TANDEM; AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİMİ VE SERTİFİKA PROGRAMI - Arş. Gör. Damla ŞAHİN KOCATEPE - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









TANDEM; AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİMİ VE SERTİFİKA PROGRAMI - Arş. Gör. Damla ŞAHİN KOCATEPE
Tarih: 26.11.2018 > Kaç kez okundu? 1125

Paylaş


TANDEM (Türk-Alman Dayanışma ve Entegrasyon Derneği) ve Konrad-Adenauer-Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği, Türkiye’deki üniversiteler ile işbirliği içerisinde ‘Avrupa Birliği Eğitimi ve Sertifika Programı’ projelerine imza atarak, hiçbir maddi beklenti içerisinde olmadan, Türkiye’de bu konudaki bilgi eksikliğini gidermeyi hedeflemektedir.



Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinde Avrupa Birliği mevzuatı, uygulamaları, yapısı, karar mekanizması, politikaları ve işleyişi hakkında halkın bilinçlendirilmesi oldukça önem taşımaktadır. Programda Avrupa Birliği’nin geleceği, Türkiye’nin üyelik süreci, Avrupa Birliği’nin dış politikasından komşuluk politikasına, güvenlik politikasından sosyal politikalarına kadar tüm politikaları ayrıca ülkemizin Avrupa Birliği tarafından desteklenen proje, hibe ve fonlardan yararlanabilmesi için Avrupa Birliği’ne proje yazımı konusunda detaylı bilgiler verilmektedir. Özellikle üniversite öğrencilerinin bu konuda bilinçlendirilmesi oldukça önemlidir. Proje yazım eğitimi programa duyulan ilgiyi daha da artırmaktadır.



Bugüne kadar Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki üniversitelerde 108. Avrupa Birliği Eğitimi ve Sertifika Programları başarıyla gerçekleştirilmiştir. Üniversitelerde gerçekleştirilen bu program tüm halka açıktır. Avrupa Birliği’ne yönelik objektif bilgilerin sunulduğu bu çalışmaları Türkiye’deki tüm üniversitelere yaymak amacıyla her iki dernek işbirliği içerisinde çalışmalarını yürütmektedir.



Program 5 gün süre ile her gün 1 eğitimcinin uzmanı olduğu konu başlığı çerçevesinde sunum yapmasıyla gerçekleştirilir. Soru-cevap kısmı ile dinleyicilerin fikir alışverişi yapması ve kafalarındaki soru işaretlerinin giderilmesine yardımcı olmaya çalışılmaktadır. Sertifika almaya hak kazanabilmek için dinleyicilerin 5 günlük programdan en az 4’üne katılmış olmaları ve imza listelerinde imzaları bulunması gerekmektedir.













KONRAD-ADENAUER-STİFTUNG DERNEĞİ TÜRKİYE TEMSİLCİLİĞİ



Konrad-Adenauer-Stiftung Derneği’nin Türkiye’deki uzun süreli ortaklık ilişkilerine dayanan proje çalışması, 1983 yılında başlamıştır. Projeler Türkiye'deki çeşitli kurumlarla, farklı konularda ve farklı bakış açılarıyla düzenlenen çok çeşitli faaliyetleri kapsamaktadır. Çalışmaların ağırlık noktasını Türkiye’nin, Avrupa yapılarına ve kurumlarına uyumunu sağlamak amacıyla demokratikleşme ve reform sürecine içerik açısından destek verilmesi oluşturmaktadır. Buradaki önemli bir amaç, Almanya-Türkiye ve Avrupa-Türkiye ilişkilerinin güçlendirilmesidir. Projelerin diğer hedefleri, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, âdemi merkeziyetçiliğin teşvik edilmesi ve ekonomi politikaları konusundaki diyalogun derinleştirilmesidir. Sosyal piyasa ekonomisi ilkelerinin uygulanması sayesinde, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ) için çerçeve koşullar daha iyi hale getirilebilecektir.



Demokrasiyi ve kalkınmayı dünya çapında teşvik etmek, barışa ve güvenliğe katkıda bulunmak, küreselleşmeyi dayanışma içerisinde şekillendirmek ve Avrupa Birliği’nin genişlemesini ve derinleşmesini desteklemek uluslararası çalışmalarının temel ve yön belirleyici hedefleridir.







TANDEM



TANDEM (Türk-Alman Dayanışma ve Entegrasyon Derneği), Avrupa ülkelerinde yaşayan, Türkiye’ye dönüş yapmış veya yapacak ya da Avrupa’ya gitmeyi planlayan Türk Vatandaşları ile Türkiye’de yaşayan Alman ve Avrupalı vatandaşlar arasında işbirliği, dayanışma, dostlukları arttırıcı, kültürler arası diyalogu geliştirici, entegrasyonu sağlayıcı çalışmalar yapmak amacı ile kurulmuştur.



Dernek; kuruluş amacına ve faaliyetlerine paralel çalışmalar yapan kamu kurum ve kuruluşları, Türk ve yabancı dernek, vakıf, enstitü, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ile ilişkiler içine girerek, işbirliği içerisinde birlikte projeler üretmekte ve karşılıklı eğitim hizmetlerinin arttırılması, geliştirilmesi amacıyla çalışmalar yapmaktadır.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 36
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 558
Toplam Tekil 4068480
IP 3.137.187.233






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu