BASIN BÜLTENİ Hükümet, 27 kabul, 22 ret oyuyla Meclis’ ten güvenoyu aldı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Hükümet, 27 kabul, 22 ret oyuyla Meclis’ ten güvenoyu aldı
Tarih: 19.02.2018 > Kaç kez okundu? 935

Paylaş


CTP-HP-TDP-DP Koalisyon Hükümeti, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda oyçokluğuyla güvenoyu aldı.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, dün Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay başkanlığında CTP-HP-TDP-DP Koalisyon Hükümeti için güven oylaması gündemiyle toplandı.

Yapılan açık oylamanın ardından Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay sonucu açıkladı. Hükümet için, 27 kabul, 22 ret oyu kullanıldı, 1 kişi de katılmadı.

Daha sonra Başbakan Tufan Erhürman kürsüden, Meclis’e teşekkür etti. Hükümetin programda çizilen çerçeveden hareketle hızla hizmet götürmek için çalışmaya devam edeceğini söyleyen Erhürman, saygınlığın bu paralelde takdir edileceğini kaydetti.

Erhürman, hedefin hızla bütçeyi geçirmek olduğunu belirterek, muhalefetin de yardımıyla bunun başarılacağına inanç belirtti.

Erhürman, Meclis’in saygınlığına uygun şekilde çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.



Erhürman: “Sporun, sanatın sınır tanımazlığı ülkemizde de hayat bulmaya başladı”



Başbakan Tufan Erhürman, KKTC Hava Sporları Federasyonu ve Kıbrıs Alternatif Sporları Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenen, 20 ülkeden 115 sporcunun katıldığı “Dünya Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası Tatlısu 2018”in açılışını yaptı.

Başbakan Erhürman, açılışta yaptığı konuşmada, “Ne mutlu bize ki, uzun bir süre, ‘bu ülkede bu işler olmaz, bu işleri yapamayız’ diye düşündüğümüz şeylerin birçoğu art arda gerçekleşmeye başladı. Sporun, sanatın sınır tanımazlığı ülkemizde de hayat bulmaya başladı” diye konuştu.

Çok önemli bir yarışmanın ülkede yapılmasından dolayı mutlu ve gururlu olduklarını söyleyen Erhürman, “Böyle etkinliklerin sayısı arttıkça, biliyoruz ki, ülkemizin statüsü bir tarafa, ülkemizin ve insanımızın tanıtılmasının önünde herhangi bir engelin durması mümkün değil” dedi.



Akıncı, Traccaz’ı kabul etti



Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün Fransa’nın Lefkoşa Büyükelçisi Rene Traccaz’ı kabul ederek görüştü.

Cumhurbaşkanlığı Diplomasi ve AB Özel Danışmanı Erhan Erçin’in de hazır bulunduğu görüşme sonrasında basına herhangi bir açıklama yapılmadı.



Albayrak: “Kıbrıs Türkleri adanın doğal kaynakları üzerinde eşit haklara sahip”



Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kıbrıs Türklerinin adanın doğal kaynakları üzerinde eşit haklara sahip olduğunu kaydederek Türkiye’nin, KKTC ve Kıbrıs Türklerinin haklarının da destekçisi ve savunucusu olacağını söyledi.

Albayrak, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu 4. Bakanlar Toplantısı açılış oturumunda konuştu.

Albayrak, son dönemde Doğu Akdeniz'de önemli gelişmeler yaşandığına işaret etti ve şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti, özellikle Doğu Akdeniz başta olmak üzere uluslararası hukuktan kaynaklı tüm haklarını sonuna kadar kullanmakta kararlıdır. Deniz yetki alanlarımız sınırları içinde önümüzdeki dönemde daha etkili bir sismik ve sondaj faaliyeti göstermekte kararlıyız. Türkiye, KKTC ve Kıbrıs Türklerinin haklarının da destekçisi ve savunucusu olacaktır. Kıbrıs meselesinde ilk günden beri sağduyu ile yapıcı ve adil bir çözüm için sorumluluk alan bir politika yürütülmektedir. Özellikle Annan Planı çerçevesinde Türkiye bu süreçte etkin ve adil bir çözüme ulaşılması için Birleşmiş Milletler platformunda çok önemli adımlar atmıştır. Türkiye'nin barış ve huzur öncelikli yaklaşımı, hiçbir zaman pasiflik olarak görülmemelidir. Adada tarafların huzur ve refahı için ortaya konulan bu yaklaşıma rağmen bugün karşılaştığımız fotoğraf, bir oldu-bitti çabasıdır. Eğer Kıbrıs Türkleri, adanın zenginliklerinin paylaşılmasında yok sayılacaksa, Türkiye bunun sonuna kadar karşısında olacaktır."

Albayrak, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin tek taraflı ve uluslararası hukukla bağdaşmayan parselleme çabasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Kıbrıs Türklerinin adanın doğal kaynakları üzerinde eşit haklara sahip olduğunu kaydeden Albayrak, şunları söyledi:

"Başta Doğu Akdeniz olmak üzere bölgemizdeki doğal kaynaklar için Türkiye öncelikli ve en büyük pazar konumundadır. Bu kaynakların Avrupa'nın enerji arz güvenliği konusunda taşınması hususunda da önemli bir güzergâhtır ve Avrupa'nın enerji arz güvenliğini kendi enerji arz güvenliğinden ayrı görmemiştir. Türkiye, TANAP ve TAP ile Hazar'daki doğal kaynakların dünya piyasalarında taşınmasında ne kadar büyük önem arz ediyorsa, Doğu Akdeniz'deki doğal kaynakların Avrupa ve dünya pazarlarına taşınması için de en makul ve en rasyonel alternatiftir. Tüm uluslararası taraflara çağrıda bulunuyorum. Gelin bu fırsatları iyi kullanalım. Bölgedeki ihtilafları, belirsizlikleri daha da artıracak gerilimler yerine kazan-kazan usulünü uygulayalım."













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 45
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 811
Toplam Tekil 4075593
IP 18.226.150.175






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu