BASIN BÜLTENİ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ
Tarih: 09.02.2018 > Kaç kez okundu? 1069

Paylaş


Bugün toplanacak olan Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun gündeminde hükümet programı ve başkanlık divanı seçimi var



Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu bugün toplanıyor. Genel Kurul’un gündeminde hükümet programı ve başkanlık divanı seçimi var.

Genel Kurul toplantısında ilk önce özel gündemde yer alan hükümet programına yer verilecek.

Program Meclis kürsüsünden okunarak Genel Kurul’a sunulacak. Hükümet programıyla ilgili görüşmelere, 2 tam gün sonra yani 12 Şubat Pazartesi günü başlanacak.

12 Şubat’taki görüşmeler gece yarısını göstermeden tamamlanırsa, Meclis Genel Kurulu, bir tam gün sonra, yani 14 Şubat Çarşamba günü hükümete güvenoyu verilmesi gündemiyle toplanacak.

Görüşmeler, gece yarısından sonra tamamlanırsa oylama 15 Şubat Perşembe gününe kalacak. Güvenoyunda 26 “evet” aranacak.

Hükümet programının okunmasının ardından Başkanlık Divanı seçimine geçilecek.

Başkanlık divanı seçimleri daha önce iki kez ertelenmişti. Ertelemenin biri hükümet henüz oluşmadığı için diğeri ise bu konuda Başsavcılıktan görüş beklendiği için yapılmıştı.

Başsavcılığın Cumhuriyet Meclisi’nin başkanlık divanı seçimi konusunda talep ettiği görüşü bugün iletmesi, bu doğrultuda Meclisi Başkanı’nın, Başkan Yardımcısı’nın, İdare Amiri’nin ve katiplerin yarın seçilmesi bekleniyor.

Başkanlık Divanı seçiminde oylama kapalı yapılacak. Meclis’te grubu bulunan partilerin belirlediği adayların isimleri alınacak ve oy pusuları bu doğrultuda hazırlanacak.

Meclis Başkan ve Yardımcısı için ilk 4 turda “26 evet” oyu aranacak. Bulunmaması halinde 5’inci turda oylamaya katılanların yarısının bir fazlasının olumlu oyu geçerli kabul edilecek.

İdare Amiri ve katipler için yapılacak seçimde oylamaya katılanların yarısının bir fazlasının oyu geçerli olacak. Bu oylamada “26” sayısı aranmayacak.

Başsavcılıktan bugün görüş gelmemesi halinde başkanlık divanı seçimleri ya yine ertelenecek ve grupların belirlediği adaylar Genel Kurul’a sunulacak ve seçime gidilecek.



“3. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu” bugün başlıyor



Başbakan Tufan Erhürman, Ekin Adademir başkanlığındaki Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu yönetimini kabul ederek bugün başlayacak ve üç gün sürecek “3. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu” hakkında bilgi aldı.

Organizasyonu düzenleyen federasyon yönetimini kutlayan Erhürman, “Hem toplumda heyecan yaratıyor, hem ortaya güzel bir örnek koyuyor hem de ‘biz bu işi yapabiliriz’i fiili olarak gösteriyorsunuz” şeklinde konuştu.

Kabulde ilk sözü alan Federasyon Başkanı Adademir, Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu’nun Başbakanlık Spor Dairesi katkılarıyla gerçekleştirdiği, “Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu”nun bu yıl 3’üncüsünü düzenlediklerini kaydederek, “KKTC’de ‘uluslararası organizasyon düzenlenir mi düzenlenmez mi’ tartışmaları yapılırken biz bu organizasyonu geleneksel hale getirdik” dedi.

Bu yıl yarışa 11 ülkeden 17 takımın katılacağını ifade eden Adademir, yaklaşık 250 misafirin KKTC’de ağırlanacağını belirtti.

Adademir geçtiğimiz yıllarda da Güney Kıbrıs'tan bu yarışı engellemek için girişimlerde bulunulduğuna değinerek “Güney komşumuzu yarışa davet ettik. Beraber düzenleme davetinde bulunduk. Her yıl organizasyonu engellemek için yazışmalar yapıyorlar. Bu yıl daha üst düzeyde başlattılar. Bu işin süreceğini görünce onlar tedbir almak için yazışmalar yaptılar. Bize gelin bu yarışı bizim adımız altında yapın ama size katkı koymayalım dediler. Biz de gelin birlikte yapalım dedik. İki tarafta da yarışalım dedik. Ona pek sıcak bakmadılar ama önümüzdeki yıllarda buna da sıcak bakacaklar. Bunun bize getirdiği avantajları paylaşmak isteyeceklerdir” dedi.

Başbakan Tufan Erhürman, bisiklet turunu yakından ve heyecanla takip ettiğini, organizasyonun bu yıl 3’üncü kez gerçekleştirilmesinin sevindirici olduğunu ifade ederek, “Ülkede düzenlilik arz eden, kurumsallaşmış, gelenekselleşen organizasyonlar bulmak kolay olmayabiliyor. Hele ki bu uluslararası bir organizasyonsa, bunun gerçekleşmesi daha da zor ve meşakkatli bunu çok iyi biliyorum” dedi.

“Bisiklet turu bizim açımızdan birkaç sebeple son derece önemli” şeklinde konuşan Başbakan Erhürman, organizasyonun genelde sporun, özeldeyse bisiklet sporunun yaygınlaşmasındaki ve sevilmesindeki rolüne işaret etti.

Bisiklet turunun ülkenin tanıtımda da önemli rol oynadığını kaydeden Tufan Erhürman, bu tür organizasyonların birçok televizyonda gösterildiğini, yarışların birçok ülkeden izlendiğini belirtti.

Erhürman, “Bu, ülkenin tanıtımı açısından son derece önemli bir organizasyon. Belki de en önemli taraflarından biri ‘Bu ülkede uluslararası organizasyon yapamayız, ülkenin içinde bulunduğu hukuki statü bunu imkansız kılar’ gibi birtakım önyargıların nasıl kırılabileceğini göstermesi, bunun örneği olması” dedi.

Organizasyonu düzenleyenlere teşekkür eden Erhürman, “Hem toplumda heyecan yaratıyor, hem ortaya güzel bir örnek koyuyor hem de ‘biz bu işi yapabiliriz’i fiili olarak gösteriyorsunuz” şeklinde konuştu. Tufan Erhürman, Başbakanlığın ve Spor Dairesi’nin bu alandaki desteklerinin gerekirse artarak süreceğini söyledi.

“3. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu” bugün başlayacak. Turun 2 ayağı Girne bölgesinde, bir ayağı da Lefkoşa’da olacak. “3. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu”, 11 Şubat Pazar günü tamamlanacak.



“Uluslararası Ziraat Mühendisliği Birliği Kongresi” Rum Yönetimi’nin baskıları sonucunda iptal edildi



Ziraat Mühendisleri Odası, KKTC’de 22-25 Nisan tarihlerinde yapılması planlanan Uluslararası Ziraat Mühendisliği Birliği Kongresi’nin (International Commission of Agricultural Engineering, CIGR, Commission Internationale du Génie Rural) Rum yönetiminin baskıları sonucunda iptal edilerek, Antalya’ya aktarıldığını bildirdi.

Odadan yapılan açıklamada, CIGR’nın her 4 yılda bir dünya kongreleri ve konferanslar düzenlediği, 2012 yılında Valencia, İspanya’da yapılan konferansta CIGR Genel Kurulu’nda yapılan değerlendirme sonucunda XIX. CIGR Dünya Kongresi’nin 2018 yılında Girne’de “Çocuklar İçin Sürdürülebilir Yaşam’’ tema konusu ile yapılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Daha önce 2010 yılında Kanada’nın Quebec şehrinde yapılan XVII. CIGR Dünya Kongresi’ne yaklaşık 1200, 2014 yılında Pekin, Çin'deki XVIII. CIGR Dünya Kongresi’ne ise 1800 kişinin katıldığı kaydedilen açıklamada, kongrenin alanındaki en büyük kongre olduğu ve tarihinde ilk kez Türk bilim insanları ve kurumları tarafından organize edildiği ifade edildi.



















Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 56
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1587
Toplam Tekil 4076368
IP 3.145.59.187






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu