BASIN BÜLTENİ Erhürman:“Koalisyonun temeli ilkelerdir” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Erhürman:“Koalisyonun temeli ilkelerdir”
Tarih: 07.02.2018 > Kaç kez okundu? 1036

Paylaş


Başbakan Tufan Erhürman dörtlü koalisyonun yürümemesi için hiçbir neden olmadığını ifade ederek, koalisyonun temelinin ilkeler olduğunu kaydetti ve “Bu koalisyon bozulursa ortakların ilkelere uymamasından bozulur” dedi. Ülkedeki istikrarın bu dörtlü koalisyonla başladığını belirten Başbakan, ülkeyi halkla birlikte yöneteceklerini bundan dolayı Hükümetin beşli koalisyon olduğunu vurguladı.

Başbakan Tufan Erhürman, BRT’ye konuk oldu. Erhürman BRT’de katıldığı özel yayında 4’lü koalisyonu ve Hükümet programını değerlendirdi.

Başbakan Erhürman, koalisyon hükümetlerinin zorlu olmasına rağmen ilkelerin netleşmesi halinde koalisyonların icraat hükümetine dönüşebildiğini anlattı.

Seçimin ardından resmi görüşmeler başlamadan önce 4 siyasi partinin ilkeler üzerinde görüşmeler yaptığını ve mutabık kaldığını anlatan Başbakan Erhürman, bu ilkelerin en başında hukuka aykırı işlemleri iptal etmek ve bir kısmını da hukuka uygun hale dönüştürmek olduğunu kaydetti.

Hükümetin her şeyden bir bütün olarak sorumlu olacağını belirten Erhürman, “Bu hükümet eskiden olduğu gibi feodal beylik yapısında değil yürütmenin tek nokta olduğu bir bütün halinde çalışacak” ifadelerini kullandı.

Türkiye ile ilişkiler konusuna da değinirken Başbakan Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti ile iyi ilişkiler kurmanın her hükümetin görevi olduğunu, bu ilişkileri iyi yürütemeyen partilerin başarılı olamayacağını kaydetti.

Şu ana kadar TC ile iyi ilişkiler içerisinde olduklarını anlatan Başbakan Erhürman, güvenoyu almalarının ardından ilk ziyareti Türkiye’ye gerçekleştireceğini açıkladı.

Başbakan Erhürman, ülkedeki istikrarın hükümetteki 4 partiyle başlayacağını ve büyüyerek devam edeceğini de vurguladı.



Arpalık şehitleri anıldı



Arpalık Şehitleri, Tekke Bahçesi mezarlığında düzenlenen törenle anıldı.

Törende Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan konuşma yaptı. Dua okunması ve mezarlara çiçeklerin bırakılmasıyla tören sona erdi.

Dernek Başkanı Benan törende, 1964’te Enosis hayaliyle Akritas planı yapan Rumların yoğun saldırılarına karşı büyük mücadele veren şehitlerin ölümünün üzerinden 54 yıl geçtiğini hatırlattı.

Arapalık şehitleri İsmail Musa, Ali Hasan Mulla, Mehmet Hüseyin, Mustafa Osman Margili ve Hasan Mulla Hasan'ın varoluş mücadelesinin başarıya ulaşmasında en büyük pay sahiplerinden olduğunu belirten Benan, “Bizlerin bu günleri yaşamamızı sağlayan aziz şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.



Bakanlar Kurulu’nun ilk toplantısı dün yapıldı



Bakanlar Kurulu ilk resmi toplantısında çeşitli konularda kararlar aldı.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Bakanlar Kurulu’nun, borçların yapılandırılmasını düzenleyen Belediyeler Değişiklik Yasa Tasarısı’nı onayladığını belirterek, düzenlemeye göre borçların yapılandırılmasının 2020 yılının Ocak ayında devreye gireceğini açıkladı.

Özersay, Bakanlar Kurulu’nun ayrıca Meclis’te bekleyen ve kadük olan yasa ve önergelerin güncellenmesi, kiralık araç plakaları ile ilgili çalışma yapılması, kanser hastalıklarında bildirim zorunluluğu getirecek yasal düzenleme ve bakanlıklara bağlı Daireler Tüzüğü’nü karara bağladığını duyurdu.

Bakanlar Kurulu Sözcüsü, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, yaklaşık 2 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında basına yaptığı açıklamada, dün yapılan ilk resmi toplantıda alınan kararları kamuoyuyla paylaştı.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, toplantıda ülkenin yönetilmesiyle ilgili bazı konuların gündemlerine geldiğini, bunun yanında çok sayıda konuyu görüştüklerini ve bazıları hakkında alınan kararlar olduğunu aktardı.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 56
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 398
Toplam Tekil 4077127
IP 18.222.22.244






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu