BASIN BÜLTENİ Erhürman: “Yol ayırımı görmüyorum, ancak yöntem bundan önceki gibi olmayacak” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Erhürman: “Yol ayırımı görmüyorum, ancak yöntem bundan önceki gibi olmayacak”
Tarih: 21.04.2018 > Kaç kez okundu? 953

Paylaş


Başbakan Tufan Erhürman, “şu an itibarıyla ben bundan sonrası için çok büyük bir değişimin olacağı bir zemin görmüyorum; çünkü hukuksal durum uluslararası konjonktür, hepsini bir arada değerlendirdiğinizde çok büyük bir yol ayırımı noktası görmüyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Tufan Erhürman, haftalık olağan görüşmeleri çerçevesinde bir araya geldi. Toplantının ardından Başbakan Erhürman basına açıklama yaptı, soruları yanıtladı.

Erhürman, görüşmede, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile gerçekleştirdiği sosyal buluşmayla ilgili bilgi verdiğini, görüş alışverişinde bulunduklarını, bugün gelecek olan TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ziyareti öncesi Kıbrıs konusunda da değerlendirme yaptıklarını belirtti.

Erhürman, TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun gelişinin önemine işaret ederek, bugün Cumhurbaşkanlığında siyasi partilerle de bir arada yapılacak görüşme öncesinde görüş alışverişinde bulunmalarının iyi olduğunu söyledi.

Erhürman, liderler buluşmasıyla ilgili görüşme notlarının zaten dağıtıldığını, yarın hep birlikte bir değerlendirme yapılacağını kaydetti.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başbakan Erhürman, liderler buluşmasının ardından bundan sonrası için izlenecek yol ve Çavuşoğlu’nun ziyaretine ilişkin görüşünün sorulması üzerine, “şu an itibarıyla ben bundan sonrası için çok büyük bir değişimin olacağı bir zemin görmüyorum; çünkü hukuksal durum uluslararası konjonktür, hepsini bir arada değerlendirdiğinizde çok büyük bir yol ayırımı noktası görmüyorum” dedi.

Ancak yöntemler konusunda ısrarlarının, bundan sonrasının bundan önceki gibi olamayacağı yönünde olduğuna işaret eden Erhürman, bu konuda Cumhurbaşkanının da, kendilerinin de Türkiye’nin de açıklamalarının net olduğunu hatırlattı. Büyük olasılıkla bugünkü toplantıda bu anlamda bir çalışma yapılacağını söyleyen Erhürman, bunun ötesinde, hukuksal zeminde ve uluslararası konjonktürde çok büyük bir değişiklik olmadığı için, bir değişiklikten söz etmenin çok kolay olmadığını vurguladı.



Bakan Nami Ankara’ya gitti



Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami temaslarda bulunmak üzere dün Ankara’ya gitti.

Bakan Nami bugün TC Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ tarafından kabul edilecek, daha sonra ise TC Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, TC Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve TC Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile ayrı ayrı görüşecek.



Çavuşoğlu bugün KKTC’ye geliyor



Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün öğle saatlerinde KKTC’ye geliyor.

Çavuşoğlu ilk olarak Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile çalışma toplantısı yapacak. Çavuşoğlu, toplantının ardından Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen 6 siyasi parti genel başkanıyla Cumhurbaşkanlığı’nda bir araya gelecek.

TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu cumartesi günü KKTC’den ayrılacak.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 33
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 1365
Toplam Tekil 4065572
IP 18.223.159.195






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu