İlhan KARAÇAY, adete kamp kurduğu ve her gün izlediği Turizm Fuarı'nı yazdı: - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









İlhan KARAÇAY, adete kamp kurduğu ve her gün izlediği Turizm Fuarı'nı yazdı:
Tarih: 16.01.2018 > Kaç kez okundu? 1281

Paylaş


TURİZMCİLERİMİZ, AVRUPA FUARLARINDA ARADIKLARINI BULUYORLAR MI?

* Hollanda'da 105 bin ziyaretçinin izlediği Uluslararası

Utrecht Turizm Fuarı'nda Türkiye en büyük katılımcı.

* Müsteşar Ömer Arısoy'un açılışını yaptığı fuara gelen

Hollandalılar, Türk mutfağı, Türk müzği, Türk sanatı ve

Türk konukseverliğine şahit oldular.

* Geçen yıllarda, 'Battı, batacak' tartışması yapılan

Türk turizmi şimdi ne durumda?



UTRECHT/HOLLANDA,- Geçtiğimiz yıllarda, 'Battı, batacak' tartışması yapılan Türk turizmi, şimdilerde çok yüksek bir yokuşu tırmanıyor.

Hollanda'nın Utrecht şehrinde 47 yıldır açılan ve 6 gün süren Turizm Fuarının 48'incisi bu yıl da yapıldı.

Geçen yılki fuar sonrasında kaleme aldığım fuar yazısına şöyle olumsuz başlamıştım: ''Yıllarca önce başlayan, 'Turizmdeki Türkiye sevdası', içinde bulunduğumuz ortam nedeniyle ateşini kaybediyor. Ortamın bu şekilde devam etmesi halinde ise, bu sevda sona erecek gibi...''

Bu yıl, her yıl yaptığım gibi, adeta kamp kurduğum Turizm Fuarı'na her gün gittim. Türk'ü, Hollandalısı, görevlisi ve ziyaretçisi, yüzlerce kişi ile konuştum. İşte o konuşmalardan sonra, aşağıdaki 'Röportaj-Rapor'u hazırladım.

Utrecht'teki Jaarbeurs Salonları'nda bu yıl 48'incisi düzenlenen Uluslararası Turizm Fuarı'nda Türkiye'yi, Kültür ve Tanıtma Müşavirliğimizin, 652 metrekarelik standlarında 50'yi aşkın katılımcı temsil etti.

İSTEK VE ŞİKAYETLER DİNLENDİ: Turizm Fuarı'nda, Hollanda-Türk Turizm ve Seyahat Acentaları Derneği yöneticileri, Ankara'dan gelen heyete istek ve şikayetlerini bir rapor halinde sundular. Fotoğrafta soldan sağa: Dernek Başkanı kamil Saygı, Turizm Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Durmuş Doğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Osman Çelik ve Tanıtma genel Müdür Yardımcısı Ahmet Temuci.



Fuar'ın açılışını, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy yaptı. Lahey Büyükelçiliğimiz Maslahatgüzarı Alper Yüksel, Amsterdam Başkonsolosumuz Tolga Orkun, Rotterdam Başkonsolosumuz Sadin Ayyıldız, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, yardımcısı Ahmet Temurci ve Lahey Turizm Müşavirliği Büro Sorumlusu Senem Arslan'ın ev sahipliğinde yapılan açılış kokteylinde konuklara bol bol ikramda bulunuldu.

Müsteşar Arısoy, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı'na, Türkiye'nin 38 yıldır katılım gösterdiğini söyledi.

Hollanda'nın, Türkiye turizminde önemli bir yere sahip olduğunu hatırlatan Arısoy, "2015 ve 2016 yıllarında hiçbirimizin hatırlamak istemediği olumsuz şeylere rağmen 2017 yılında çok büyük bir toparlanma gerçekleştirdik. Bu toparlanma Türkiye'nin turizm sektörünün ve ayrıca bizim ürünümüzün ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. İnşallah 2018 yılı bir önceki yıldan çok çok daha iyi olacak. Bunun işaretlerini 2017 yılının ikinci yarısından itibaren almaya başlamıştık." ifadelerini kullandı.

TURİZM İÇİN İSTİŞARE YAPTILAR: Başta Torunoğulları ailesi olmak üzere, Hollanda'da turizm ile iştigal edenler ve medya mensupları, çok geniş bir alana yayılmış olan Türkiye Standında bir araya gelerek turizm istişaresinde bulundular.



Arısoy, konuşmasına şöyle devam etti: "İnşallah 2018 yılı bir önceki yıldan çok çok daha iyi olacak. Bunun işaretlerini 2017 yılının ikinci yarısından itibaren almaya başlamıştık. Bakanlık olarak ülkemizin kültürünü, tarihini, doğal güzelliklerini, turizm çeşitliliğini ve bu güzel turizm ürününü sektörle ve sizlerle birlikte dünyaya tanıtmak üzere çaba göstermeye devam edeceğiz. Hep birlikte hareket edince çok güzel sesin çıktığı bu sektörden böyle bir iş birliğini burada da görmekten son derece mutlu olduğumu ve memnun olduğumu dile getirmek istiyorum. Fuarın, ülkemizin 2018 turizm sezonu için hayırlı uğurlu olmasını ve bereket getirmesini diliyorum."

Bu yıl konsept değişikliğine giderek fuardaki stantların bölge bölge görülmesini istediklerine dikkati çeken Arısoy, sözlerine şöyle tamamladı:

"Bu konsepti önümüzdeki fuarlarda da uygulamaya devam edeceğiz. Bakanlık olarak ülkemizin kültürünü, tarihini, doğal güzelliklerini, turizm çeşitliliğini ve bu güzel turizm ürününü sektörle ve sizlerle birlikte dünyaya tanıtmak üzere çaba göstermeye devam edeceğiz. Hep birlikte hareket edince çok güzel sesin çıktığı bu sektörden böyle bir iş birliğini burada da görmekten son derece mutlu olduğumu ve memnun olduğumu dile getirmek istiyorum. Fuarın, ülkemizin 2018 turizm sezonu için hayırlı uğurlu olmasını ve bereket getirmesini diliyorum."

CORENDON HOLLANDA'NIN EN BÜYÜK TUR OPERATÖRÜ OLDU: Türkiye'ye en çok turist gönderen, Atilay Uslu ve Yıldıray Karaer ortaklığındaki Corendon, şimdilerde Türkiye'nin dışında, dünyanın çeşitli yerlerine düzenledikleri turlar ile, Hollanda'nın en büyük tur operatörü oldu. Corendon standı her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi gördü.

Türkiye bu yıl 48'inci kez düzenlenen Utrecht Turizm Fuarı’na, toplamda 652 metre karelik 5 adet ada stand üzerinde bir alanda yaklaşık 50 özel işletme ve sektör kuruluşu ile birlikte katılım sağladı. Bağımsız katılan diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte Türkiye’nin temsil edildiği toplam alan 1300 m²’ oldu. Böylece Türkiye, bu büyüklükteki katılımıyla Utrecht Turizm Fuarı'nın en büyük katılımcısı oldu. 2017 yılında 109.000 kişinin, bu yıl ise 105.000 kişinin ziyaret ettiği Utrecht Turizm Fuarı, hem turizm sektörü kuruluşları, hem tüketiciler hem de tur operatörleri ve seyahat acentalarını bir araya getiren bir organizasyon olması sebebiyle, Türkiyemiz için de çok önemli bir tanıtım fırsatı yarattı. Toplam 6 gün süren fuar sırasında, stantlarımızda, Maraş Dondurması ikram ve şovu, Ebru sanatı uygulamaları ve simit ikramı memnuniyet yarattı.

TÜRK HAVA YOLLARI, fuardaki standında ziyaretçilerin odak noktası oldu.

Hollandalılar'ın tatil kültürü

Nüfusu 17 milyon olmakla birlikte, Hollanda yurtdışına en fazla seyahat gerçekleştiren ülkeler arasında yer almaktadır. Yurtdışı tatil hacmi bakımından Avrupa’nın 4. büyük ülkesi olup; Avrupa’da satılan tatillerin % 8’i Hollandalılar tarafından satın alınmaktadır. Hollanda her ne kadar 2012 ve 2013 yıllarında ekonomik durgunluk yaşanmış olsa da, 2013 yılının son çeyreğinden itibaren az bir büyüme görülmüş olup, bu trend halen pozitif yönde devam etmektedir.



2014 yılında tatile çıkan kişi sayısı 12,5 milyon olup, bu sayı, toplam nüfusun % 80’nin tatile çıktığını göstermektedir. Bunun % 50’den biraz azını yurtiçi tatilleri oluşturmaktadır. Hollandalılar minimum 25 gün tatil yapmakta olup; tatile çıkanların ortalama tatil sayısı % 2,79’tur. Yıllık tatil sayısı 35,1 milyondur.



2014 yılında yurtdışı tatilleri için toplam 11,7 milyar Avro harcama yapılmıştır. Yurtdışı tatillerinin % 53’üne araba, % 38’ine ise uçak ile gidilmekte olup; bu kapsamda özellikle özel araçla ulaşımın çok kolay olduğu Almanya’nın tüm tatil türleri açısından 1. sırada, Fransa’nın ise 2. sırada yer aldığı görülmektedir.



Yurtdışına çıkan Hollandalıların en fazla ilgi duyduğu turizm türü deniz turizmi olup; bunu şehir gezileri, kültürel turlar ve aktif turizm takip etmektedir. Türkiye, Hollanda’nın en popüler deniz turizmi ülkelerinin arasındadır.

Türkiye’nin özellikle rakip ülkelere göre kaliteIi turizm ürünlerini uygun fiyatla sunması, ülkemizi Hollanda’da Akdeniz bölgesinin en önemli destinasyonlardan biri haline gelmiştir.

Türkiye, Hollanda pazarında uzun tatil ülkesi olarak tanımlanmaktadır. Türkiye tatilleri de, çoğunlukla 8 gün ve üstü olarak gerçekleşmektedir. Yurtdışına çıkan Hollandalılar'ın en fazla ilgi duyduğu turizm türü deniz turizmidir.

Türkiye, Hollanda’nın en popüler deniz turizmi ülkelerinin başında gelmekle birlikte; son yıllarda, ülkemize yönelik kısa turlar, kültür turları, wellness tatilleri satın alma eğiliminde de bir artış olduğu gözlenmektedir. Geçmiş yıllarda gerçekleştirilen bir araştırmada, ülkemizin sahip olduğu güçlü imajı belirleyen unsurlar olarak, uygun iklimimiz, mutfak kültürümüz, üst düzey konaklama tesislerimiz ve tesislerimizde sunulan hizmetin kalitesi ile ulaşım kolaylıkları gibi unsurlarımız ortaya çıkmıştır. Sağlık turizmine bakıldığında ise, Türkiye uçakla gidilen destinasyonlar arasında en uygun wellness turizmi ülkesi olarak görülmektedir. Ülkemize bir kez gelen Hollandalılardan %80’i ikinci bir ziyaret yapma planı ile ülkemizden ayrılmakta ve %85’i ülkemizi yakınlarına tavsiye edeceğini belirtmektedir.

MAHARETLİ DONDURMACIMIZ: Türkiye standına gelen Hollandalılar, dondurma yemek için uzun kuyruk oluşturdular. Maharetli dondurmacının hünerleri Hollandalıları çok eğlendirdi.



SAĞLIK TURİZMİ: Fuar'da sağlık turizmi standında görev yapan Nebile Taş, Amsterdam Turizm Okulu mezunu. Nebile Taş, Hollandalılar'ın Türkiye'deki sağlık hizmetlerinden çok memnun kaldıklarını belirtti.

TANITIM İÇİN NELER YAPILIYOR

Lahey Kültür ve Tanıtma Müşavirliğimiz, Hollanda'da Türkiye'nin tanıtımı ile ilgili faaliyetleri şöyle açıkladı:

''Kültür ve Tanıtma Müşavirliğimizce gerek bireysel olarak gerek de tur operatörleri ile birlikte yazılı basın, sektör dergileri, açıkhava, televizyon, radyo ve internet gibi çeşitli mecralarda reklam ve tanıtım çalışmaları yapılmaktadır. Turizm, eğlence ve dinlence amaçlı bir boş zaman etkinliği olmakla birlikte, günümüzde kültürlerarası etkileşimin en önemli olgusu haline geldiğinden tanıtım ve iletişim çalışmalarımızda çok yönlü bir yaklaşım içerisinde olmaya özen gösterilmektedir. Bu bağlamda, geleneksel ve modern sanatlar, müzikal etkinlikler, gastronomi, sinema, somut ve somut olmayan kültürel miras unsurlarımızın tanıtılması ve buna yönelik iletişim ortamlarında bulunulmasına önem verilmektedir. Çok sayıda turizm olanağına sahip bir ülke imajının geliştirilmesine yönelik olarak tanıtım ve iletişim çalışmalarımız sürdürülmektedir. Bu bağlamda, tematik kampanyalara ve etkinliklere vurgu yapılarak farkındalık düzeyini arttırmaya yönelik bir perspektif ile çalışılmaktadır. Türkiye’nin rakip ülkelerden ayrılan özellikleri, konukseverlik, otantiklik, kültürel çeşitlilik, iklim ve doğal güzellikler, modernlik ve dinamizm gibi temalar ile sunulmaya çalışılmaktadır. Ülkemizin bütün turizm ürünlerinin Hollanda turizm pazarının farklı segmentlerine tanıtılmasına yönelik çalışmalarımız sürdürülmektedir.''



Bodrum Standı



Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un da katıldığı fuarda, Bodrum’u Belçika'da yaşayan Türk asıllı Avrupa Güzeli Bahar Kolkıran tanıttı.



Fuara 65 metrekarelik stand ile katılan Bodrum'un Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, BOYTAV Genel Sekreteri Cemil Bayraktar, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Halil Özyurt ve 20 turizmci, Bodrumla ilgili 3 dilde hazırlanan 5 bin CD ve 5 bin tanıtım kitapçığı dağıttı.



Fuardan bekleneni elde ettiklerini belirten Belediye Başkanı Kocadon, "Turizmcilerle yaptığımız görüşmelerde rezervasyonlarda önemli artışlar olduğunu öğrendim. Önümüzdeki sezonda daha fazla Hollandalı misafirimiz olacağı müjdesini şimdiden verebilirim. Bodrum’a daha fazla ve daha kaliteli turist getirebilmek için yurtdışı tanıtım çalışmalarımıza arttırarak devam ettireceğiz" dedi.





2010 Avrupa Güzeli seçilen 22 yaşındaki Türk asıllı Belçikalı Bahar Kolkıran standın gözdesi oldu. Kolkıran, "2 kez tatile gittiğim Bodrum’u çok sevdim. Tanıtım için ricada bulunduklarında hiç düşünmeden kabul ettim. Bodrum’un bundan sonra Avrupa’da daha iyi tanınması için gönüllü turizm elçisi olarak çalışacağım" dedi.



Bodrum’un önde gelen otellerinden Aegean Dream Hotel, La Blance Hotel, Kefaluka Hotel, Gardens of Babylon, Club Kadikale, Isil Clup, Forever Club, Barbaros Yachting, Prenses Nazan Yachting, Golden Age ve Magnific Hotel görevlileri de fuarda tanıtımlarını yaptı.





Kuşadası Satandı









Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Canan İnanç, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muhterem Akın, Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Bülent İlbahar ve Kuşadası Otelciler Derneği Başkanı Tacettin Özden'in ev sahipliği yaptığı Kuşadası Standı'na ilgi çok büyüktü. Turizmcilerimiz, Avrupa’da faaliyet gösteren seyahat acenteleri ve tur operatörlerinin yetkilileri ile görüşme şansı bulurken, KODER tarafından düzenlenen ücretsiz Kuşadası tatili çekilişi ise Hollandalı turistler tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Korumar Hotel De Luxe, Ephesia Otel, Sealight Resort Hotel, Charisma De Luxe Hotel, Pine Bay Holiday Resort, Ömer Tatil Köyü, İmbat Otel, Palmin Hotel, Batıhan Beach Resort otellerinin katıldığı fuarda bulunmaktan mutlu olduğunu dile getiren Kuşadası Otelciler Derneği Başkanı Tacettin Özden, "Avrupa pazarında genel olarak, rezervasyonlarda bir durgunluk var. Ancak toparlanacağını düşünüyorum. Hollanda pazarının Kuşadası'na ilgisi iyi" dedi.



Kuşadası Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı ve oteller zinciri sahibi olan Bülent İlbahar şunları söyledi: ''Yıllardır bütün turizm fuarlarına katılarak, ülkemizi ve bölgelerimizi daha iyi tanıtmaya çalışıyoruz. Ama artık görünen bir durum var. İnsanlar fuarlara gitme yerine, internet ortamından gidecekleri yeri belirliyorlar. Şimdi artık daha çok şehir merkezlerinde çarpıcı reklamlarla ülkemizi tanıtmamız daha faydalı olcak.''

İlbahar, Ankara ile Avrupa ülkeleri arasındaki soğukluğun, sıcak ortama dönüşmesi için girişimlerde bulunulması gerektiğini, turizm sezonu başlamadan önce ortaya çıkacak nahoş bir söz düellosunun, turizmi balta gibi keseceğini söyledi.

İlbahar'ın bu konuşmayı yaptığı sırada, yani pazar günü saat 12.15'te Hollanda televizyonunda mülakat yapan Başbakan Rutte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istediği zaman Hollanda'ya gelebileceğini belirtirken, şimdi barışa ihtiyaç olduğunu, karşılıklı özür taleplerinin gündeme gelmemesi gerektiğini belirtti.



KUŞADASI: Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Bülent İlbahar (solda) Aqua Fantasy Genel Müdürü Haluk Atay (sağda), Sealight Resort Hotel Genel Müdürü Gökçe Uçar ve Satış Müdürü Şerife Sarızeybek, standı ziyaret edenlere doyurucu bilgiler verdiler.



Kuşadası Standı'nda konukları güler yüzle karşılayan ve ağırlayan Sealight Resort Hotel sorumlusu Şerife Sarızeybek ise şöyle konuştu: ''Geçen yıllarda standımıza gelen Hollandalılar, savaş ve terör gibi sorular yöneltiyorlardı. Çok şükür ki bu yıl bu tür sorular gelmedi. Standımıza ilgi de geçen yıllardan daha fazla oldu. İzlenimlerimize göre, bu yılki rezervasyonlarda yüzde 40 gibi bir artış olacak.''



NUMAN OLCAR'IN MERSİN'İ.

Dünyanın dört bir yanındaki turizm fuarlarını takip eden ve Hollanda'ya da her yıl gelen Numan Olcar, 1964 Bursa doğumludur. İlkokulu İsviçre ve İsveç’te, orta ve lise öğrenimini Adana’da tamamlamıştır.

1982 -1984 tarihleri arasında İngiltere’de lisan ve iş idaresi konusunda eğitim gören Olcar, 1987 yılında Mersin’de Olcartur Turizm ve Seyahat Acentası’nı kurdu ve 1990 yılında IATA üyesi oldu. TÜRSAB Adana BYK ve TÜRSAB Mersin BYK’nın kuruluş ve organizasyon aşamalarında, yönetim kurullarında görev yaptı.

1993 - 2013 yılları arasında TÜRSAB’ın TOAR, IATA gibi muhtelif komitelerinde çalıştı. Bir AB Projesi olan “RIS Mersin” Projesi kapsamındaki RIS Mersin Turizm Platformu Başkanı olarak görev yapıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizkızı Turizm A.S. Yönetim Kurulu Üyesi. 1994 yılından beri Güney Afrika Cumhuriyeti Fahri Konsolosu olarak görev yapıyor. Evli ve 2 çocuk babası olan Numan Olcar, Mersin konusunda çok dertli.

MERSİN ÇOK DERTLİ: Türkiye Seyahat Acentaları Birliği TÜRSAB'ın yönetim Kurulu Üyesi olan Numan Olcar (solda), Mersin'de Ulu Otel'in sahibi İlhan Ulu (sağda), Utrecht Turizm Fuarı'nda, hemşehrileri İlhan Karaçay ve Ergür Dinçkal tarafından yalnız bırakılmadılar.

Bakınız Numan Olcar, Mersin hakkında neler diyor:

''Mersin Turizm destinasyonu olması yönündeki şansı 2005-2007 yılları arasında yürütülen RIS projesi ile yakalamış ve oluşturulan Platform ile çok önemli mevziler kazanmıştır. Tanıtım başta olmak üzere, yapılan diger projeler çerçevesinde “Mersin” ismi uluslararası sektör paydaşları arasında duyulmuş ve sonucunda da Mersin destinasyon olarak kabul edilmiştir.

Diğer yandan ise, Platform olarak Bölgesel havacılığın başlatılmasıyla, bölgemize konuşlandırılan havayolları ve mevcut havayollarının artan seferleri, Mersin'ne gelen 17 Kruvaziyer gemisi, bölgemizde yapılan uluslararası etkinlikler tamamen platformun etkili çalışmalarının sonuclarıdır. Platformun sadece toplumdaki Turizm algısını yönetmesi dışında, kent yoneticileri ve siyasiler üzerinde de etkisi olması ve yol göstermesiyle, yatırım anlamında da pek çok projenin planlanmasını sağlamıştır.''

Numan Olcar gelişmekte olan olumsuzluklara şöyle değindi:

''Lakin geldiğimiz noktada, seyahat acenta sayılarının artması, bölgenin yatak sayılarının artması, yeni yapılan oteller yanında mevcut otellerin de yenilenmesi ve daha pek çok konuda özel sektör üzerine düşeni ziyadesiyle yapmışken, ne yazık ki süreç içinde değişen yerel yöneticiler, siyasi temsilciler ve STK yönetimleri bu ruhu koruyamamış hatta kazanımlar da süratle kaybedilmeye başlamıştır. Bu fuar dahil, son 2 yılda Mersin ne yazık ki hiçbir Uluslararası fuarda temsil edilmemiş ve bu mecralardaki çalışmalardan süratle kopmuştur. Yani tedavi yarım kalmış ve hatta kaderine terk edilmiştir.''

Olcar, Mersin için nelerin yapılması gerektiğini de şöyle anlattı:

''Her daim ifade ettiğim gibi, turizm projelerinde en önemli 2 unsurdan birincisi “Samimiyet”, ikincisi ise “İradedir”, Finansman ise iki maddeden sonra üçüncü olarak gelir. Konuya bu açıdan bakınca da, halen yılan hikayesine dönen ve inandırıcılığını kaybetmiş bir Çukurova Uluslararası Havalimanı Projesi, Kazanlı Bölgesi Turizm Alanı gibi, Ankara’nın iradesinde olan yatırımların biran önce hayata geçirilmesi hususu, Sn. Lütfi Elvan Bakan'ımızın kısa zman içinde hassasiyet göstereceğine inanmak istiyorum.''

Olcar, Utrecht Turizm Fuarı hakkındaki izlenimlerine şöyle değindi:

''Genel Olarak, Utrecht fuarı ile ilgili izlenimim ise; Gelen tüm haberler ve veriler, 2018 yılında ülkemizin turizmde yüzünün güleceğini göstermektedir. Sayısal olarak, şu an itibariyle 2017 zaten geçilmiş ve 2015 sayıları yakalanmak üzeredir. İnşallah sayıları yakaladıktan sonra esas önemli olan gelirin yükselmesini ve gelir olarak da 2015 rakamlarını yakalamamız ve geçmemiz esastır. Mersin olarak da Külahlar öne konmalı ve üzerimizdeki ölü toprağından silkelenerek bir an önce Platform ruhu ile çalışmalara başlanılmalıdır.''

Uğur Ecel -Vonresort Hotels



Manavgat Çolaklı'daki Vonresort'un Satış ve Pazarlama Müdürü Uğur Ecel

fuar hakkındaki görüşlerini şöyle paylaştı:

''Fuarda görüşmeler yaptığımız tur operatörlerinden aldığımız bilgiler, bize olumlu sinyaller verdi. Bu olumlu rüzgarı iyi değerlendirerek ve rehavete kapılmadan hareket etmek gerek. Zira yapılacak olan en ufak hataların telafisi olmayabilir. Hala zorlu bir sezon bizleri bekliyor. Tesislerimizin ve ülkemizin değerini arttırmalıyız. VONRESORT HOTELS olarak son üç sezonda olduğu gibi, tüm pazarlarda tanıtım faaliyetlerimize yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Şu ana kadar yaptığımız çalışmaların da meyvelerini almaya başladık.''

Ahmet Durmaz - JDive Yachting



MARMARİS'te yatçılık yapan J-Dive ve Okyanus Yachting'i

işleten Ahmet Durmaz.

Marmaris'te yatçılık yapan Ahmet Durmaz fuar hakkındaki görüşlerini şöyle anlattı: ''Devletimiz tanıtım için fedakarlıktan kaçınmıyor ve çok para harcıyor.

Biz dalış, mavi yolculuk ve yoga turlarımızı tanıtmak için buradayız. Burada broşürlerimizi dağıttık ve ilgi duyanlara brifing verdik.

Fuara gelen Hollandalılar, bizler tarafından dağıtılan eşantiyon malzemeleri kapıştılar ve bol bol çanta topladılar.

Fuar kapanış saati 17.30 yerine 18.00 olmalı. Bakanlığımız bunu değiştirtebilir. Zira fuarda en büyük alanı bizim devletimiz kiralıyor.

Standlardaki temsilcilerimiz, yerlerini erkenden terkediyorlar. Bu yapılmamalı.''



FUARA KATILAN TURİZMCİLER:

Cengiz Yıldırım (KEFALUKA Resort), Murat Üner (RAMADA Resort),

Alp Koru (KORUMAR), Haluk Alay (AQUA Fantasy),

Zafer Alkaya (CORNELİA Diamond), Dumrul Demiral (FAME Residence), Denizhan Yılmaer (ALLA TURCA), Seren Erdoğmuş (CORNELİA Diamond), Tunç Egemen ( Club Tuana), Ayşen Obuz (Club Tuana),

Tuncer Kalaycı (LA GRANDE Resort), Yıldız Özbek (LE BLEU Resort), Numan Olcar (Olcartur), İlhan Ulu (Ulu Hotel), Serkan Gümüş (İZKA),

Başar Koşargelir (Başar Hotel), Gökçe Uçar (Sealight Hotel),

Şerife Sarızeybek (Sealight Hotel), Ahmet Durmaz (J-Dive-Okyanus Yachting),Ayşe Yaylacık (Hotel İmbat), Cenker Yılmaz (NG Hotels Afyon), İmge Su Altıntaş (NG Hotels Afyon), Barış Ergen (The President Hotel),

Fatih Cantürk (İPHOTELS), Ahmet Çolak (Begonville Hotel), Oktay Ünlü (Gulet Yachting), Mehmet dahaoğlu ( Alanya Turizm Tanıtma Vakfı),

Filiz Haşap ve Uğur Ecel (Vonresort Hotels), Mehmet Ay (J'ADORE DELUXE), Ahmet Sarıoğlu (Defne garden), Hasan Doğruöz (Defne Star), Gökçin Gencay ve İdris Uçar (SANDA Yachting), Ali Barut ( Adalya Hotels), Ali Kaygısız (Sunis Hotels), M.Bülent Bakırlı (Otel Derici), Murat Malli

( Lookbook Holiday), Keramettin Sezen (Alya Hotels),Menderes Karaküçük (Radisson Blu Kayseri), Bülent İlbahar ve Mehtap İlbahar (SİBA TOURS), Erkan Yağcı (Concorde Resort), Levent Altındal (Dreamworld Hotels),

Selçuk Kısa (Emir Hotels), İZER Hotel, Batıhan Beach Resort, Bodrum Nidya Hotels, Marina Vista Bodrum, Baia Hotels, Boyalık Beach, Güral Premier Hotels, Adult Hotel, Mimosa Reizen.



İlgi duyan kuruluş temsicileri:Yunus Gürkan (Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi), Ferbal Yanam (Türkiye Otelciler Birliği),Cengiz Ekici (Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü), Prof.Senem Özer ve Prof. Törün Özer (Adnan Menderes Üniversitesi,

Ender Yağcı ( AKTOB Başkanı),





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 31
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 1344
Toplam Tekil 4074620
IP 3.145.2.184






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu