BASIN BÜLTENİ Başbakan Tufan Erhürman Ankara’da - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Başbakan Tufan Erhürman Ankara’da
Tarih: 05.09.2018 > Kaç kez okundu? 957

Paylaş


Başbakan Tufan Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak dün akşam Ankara’ya gitti.

Başbakan Erhürman bugün öğleden sonra Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.

Başbakan Erhürman’a ziyareti sırasında Başbakanlık Müsteşarı Berkan Tokar, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Cengiz Çoli ve Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Muratoğlu eşlik ediyor.



Özersay, Akar’la görüştü



Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Ankara'da TC Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüştü.

Görüşmenin ardından BRT muhabirinin sorularını yanıtlayan Özersay, son derece yararlı bir görüşme gerçekleştirdiği Akar ile savunma ve askeri işbirliği konularını, Doğu Akdeniz bölgesindeki değişen güç ilişkileri çerçevesinde, ele alma fırsatı bulduklarını söyledi. Özersay, “Değişen şartlar çerçevesinde stratejik ortağımız garantör Türkiye Cumhuriyeti ile her alanda olduğu gibi savunma konularında da dayanışma halinde olacağız” dedi.

Kudret Özersay, dünya politikasında ve içinde bulunulan coğrafyada farklı aktörler arasındaki ilişkilerin sürekli nitelik değiştirdiğine işaret ederek, “Kuşkusuz biz de Kıbrıs Türk halkının ve Türkiye’nin müşterek hak ve menfaatlerinin en iyi şekilde korunması maksadıyla bu gelişmeleri dikkate alarak hareket edeceğiz. Bu açıdan bugün Türkiye Cumhuriyeti Savunma Bakanı Sayın Akar ile gerçekleştirmiş olduğumuz görüşme son derece önemliydi” ifadelerini kullandı.



Yeşilırmak Direniş ve Bütünleşme Günü’nün 44’üncü yıldönümü



Yeşilırmak Direniş ve Bütünleşme Günü’nün 44’üncü yıldönümü törenlerle kutlanacak. Gün nedeniyle yarın akşamüzeri Yeşilırmak’ta iki tören yapılacak.

İlk tören saat 17.00’de Yeşilırmak Şehitliği’nde olacak. Çelenklerin şehitliğe sunulmasıyla başlayacak tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla devam edecek. Şehitlik özer defteri imzalandıktan sonra din görevlisi şehitler için dua okuyacak. Tören, şehitliğe çiçek konulmasıyla tamamlanacak.

Atatürk Büstü önündeki tören saat 17.30’da yapılacak. Çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayacak, tören saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla devam edecek. Tören birlikleri protokol tarafından denetlenecek. Yeşilırmak Muhtarı İsmet Özpolat’ın da konuşma yapacağı törende şiir okunacak, Lefke Belediyesi folklor ekibi dans gösterisi sunacak.

49’uncu Piyade Alay Komutanlığı’ndan Piyade Üsteğmen Müslüm Yurtağa’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla tamamlanacak tören sonrasında Yeşilırmak Muhtarlığı’nda konuklara izaz-ı ikramda bulunulacak.





Kıbrıslı Türk modacı Çağlayan “Londra Tasarım Madalyası” ödülüne layık görüldü



İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türk moda tasarımcısı Hüseyin Çağlayan, "London Design Festival" kapsamında verilen The Panerai London Design Medal’e layık görüldü.

The Panerai London Design Medal, bu ödüllerin en prestijli olanı ve inovasyon, orijinallik ve hayal gücüyle toplumda büyük farklar yaratmış olan ve yaratmaya devam eden başarılı tasarımcılara veriliyor.

Hüseyin Çağlayan da, 1994’te kurduğu markasıyla deneysel ve entelektüel yaklaşımıyla giysiler tasarlamasıyla ve tasarımdaki mükemmelliği tutarlı bir şekilde sürdürmesiyle ödüle layık görüldü.

Hüseyin Çağlayan, 17 Eylül’de Londra’da Southbank Centre’da gerçekleşecek ödül töreniyle madalyasını alacak.

Çağlayan’ın eserleri London Design Festival sırasında 15-23 Eylül’de Victoria & Albert Müzesi’nde sergilenecek.

1970 yılında Lefkoşa’da doğan Hüseyin Çağlayan, eğitimini Türk Maarif Koleji, Central Saint Martins ve Warwickshire College Group’ta tamamladı.

1994’te kendi markasını oluşturan Çağlayan, Lady Gaga, Frank Ghery, Azzedine Alaia ve Moritz Waldemeyer gibi ünlü isimler için de tasarımlar yapan bir modacı olarak tanınıyor.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da, sosyal medyadan yayınladığı mesajında Hüseyin Çağlayan’ı tebrik etti. “Hüseyin Çağlayan bizi bir kez daha gururlandırdı” diyen Özersay, telefonla arayarak Çağlayan’ı bizzat kutladığını bildirdi.

















Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 40
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1245
Toplam Tekil 4067379
IP 3.138.101.95






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu