlıklı rapora ilişkin oturumu takip etti.

Ersan Saner, rapora ilişkin eleştirisinde, Kıbrıs’a dair bilgilerde sadece Kıbrıslı Rumların mağduriyetlerine yer verildiğini belirtti. Kıbrıslı Türklerin mülkiyet hak ihlalleriyle 1974 öncesi Kıbrıslı Türk kayıp şahısların dile getirilmediğini kaydeden Saner, halen kayıp olan Cengiz Ratip’in bir milletvekili olduğunu ve tüm bu gerçeklerin raporda yer almadığını dile getirdi.

Armağan Candan da konuşmasında, Kıbrıslı Türklerin mağduriyetlerine yer verilmemesinin raporda ciddi bir eksiklik olduğunu vurguladı. Candan, Kıbrıslı Türk kayıp vakalarının 1974 öncesinde yaşandığının unutulmaması gerektiğini vurguladı. Çeşitli grup toplantılarına katılan Cumhuriyet Meclisi Heyeti ayrıca ikili görüşmeler de gerçekleştirdi.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 47
Dün Tekil 1388
Bugün Tekil 670
Toplam Tekil 4062061
IP 3.14.70.203






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























7 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K rler ar s nda ayna satma, sa rlar ar s nda gazel atma.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu