BASIN BÜLTENİ Başbakan Yardımcısı Özersay, Meclis Başkanı ve Milletvekillerini kabul etti - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Başbakan Yardımcısı Özersay, Meclis Başkanı ve Milletvekillerini kabul etti
Tarih: 05.04.2018 > Kaç kez okundu? 950

Paylaş


Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay ve Cumhuriyet Meclisi’ni gerek Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi’nde (AKPA) gerekse Avrupa Parlamentosu’nda (AP) temsilen temaslarda bulunacak olan milletvekilleri heyeti, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ı ziyaret ederek Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle bir araya geldi.

Ziyarette Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ve bakanlık heyeti Kıbrıs sorunu, doğal gaz uyuşmazlığı ve bu konularla bağlantılı diğer başlıklar konusunda dış politikaya dair bilgi ve değerlendirmelerini Meclis heyeti ile paylaştı ve heyetler arası görüş alış-verişinde bulunuldu.

Görüşme sonunda açıklama yapan Meclis Başkanı Uluçay, “Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığımız ile bu ilişkiyi kurumsallaştırmaktan yanayız. Yani bu ziyaretleri devam ettirip, alacağımız bilgilerle ve karşılıklı olarak yapacağımız değerlendirmelerle yurt dışı temaslarımızın çok daha yararlı geçmesi mümkün olabilecektir diye düşünüyoruz. Bu görüşmede çok yararlı bilgiler aldık, dış politikamızın ana eksenine ve farklı konulara dair duruşumuza ilişkin değerlendirmeleri dinledik. Özetle yapacağımız yurt dışı ziyaretlere şimdi daha bir hazırlıklı olarak gideceğiz” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay ise görüşmeyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Biz olması gerekeni yapıyoruz. Meclisimizin milletvekilleriyle, siyasi görüşleri birbirinden farklı da olsa istişare edip kendilerini dış politikamız konusunda bilgilendiriyoruz. Bugüne değin olduğu gibi bundan sonra da bilgi paylaşımına ve dış politikamızın temel unsurlarına dair konuları ele almaya hazırız. Bu konularda bu türden çalışmalarla çok daha koordineli çalışmalar yapabilir, uluslararası politika anlamında etkili ve sonuç alıcı olma ihtimalimizi artırmış oluruz. Özetle güzel bir başlangıç yaptık, arkasının da geleceğine inanıyoruz. Hepimizin ortak gailesi ülkemizin ve halkımızın hak ve menfaatleridir.”

Görüşmede Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay’a CTP milletvekilleri Fikri Toros ve Armağan Candan, Ulusal Birlik Partisi milletvekilleri Hamza Ersan Saner ve Oğuzhan Hasipoğlu Halkın Partisi milletvekili Erek Çağatay ile Meclis Özel Kalem Müdürü Çağlar Gulamkadir eşlik etti.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’a ise Bakanlık Müsteşarı Mustafa Lakadamyalı, Genel Müdür Kemal Köprülü, Danışmanlık ve Siyasi İşler Müdürü Güneş Onar, Siyasi İşler Müdürü Gizep Alpman ile AB ile İlişkilerden sorumlu Müdür-Temsilci Beniz Kaymak eşlik etti.



KKTC Hestourex Fuarı’na katılıyor



Turizm ve Çevre Bakanlığı, KKTC’nin sağlık ve spor yanında alternatif turizm olanaklarını tanıtmak amacıyla, 23 kişilik bir heyetle, Antalya’da düzenlenecek Hestourex Dünya Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Kongre ve Fuarı’na katılıyor.

TC Cumhurbaşkanlığı himayesinde ANFAŞ Fuar Merkezi'nde bugün başlayacak ve 8 Nisan Pazar gününe kadar sürecek fuara, Bakanlık KITOB, KITSAB, Sağlık Turizmi Konseyi, Serbest Çalışan Hekimler Birliği, Hava Sporları Federasyonu, bazı spor federasyonları ve birliklerinin temsilcileri katılacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, sağlık, spor ve alternatif turizm türlerinin ülkede turizmin yıla yayılması için büyük bir fırsat sunduğunu kaydetti.

Bu alanların gelişmesi ve ülkedeki turizm gelirlerinin artması için Türkiye’yle birlikte büyük bir uyumla çalıştıklarını belirten Ataoğlu, fuara çok iyi hazırlandıklarını söyledi.

Ataoğlu, ilk defa Kuzey Kıbrıs standında günde iki defa turizm ürünleriyle ilgili sunumlarla aktif bir tanıtım yapılacağını da kaydetti.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 35
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1734
Toplam Tekil 4067868
IP 3.138.125.2






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu