Kırgızistan”da Nevruz Bayramı Coşkusu - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Kırgızistan”da Nevruz Bayramı Coşkusu
Tarih: 16.03.2010 > Kaç kez okundu? 5150

Paylaş


Baharın Müjdecisi Nevruz Bayramı, Bütün Türk Dünyasında Olduğu Gibi Kırgızistan”da da Coşkuyla Kutlanıyor.

Baharın müjdecisi Nevruz Bayramı, bütün Türk dünyasında olduğu gibi Kırgızistan”da da coşkuyla kutlanıyor.

Nevruz Bayramı dolayısı ile Kırgızistan”da ülke genelinde törenler düzenleniyor. Sabah erken saatlerden itibaren başkent Bişkek”daki Ala Too Meydanı”na toplanan Kırgız halkı, hep bir ağızdan şarkılar söyledi, danslarla Nevruz coşkusunu yaşadı. “Yeni gün” anlamına gelen Nevruz etkinlikleri çerçevesinde iyi kokulu geleneksel Kırgız tütsüsü “Arça” yakılarak dualar edildi. Ayrıca Nevruz yemeği olarak bilinen “Sümölök” yenilerek, yılın bereketli ve bolluk içinde olması niyetinde bulunuldu.



















Sigara Bıraktıran Mucize Fransa ve Avrupa”dan Sonra Türkiyede!





Alatoo meydanında düzenlenen etkinlik halktan büyük ilgi gördü. Yediden yetmişe herkesin geldiği kutlamaya Kırgızistan Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev, eşi Tatyana Bakiyeva ile birlikte katıldı. Kutlamada Kırgızistan Başbakanı İgor Çudinov, Meclis Başkanı Aytibay Tageyev, Bişkek Belediye Başkanı Nariman Tüleyev ve diğer üst düzey görevliler de hazır bulundu. Kutlamalar çerçevesinde Kırgız dans ve folklor grupları gösteri yaparken, farklı milletlerin de milli kıyafetleri ile yaptıkları gösteriler renkli görüntülere sahne oldu.

Devlet Başkanı Bakiyev, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında halkı birlik ve beraberliğe davet etti. Bakiyev, Nevruz”un tarihten bugüne kadar atalardan miras kalan özel bir bayram olduğunu söyledi. Ayrıca halkına bereketli ve birlik içinde hayat sürme dileklerinde bulundu.

Kırgız lider, dünyada yaşanan küresel krize rağmen ülkede yeni istihdamlar sağladıklarını ve sağlamaya devam edeceklerinin altını çizerek, halkı böyle sıkıntılı dönemlerde sabırlı olmaya davet etti. Bakiyev, nüfusu kalabalık olmayan Kırgızistan halkının bundan sonra da bütünlüğe davet ederken, her türlü ayrımcılığa karşı olduğunu işaret etti. Özellikle çiftçilere yılın bereketli olmasını dileyen Kırgız lider, çalışmalarında güç ve kuvvet temennisinde bulunuldu.

Alatoo meydanındaki kutlama töreni sırasında, Nevruz bayramına has olarak buğdaydan pişirilen “Sümölök” halka ikram edildi. Nevruz”a hoş geldin manasında güzel kokulu geleneksel Kırgız tütsüsü Arça yakılarak yeni günde, yeni yılda kötülükten korunmak dilekleri yapıldı.

Bayram etkinlikleri, Bişkek”te havanın güneşli olması dolayısı ile halktan büyük ilgi gördü. Başkentteki bayram etkinlikleri, akşam saatlerinde Kırgız sanatçıların konseri ile devam edecek.

(CİHAN) (Cihan Haber Ajansı) 21.03.2009 12:21 [1629416]







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 36
Dün Tekil 1388
Bugün Tekil 860
Toplam Tekil 4062250
IP 3.135.202.224






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























7 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K rler ar s nda ayna satma, sa rlar ar s nda gazel atma.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.811 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu